Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ДПС в Кърджали настояват за оставката на председателя на НС Цвета Караянчева

Снимка: архив

Представителите на ДПС в област Кърджали настояват за незабавната оставка на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това пишат представителите на движението в позиция до медиите, като припомят, че Цвета Караянчева остана на поста си след гласуването в парламента на 15 октомври. 
В отворено писмо делегатите от ДПС аргументират своето настояване, като заявяват причините за искането на оставка на Цвета Караянчева. 

Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса: 

ДЕКЛАРАЦИЯ

На Областен съвет на ДПС - Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си  след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат  и късогледство на ГЕРБ.

Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци. ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие  на политическата сцена вече 13 г. Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме,  включва:

-  Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;

-  Опорочени конкурси и  повсеместни партийни назначения;

-  Използване  на областния управител като  пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което  валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;

-  Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

-  Липса на управленски капацитет и експертиза - вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;

-  Опорочени конкурси за директори на училища;

-  Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;

-  Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

   ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

   През последните 30 години нито един  министър председател на България  не си е позволявал така да обижда Кърджали..., нито Кърджали го е заслужил!

   Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

 
  В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

  Областен съвет на ДПС – Кърджали






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Няма регистрирани случаи на коклюш в Кърджали

Няма регистрирани случаи на коклюш в област Кърджали.  Това съобщи директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев.  Той обясни какви са симптомите на болестта. Коклюшът е силно заразна бактериална болест, която засяга белите дробове и дихателните пътища. Известна е също като магарешка кашлица. Причинява се от бактерия в устата, носа и гърлото на..

публикувано на 23.04.24 в 11:30
Румен Радев

Президинтът насрочи извънредните местни избори за общински съвет в Хасково за 23 юни 2024

Президентът Румен Радев насрочи с указ изборите за общински съветници в Хасково за 23 юни. Вотът беше касиран заради констатирани нарушения в голям брой СИК в Хасково и неестествено висок брой недействителни бюлетини. Така резултатът беше обжалван в съда от политическите формации „Ние идваме“, „БСП за България“, „ВМРО-Българско национално..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

Здравната комисия на НС заседава спешно заради заразените с коклюш

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински надзор и на..

публикувано на 23.04.24 в 09:52

Увеличават заплатите на военните средно с 30 на сто

Очаква се тази седмица парламентът да одобри увеличението на военните заплати от догодина, средно с 30%. Така военните ще вземат колкото и тези в МВР, стана ясно от дебатите на първо четене. Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов посочи, че законовото обвързване на нивата на най-ниското възнаграждение към средната работна заплата ще направи..

публикувано на 23.04.24 в 09:15

Дъждовно

Дъждовно над Източните Родопи:  Кърджали 11-17, Хасково 10-17, Смолян 6-12 Във вторник ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На места в Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще отслабват и спират, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, главно в Лудогорието ще е..

публикувано на 23.04.24 в 08:11
Иван Робов

Председател на РИК: Партиите да изпратят компетентни хора в СИК

Районната избирателна комисия в Кърджали започна работа. Първото ѝ заседание беше насрочено за 17 часа на 22 април, като първите решения бяха свързани с организационни въпроси. Комисията работи в сградата на областната администрация, в стая 202, с работно време всеки ден от 9 до 17 ч. С голяма вероятност изборните книжа ще се предават след..

публикувано на 23.04.24 в 00:10

Иван Робов: Изборите 2 в 1 са трудни и за избирателите, и за комисиите

Организацията на изборите ще е трудна, коментира най-общо председателят на РИК в Кърджали Иван Робов: " За пореден път правим две в едно . Но кое е по-различното сега? И друг път сме провеждали избори 2 в 1, но сега  имаме съвсем различни по вид избори , в които има преференциален елемент".

публикувано на 22.04.24 в 17:13