Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Азис: Нека продължаваме да мечтаем за Кърджали



В Деня на Кърджали, кметът Хасан Азис гостува на обзорното предаване на Радио Кърджали. Той поздрави жителите на областния център по случай 108 години от освобождението на Кърджали и коментира какви са мечтите му като градоначалник: 

"Мисля, че вече част от нашите мечти се реализираха, но мечтите ако имат начало, поне нямат край. Затова ние всеки ден живеем в Кърджали и всички наши мечти са свързани с Кърджали. Затова мечтаем Кърджали да бъде още по-красив, в Кърджали да се случват още по-хубави неща. Едно от нещата, които например си мечтая за Кърджали, независимо, че в момента имаме учебни заведения, но ми се иска Кърджали да бъде един истински университетски център. Това е една от мечтите ми, които през годините винаги е била в мен и като кърджалиец, и като кмет на общината. В тази връзка съм направил няколко стъпки по отношение на разговори с университети, които да предпочитат Кърджали от гледна точка на местоположението, включително и в международен план. Мисля, че можем да бъдем една много добра дестинация за университетски център.

Мечтая в Кърджали повече млади хора да продължават да остават тук, да свързват и своят и на децата си живот и бъдеще тук. И мисля, че нещата се случват, въпреки всичко." 

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МВР и Агенция "Митници" започнаха акция "контрабанда" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", ГДБОП, Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в..

публикувано на 16.04.24 в 13:53
Смолян

Ученици от Смолян се обучаваха в Детска полицейска академия

Двадесет и четири деца от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Смолян се обучаваха в  Детска полицейска академия, организирана по инициатива от Областна дирекция на МВР - Смолян. С атрактивно занимание - стрелба с малокалибрено оръжие, завърши обучението на участниците от превантивната програма. Доброволците получиха дипломи за успешно завършване на..

публикувано на 16.04.24 в 11:47

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба в София на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя". Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ. Органите на реда са уведомени за..

публикувано на 16.04.24 в 11:41
Центърът на Харманли

Община Харманли обяви обществени поръчки за доставка на съдове за сметосъбиране

Обществени поръчки за доставка на съдове за сметосъбиране обявиха от Община Харманли.  За нуждите на общинското предприятие „Чистота“ са необходими 30 метални контейнера тип „Бобър“ от 1 100 литра, 100 пластмасови контейнера с плосък капак със същата вместимост и 200 пластмасови кофи на колела от 120 литра . Прогнозна стойност на поръчките..

публикувано на 16.04.24 в 11:31

Цвета Караянчева ще изнесе днес открит урок в Регионалния исторически музей

В Деня на Търновската конститутция - 16 април, Цвета Караянчева, в качеството си на председател на 44-тото Народно събрание, ще изнесе открит урок в Регионалния исторически музей в Кърджали пред ученици от различни училища в града. "По този начин тържествено ще отбележим Деня на конституцията и Учредителното събрание, и нейната 145-годишнина...

публикувано на 16.04.24 в 11:23
Димитър Главчев

Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев. Предложението за рокада в Министерството на външните работи дойде няколко часа след изказването на лидера на ГЕРБ, който пред симпатизанти в столицата..

публикувано на 16.04.24 в 11:16

Собственикът на заразени птици от Доборско ще започне от нулата

В резултат на установеното огнище на птичи грип, са унищожени хуманно 86 кокошки в личното стопанство в Доборско, каза зам.-кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед, който в тези дни е замествал кмета на общината. Определена е 3 километрова зона и още една 10-километрова, на наблюдение, която включва населени места и в община Ивайловград. Още какви..

публикувано на 16.04.24 в 10:29