Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къщаЕсенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът на изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40 работи - платна и пластика. В изложбата с живописни платна участва англичанка, живееща във Фотиново. Дебютира художничка от Момчилград. Художникът, живеещ в Канада, Николай Тюркеджиев, както и Божидар Мечев, живеещ в Габрово, идват в Кърджали специално за изложбата.
Освен родопската тематика, се забелязват, есенни платна, натюрморти, абстрактни неща.

Художникът и галерист Пенка Атанасова: "Имаме пластика - на Шукри Исмаил. Интересното тук също е, че експозицията придобива международен характер. Колеги, които живеят в чужбина, но са дошли в родопския край. И вече участват в изложбите ни. Карън Джоунс, представя живописни платна. От младите автори Десислава Емилиянова, Есин Салим. Ще имаме и дебюти - Деря Дурмуш от Момчилград, по покана на нашия колега Камбер. Другите автори са известни на публиката, членове на дружеството".

Карън Джоунс живее в кърджалийския край. Художник е. Завършила е изящни изкуства в Англия и участва за втори път в изложба на Керимовата къща.

В изложбата се включват още Камбер Камбер, Хари Атанасов, Пенка Атанасова, Емил Пенчев, Владимир Чукич, Павлина Чукич, Христо Габеров, Мая Мечева. За изложбата са пристигнали още Николай Тюркеджиев, живеещ в Канада и Божидар Мечев, живеещ в Габрово.

Нека чуем художникът и галерист Пенка Атанасова.


 

Галерия

Вижте още

Нашенка в Англия: Тук здравната система е по-тромава, отколкото в България

Гергана Симеонова е работила като медицинска сестра в Център за спешна помощ в България. В момента живее и работи в английското градче Харлоу, близо до Лондон като социален работник, който помага на възрастни, самотни или болни хора в ежедневните им нужди. В разговор на Илияна Типова, Гергана разказва как тя и съпругът й са преболедували..

публикувано на 27.11.20 в 11:34

Милена Харизанова: Мафията в Мексико е същата

Маите в Мексико са си същите, променят се обаче, а и с мафията е така. Това разказа за Радио Кърджали Милена Харизанова, живяла пет години сред тях. Чуйте повече в следващия звуков файл:

публикувано на 25.11.20 в 20:10

Община Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогара

Община Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогара в централното село. Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене като стойността е 1,5 млн. лв.. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца. Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и..

публикувано на 24.11.20 в 10:52

Инспекторите от КЗП съпоставят цените заради Черния петък

В България кампанията за Черния петък се превръща в един по-дълъг период на намаления. В условията на КОВИД-19 се засилва онлайн пазаруването и рисковете, които могат да дебнат там със своите специфични моменти. "Много важно е да кажем на хората да не се доверяват на бомбастичните проценти, които могат да бъдат адресирани към тях. Да съпоставят не само..

публикувано на 19.11.20 в 14:07

Има и фирми, които по желание тестват служителите си за наличието на антитела срещу Covid-19

Бързият кръвен тест за наличие на антитела срещу коронавирус струва между 20 и 25 лв в кърджалийските лаборатории. Т. нар. бързи тестове с кръвна проба са най-показателни две седмици, след като човек се е заразил и евентуално е изработил антитела срещу коронавируса.  В студиото на Радио Кърджали разговаряхме  с Цветелин Гавазов , но..

публикувано на 13.11.20 в 16:31

Д-р Милчо Енчев: Има логика във включването на аспирин в лечението на пациенти с Covid-19

Около 90% от всички жертви на Covid19 са с придружаващи заболявания, като най-честите от тях са сърдечни заболявания, диабет, артериална хипертония, хронични белодробни проблеми и онкологични заболявания. Тази статистика потвърди за Радио Кърджали кардиологът д-р Милчо Енчев от Кърджали и коментира защо тези хора са най-уязвими в битката с..

публикувано на 13.11.20 в 14:56

КНСБ: Има много неясноти за болничния на заразен с Covid-19, а също и за отчитането на карантината

Има много неясноти относно отчитането на крантината на служителите, а също и кой издава болничния на заразен с ковид. Десетки сигнали от предприятия от Кърджали са постъпили в КНСБ в последните дни заради неясноти с правилата за карантиниране на болни или контактни работници и на така нареченото „самоизолиране“ или „самокарантиниране“. Иванка..

публикувано на 09.11.20 в 11:17