Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фентъзи на Весела Фламбурари се роди и в пиксели на английски език

Излезе в електронно издание и от печат „Мина, магиите и бялата стъкленица” – първата част от трилогията на Весела Фламбурари, приятел на предаването "Вкусен следобед" и радио Кърджали. Детското фентъзи е издадено на английски език от On Time Books.

Приказки от Горната земя: Мина, магиите и бялата стъкленица” излиза от печат за първи път през 2005 година с логото на “Симолини”.

Благодаря от сърце, че в тези истински трудни и объркани времена има професионалисти, които забелязват и детските книги!

"Мина, магията и бялата стъкленица" се роди на хартия и в пиксели. Дано е здрава, бойка, бодра и да е щастлива, докато говори английски!, написа авторката.

Моята Мина научи английски! И вече имаме английска корица. Да, звучи като приказка, но е истина, допълва Весела Фламбурари.

А ето как разкрива сюжетът авторката:
"Моите книги за Мина са романи. Въпреки това, в тях си живеят и трийсет и две отделни приказки. Всяка от тези приказки изгражда митологията на Горната земя.
В тази митология има цял истински пантеон, който се състои от пернато върховно същество и четирима Стопани. Стопаните са Жената с крилатата риза (самодива), Момичето с рибя опашка, което винаги иска да помогне (русалка), Старчето с дълга предълга брада (педя човек - лакът брада) и Юначето с пламтящи очи и дребни крилца под мишци (змей горянин)."
След тази прелюбопитна информация, остава само да се надяваме, че приятелката на Вкусен следобед, чудната Весела Фламбурари, ще продължи да си сътрудничи с най-ароматното предаване в ефира на радио "Кърджали".

Вижте още

Румяна Профирова: Няма смисъл да отричаме онлайн обучението щом е най-добрата форма да опазим здравето си

Почти половината от родителите - 47 на сто, се обявяват изцяло за присъствено, а 22% за онлайн обучение на всички ученици поради Covid кризата. Това показва онлайн допитване сред над 20 000 български родители от цялата страна показва, направено от Асоциация „Родители“ и Института за изследвания в образованието. Най-много..

публикувано на 19.11.20 в 11:25

Бирджан Алимола: Студент по време на пандемия

Всяка година началото на академичната година при студените е повод за вълнение за преподаватели и студенти, но и най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на висшите училища. През 2020 г. нещата стоят по-различно от всякога, като българските студенти, у нас и в чужбина, са изправени пред множество неизвестни, породени от..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Коронавирус: Тост за отложената сватба

Тъй като двойките в световен мащаб са изправени пред пандемията COVID-19, предприемането на правилните действия и навигирането в този непрекъснато развиващ се сценарий се оказва предизвикателство за мнозина. След кратката пауза през пролетта сватбеният сезон се завърна в разгара си в цялата страна. Младоженците се съобразяват с..

публикувано на 19.11.20 в 06:00

Никола Чанев за желанието на Общината да повиши данъците: Пир по време на чума

Община Кърджали е насрочила обществено обсъждане за повишаване на местните данъци, алармира областният управител Никола Чанев. Според него във време на ковид криза е абсолютно неуместно общината да прибягва до повишаване на данъците на своите жители.  "Пир по време на чума" - така Никола Чанев обобщи желанието на Община Кърджали да повиши..

публикувано на 11.11.20 в 11:24

Стоян Варналиев даде живот на песни наследени от Вълкана Стоянова

Тракийският певец Стоян Варналиев използва дните на пандемията, за да твори и да записва нови песни. Изпълнителят, който на 19 ноември ще отбележи 52 житейски лета се е възползвал ползотворно от националната изолация и е успял да направи записи на пет тракийски песни. Това са: „Мама на Стоян думаше“; „Мишки скачат“; „В село се е ламя сторила“; „Яна..

публикувано на 07.11.20 в 17:30

Тайни тракийски светилища и църквата "Св. Дух" в Бенковски са дестинациите в "Накъде в неделя"

Тази неделя, малко след 7.00 часа  в "Накъде в неделя" - предаването за туризъм, хоби и свободно време ще пътешестваме заедно с Маргарита Мандраджиева - човекът на пулта и с музикалния редактор Ангел Чавдаров, който, както винаги ни е подбрал страхотни парчета, които да ни настроят на приключенска вълна.  Водеща на предаването е Илияна Типова. Тази..

публикувано на 06.11.20 в 16:00

До сега 7089 души от общо 7958 са получили хранителни пакети от БЧК

Независимо от трудната пандемична обстановка в която в момента живеем   и в която се налага всички с много търпение, отговорност и смирение да преминем, Българския червен кръст продължава да изпълнява ангажиментите си по Европейската хранителна програма за подпомагане на най-нуждаещите се лица – план 2019г. До този момент 6355 души от..

публикувано на 06.11.20 в 06:49