Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

От ДПС в Кърджали настояват за оставката на председателя на НС Цвета Караянчева

Снимка: архив

Представителите на ДПС в област Кърджали настояват за незабавната оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това пишат представителите на движението в позиция до медиите, като припомят, че Цвета Караянчева остана на поста си след гласуването в парламента на 15 октомври. 
В отворено писмо делегатите от ДПС аргументират своето настояване, като заявяват причините за искането на оставка на Цвета Караянчева. 

Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса: 

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Областен съвет на ДПС - Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си  след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат  и късогледство на ГЕРБ.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме,  включва:

-  Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;

-  Опорочени конкурси и  повсеместни партийни назначения;

-  Използване  на областния управител като  пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което  валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;

-  Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

-  Липса на управленски капацитет и експертиза - вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;

-  Опорочени конкурси за директори на училища;

-  Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;

-  Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

   ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

   През последните 30 години нито един  министър председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали..., нито Кърджали го е заслужил!

   Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

 
  В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

  Областен съвет на ДПС – Кърджали
Вижте още

Хасан Азис: Нека продължаваме да мечтаем за Кърджали

В Деня на Кърджали, кметът Хасан Азис гостува на обзорното предаване на Радио Кърджали. Той поздрави жителите на областния център по случай 108 години от освобождението на Кърджали и коментира какви са мечтите му като градоначалник:  "Мисля, че вече част от нашите мечти се реализираха, но мечтите ако имат начало, поне нямат край. Затова ние..

публикувано на 21.10.20 в 17:00

Борисов иска яснота за гражданите кога да се носят маски

Премиерът Бойко Борисов разпореди в новата заповед на здравния министър точно и ясно да бъдат описани изискванията за носене на маски на открито:  "Трябва много точно да се опише, много точно да се обясни на хората, че, когато си върви сам по улицата , когато си кара колелото или когато е в парка, когато е на открито, когато няма..

публикувано на 21.10.20 в 16:52

На 22 спират водата в центъра на Кърджали и още два квартала

Водоснабдяване и канализация” ООД – град Кърджали съобщава на своите абонатите, че поради  направа на връзка при реконструкцията на водопровод по ул. „Добруджа” ще бъде прекъснато водоподаването на 22.10.2020 година /четвъртък/ от 9.00 до 16.00 часа в следните райони: централна градска част,   кв. „Студен кладенец”, складово- промишлена зона „Изток”,..

публикувано на 21.10.20 в 16:46

Хасан Азис: 21-ви октомври за нас е скъпа и вълнуваща дата

Пред паметника на освободителите се събраха официалните лица - областният управител Никола Чанев, заместник областния управител Севда Камбурова, кмета на Кърджали Хасан Азис, предедателя на общинския съвет Юсейн Ахме и духовните лица на двете регигии. След поднасянето на венците и поклонението си кмета Хасан Азис изнесе слово пред обществеността...

публикувано на 21.10.20 в 15:50

Никола Чанев: Леглата в Инфекциозно вече са заети

Областният у правител Никола Чанев след ритуала по поднасяне на венци в Градската градина заяви, че обстановката в Кърджали се утежнява. "За пореден ден отбелязваме рекорди. Леглата в инфекциозно отделение вече са заети, от вчера болницата в Момчилград приема пациенти". Чуйте в звуковия файл.

публикувано на 21.10.20 в 15:26
връх Средногорец - Родопската Шипка

Смолян празнува 108 години от своето Освобождение

Смолян празнува 108 години от своето Освобождение.  108 години ни делят от онези паметни 19, 20 и 21 октомври на 1912 година. станали разделителна линия между потисничеството и свободата в историята на родопския край. Поклон пред пълководския талант на полковник Владимир Серафимов - освободителят на Родопите, олицетворение на бойния дух на Българската..

публикувано на 21.10.20 в 14:51

Васил Визев: Арда изигра страхотен мач срещу Локомотив

Снощи Локомотив - Пловдив посрещна Арда - Кърджали в последната среща от 9-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора завършиха наравно 0:0. Това бе първи официален мач на АРДА след 24 дни, в които отборът имаше 16 заразени футболисти с коронавирус , а играчите на Николай Киров проведоха само 5 тренировки след задължителната карантина. Васил Визев..

публикувано на 21.10.20 в 14:35