Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Митническите служители от Капитан Андреево откриха 32 800 къса цигари укрити в тайници на товарни автомобили

Снимка: ОДМВР-Видин

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД Южна морска откриха 32 800 къса /1640 кутии/ цигари, укрити в тайници на товарни автомобили, информират от пресцентъра на митниците.

 Камион с турска регистрация влиза в страната от Турция. Автомобилът е селектиран за проверка и пролъчен с рентгенова апаратура, при което е поставена отметка с подозрение върху две от гумите на третата ос на прикаченото ремарке. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите се установява, че в тях са укрити 22 800 къса /1140 кутии/ цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

На 04.10.2020 г. в хладилен камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол, митническите служители откриват 10 000 къса /500 кутии/ цигари с марката „Parliament“ без бандерол, укрити във фабрични кухини, между двете стени на хладилното ремарке.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

За по-малко от две седмици през октомври митническите служители на пункт "Капитан Андреево" са задържали близо 15 000 кутии /300 000 къса/ цигари. Иззети са 9054 кутии /181 080 къса/ цигари, закупени от Република Турция от преминали пътници тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки са открити 5818 кутии /116 360 къса/ безакцизни цигари, за което са съставени 58 акта.


Вижте още

Започва третият етап от мярката 60/40

Започва кандидатстването по третия етап от мярката 60/40, съобщават от Агенцията по заетостта. Работодатели ще могат да подават документи за изплащане на средствата, с които да запазят работниците и служители си след периода на извънредното положение. Подкрепата отново е в размер на 60% от..

публикувано на 28.10.20 в 18:20

Предлагат нови срокове за прехвърляне на втората пенсия

И след 2021 година хората, които се осигуряват в частни пенсионни фондове, ще могат да прехвърлят средствата си в Националния осигурителен институт преди пенсионирането си, ако пожелаят. Това ще стане с промени в Кодекса за социално осигуряване, които вече са подготвени . а вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно..

публикувано на 28.10.20 в 18:19

Държавното първенство по бокс се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати

Започналото в Кърджали Държавно лично и отборно първенство по бокс за юноши се провежда в зала "Арпезос" при закрити врати, предвид епидемията. Любителите на спорта могат да гледат двубоите в ютюб канала на Българската федерация по бокс от 16 часа. Подробности от треньора на "Арда бокс"  Стоян Узунов в звуковия файл: Стоян Узунов : Домакинството..

публикувано на 28.10.20 в 16:16

Паспортна служба временно прекратява приема на документи с мобилни екипи

Сектор „Български документи за самоличност“ временно прекратява приема на документи с мобилни екипи от днес в населени места, институции и фирми във връзка с усложняването на епидемичната обстановка. При възстановяването на този модел на обслужване гражданите ще бъдат своевременно уведомени. Продължава прием на заявления за лични документи в сектора в..

публикувано на 28.10.20 в 15:38

Срокът за плащане на местните данъци и такси изтича на 31 октомври

Срокът за внасяне на данъка върху недвижимите имоти, превозните средства, такса битови отпадъци и патентният данък изтича на 31 октомври, припомнят от Община Кърджали.  Те могат да бъдат внесени на касите на дирекция „Местни приходи”, намиращи се на ул.”Деспот Слав” № 1 /над Паспортна служба/ и в сградата на Община Кърджали- Информационен център, на..

публикувано на 28.10.20 в 15:34

Д-р Дуньо Дунев, личен лекар в Ардинско: Ще пазим живота! Нека пациентите да бъдат по-спокойни

Затрудненият достъп до здравна помощ в малките населени места застрашава ли живота на болните от КОВИД-19 . Как се справя семейният лекар д-р Дуньо Дунев, който обслужва микрорайон Боровица в Ардино? В листата си той има няколко хиляди пациента, но едва 150 са здравноосигурени . Как самият д-р Дунев лекува пациенти с коронавирус и колко е..

публикувано на 28.10.20 в 13:57

Росица Генчева: Забавени бяха средства на специалисти по здравни грижи в Кърджали

Забавени са били финансови средства за специалисти по здравни грижи в област Кърджали , полагащи им се затова, че са работили на предна линия с КОВИД-19. Проблемът е отекнал чак до премиера Бойко Борисов, каза Росица Генчева , председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи . За изясняване на..

публикувано на 28.10.20 в 13:17