Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Конфликт между институции заради дарителска кампания в Златоград

Златоград
Снимка: Божидар Чолаков БНР Кърджали

Ръководството на болницата в Златоград обяви в социалните мрежи кампания за събиране на хранителни продукти, дърва за огрев, финансови средства по банкова сметка и лични предпазни средства във връзка с пандемията. Кметът на общината Мирослав Янчев, я обяви като позорна. 

„Имаме нужда от всичко“, каза д-р Людмил Личев, управител на болницата. „Хората от района са свикнали и ни даряват много картофи, лук, ред други селскостопански продукти точно по това време, когато се събира продукцията“, каза д-р Личев за причините да пусне обявата. Той признава, че не е информирал ръководството на общината за това, но не намира нищо лошо в решението си.

Кметът Мирослав Янчев каза:

"От 13 години управлявам общината. Недоумявам, че това нещо може да бъде изписано от общинско учреждение без наше съгласие и без резолюцията на Общинския съвет, който е принципал на болницата. Обявата кантегорично се разминава с действителността. Нашата болница е стабилна. Има текущи задължения, които са около 30 000 лева", добави мирослав Янчев.


Вижте още

Започва третият етап от мярката 60/40

Започва кандидатстването по третия етап от мярката 60/40, съобщават от Агенцията по заетостта. Работодатели ще могат да подават документи за изплащане на средствата, с които да запазят работниците и служители си след периода на извънредното положение. Подкрепата отново е в размер на 60% от..

публикувано на 28.10.20 в 18:20

Предлагат нови срокове за прехвърляне на втората пенсия

И след 2021 година хората, които се осигуряват в частни пенсионни фондове, ще могат да прехвърлят средствата си в Националния осигурителен институт преди пенсионирането си, ако пожелаят. Това ще стане с промени в Кодекса за социално осигуряване, които вече са подготвени . а вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно..

публикувано на 28.10.20 в 18:19

Държавното първенство по бокс се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати

Започналото в Кърджали Държавно лично и отборно първенство по бокс за юноши се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати, предвид епидемията. Любителите на спорта могат да гледат двубоите в ютюб канала на Българската федерация по бокс от 16 часа. Подробности от треньора на "Арда бокс"  Стоян Узунов в звуковия файл: Стоян Узунов : Домакинството..

публикувано на 28.10.20 в 16:16

Паспортна служба временно прекратява приема на документи с мобилни екипи

Сектор „Български документи за самоличност“ временно прекратява приема на документи с мобилни екипи от днес в населени места, институции и фирми във връзка с усложняването на епидемичната обстановка. При възстановяването на този модел на обслужване гражданите ще бъдат своевременно уведомени. Продължава прием на заявления за лични документи в сектора в..

публикувано на 28.10.20 в 15:38

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври

Срокът за внасяне на данъка върху недвижимите имоти, превозните средства, такса битови отпадъци и патентният данък изтича на 31 октомври, припомнят от Община Кърджали.  Те могат да бъдат внесени на касите на дирекция „Местни приходи”, намиращи се на ул.”Деспот Слав” № 1 /над Паспортна служба/ и в сградата на Община Кърджали- Информационен център, на..

публикувано на 28.10.20 в 15:34

Д-р Дуньо Дунев, личен лекар в Ардинско: Ще пазим живота! Нека пациентите да бъдат по-спокойни

Затрудненият достъп до здравна помощ в малките населени места застрашава ли живота на болните от КОВИД-19 . Как се справя семейният лекар д-р Дуньо Дунев, който обслужва микрорайон Боровица в Ардино? В листата си той има няколко хиляди пациента, но едва 150 са здравноосигурени . Как самият д-р Дунев лекува пациенти с коронавирус и колко е..

публикувано на 28.10.20 в 13:57

Росица Генчева: Забавени бяха средства на специалисти по здравни грижи в Кърджали

Забавени са били финансови средства за специалисти по здравни грижи в област Кърджали , полагащи им се затова, че са работили на предна линия с КОВИД-19. Проблемът е отекнал чак до премиера Бойко Борисов, каза Росица Генчева , председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи . За изясняване на..

публикувано на 28.10.20 в 13:17