Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед"! Времето навън е нито топло, нито студено, което означава, че и на нас ни е добре на душичките и сърцата, и само очакваме да си пуснем радио Кърджали.
В първата част на предаването ще ви поканя на изложба. За първи път, насред пандемията, художниците на Кърджали ни поднасят изкуството си за Деня на Кърджали, 21 октомври. За настроенията преди есенната изложба, ще ни разкаже галеристът и художник Пенка Атанасова.


Следва това ще научим как се прави плодова ракия от актьора Петър Атанасов, а също и как се приготвя прочутата троянска сливова.
Накрая Ангел Шенков ще ни разкаже за едно необичайно хоби, и по-скоро за притежателя му - София Богданова, която си осинови 60 000 пчелички.Във втората част започваме с разговор за времеубежищата, прозренията, бъдещето и уроците на настоящето. Разговор с писателя Георги Господинов, на Антония Попова.  
Приключваме с полезните съвети на психотелесния терапевт Кремена Станилова за това как да отговорим на стреса, така че да не прегорим съвсем и да се налага да си вземем отпуск.
Бъдете всяка неделя след 16 часа с радио Кърджали и красивата музика!

Галерия

Вижте още

Художниците добавят цвят в Деня на Кърджали

Насред пандемията в Кърджали, точно преди Деня на Кърджали , 21 октомври, ще станем свидетели на едно цветно събитие, което да ни изкара от стресиращата реалност на КОВИД-пандемията. Художниците на Кърджали ни подготвят есенна изложба, в която ще видим реалността в багри, различни от делничните. А Кърджали - през техния поглед . Това е..

публикувано на 18.10.20 в 15:53

В Дома на културата подготвят празничен концерт в навечерието на Деня на Кърджали

Представителните колективи при Общински център за култура и младежки дейности в Дома на културата подготвят празничен концерт „В града на Орфей творим с любов за Вас“. Събитието по случай Деня на Кърджали ще се проведе на 20 октомври от 18:30 часа в залата на Дом на културата. Директорът на ОЦКМД Марияна Ликова разказва повече:   " В концерта ще..

публикувано на 16.10.20 в 15:39

В събота в Златоград ще се носи аромат на балканска скара

За дванадесета поредна година Етнографски Комплекс Златоград организира Балканска скариада с традиционна скара, музика и танци на балканските народи! На 17 октомври /събота/ от 11,00 часа Старият град ще е изпълнен с аромата и колорита на българската, сръбската, турската и гръцката кухни и танцов фолклор. Златоградчани и гости на града ще могат да..

публикувано на 16.10.20 в 09:00
Ансамбъл

Фолклорен ансамбъл „Родопа“ на 60 години

През тази година фолклорен ансамбъл „Родопа“ отбелязва 60 години от основаването си. Родопският ансамбъл събира в себе си трите формации – народен хор, оркестър и танцов състав, които поднасят на публиката различни и наситени багри от танци, песни и музика. Народно-изпълнителското изкуство на ансамбъла е известно не само в България, но и по..

публикувано на 17.10.20 в 14:55
НЧ

Читалището в Равногор - пазител на местните традиции и фолклор

Като всяко родопско село и Равногор обезлюдява. С многобройно население в миналото, днес в него живеят около 600 жители. Въпреки това, възрастните хора продължават да поддържат фолклорната дейност в читалището, което носи името "23-ти Април 1876 г.-1909". Надеждата на самодейците от читалището е в децата и внуците, които се връщат през лятото в..

публикувано на 15.10.20 в 12:33

Блогърът в "Книжни криле" Ненко Генов: Нобеловата награда за литература е като книжен Оскар

Предлагам ви да се пренесем на книжни криле в Полша, където също има български творци. Ненко Генов живее там от 2011 година и списва блогът "Книжни криле". Себе си представя с голяма доза самоирония, подобаваща на детски писател , без да се възприема като такъв. Представя себе си така: "Навремето Ненко Генов е бил ученик. После, вместо да се..

публикувано на 15.10.20 в 11:32

Журналисти от Кърджали заснеха филм превенция за зависимостта към психо-активни вещества

В ОДК Кърджали бе представен филмът „Измамна Реалност“ насочен срещу пристрастяването към психо-активни вещества. Автори на филма са кърджалийските журналисти  Гавраил Маргаритов и Мария Каменова. Филмът е заснет по идея и възлагане на Общински съвет по наркотични вещества, заяви д-р Сезгин Бекир,  председател на Общинския съвет по..

публикувано на 14.10.20 в 06:32