Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водещи европейски театри се представят онлайн по време конференция на ЕТС

Онлайн спектакли на водещи европейски театри ще се представят в рамките на предстоящата тридневна Международна конференция на Европейската театрална конвенция (ЕТС).Във форума като пълноправен член ще участва и Театрално.-музикален център – Кърджали с работна група, ръководена от директора Гълъб Бочуков.

Срещата на европейските театри ще е под надслов: „Проектиране на новото десетилетие”. Устойчивостта ще е основният фокус в разговорите. Темите, които ще бъдат обсъждани, са инициативата „Зелен театър”, работа в мрежа и популяризиране на следващото поколение таланти, както и проектиране на следващото десетилетие на международно сътрудничество в ЕТС.

В три поредни вечери от 19 часа ще се излъчат спектаклите: „Четири жени” по музика на Хуан Хосе Алба в изпълнение на Фламенко балет „Мануел Рамирес”, Испания, „Коварство и любов” (KILL) по Фридрих Шилер на руския театър „Червен факел”, гр. Новосибирск и „Макбет” по Уилям Шекспир на TR – Варшава, Полша.


Вижте още

Правителството одобри 450 000 лева за Перперикон и средновековната крепост Вишеград

Правителството одобри на днешното си заседание 1 милион и 800 хиляди лева за финансиране на археологически проучвания на важни за страната архитектурни обекти. 450 000 лева са предвидени за консервация на скален античен и средновековен град Перперикон и на средновековната крепост Вишеград. „Това, което днес правим, не е даване на пари за разкопки, а..

публикувано на 20.01.21 в 16:41

Децата на Момчилград се включват в зелена инициатива със 750 дървета

750 дървета ще засадят деца от първи до четвърти клас и в подготвителните групи, които се обучават училищата и детските градини на община Момчилград. Това стана, след като учебните заведения се включиха в националната кампания "Засаждаме бъдеще с Гората.бг – 2020-2021". В общинска администрация вече пристигнаха образователните комплекти за..

публикувано на 20.01.21 в 16:16

Съдът в Кърджали осъди мъж на 3 години и 6 месеца затвор за кражба на пари,злато и сребро от жилища

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Кърджали е осъден мъж на 3 години и 6 месеца затвор за кражба на пари,злато и сребро от жилища.  По обвинителен акт на Районна прокуратура – Кърджали е осъден П.С., на 46 г., за това, че в периода от 13.03.2020 г. до 29.05.2020 г., в гр. Кърджали, във време на обществено бедствие – при обявено..

публикувано на 20.01.21 в 16:13
Министър Красимир Вълчев

Във вторник става ясно кога се връщат в училище учениците от горните класове

Във вторник ще стане ясно кога и при какъв режим учениците от 5-и до 12-и клас ще се завърнат за присъствено обучение в клас, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев. Към момента плановете на министерството са в клас за две седмици присъствено да бъдат учениците от 7, 8 и 12 клас. Министър Вълчев добави, че към момента 23 на сто от..

публикувано на 20.01.21 в 15:45

Слушател: Снимки от парк "Горубсо", озаглавени "Обществена еко тоалетна"

Слушател на Радио Кърджали изпрати в редакцията снимки от парк "Горубсо" в центъра на Кърджали, които озаглави "Обществена еко тоалетна". Жителят на областния град разказва, че докато се е разхождал с детето си из алеите на парка, изхвърлената тоалетна чиния приковала вниманието му.  "Находката се намира във вътрешността на парка, далече от контейнерите..

публикувано на 20.01.21 в 15:10

На 21 януари отпада 7-дневната карантина за влизане в Гърция

На 21 януари отпада 7-дневната карантина за влизане в Гърция. Евгения Пандула, която притежава имот в северозападна Гърция коментира:   "Това лято няма да има изискване за сертификат за ваксина, но за да можеш да влезеш в страната трябва да имаш отрицателен PCR тест, който да е направен не по-рано от 72 часа преди влизането. На самото..

публикувано на 20.01.21 в 14:58

Преброяването на населението ще е от 7 септември до 3 октомври

В периода 7 септември - 3 октомври тази година ще се извърши преброяването на населението и жилищния фонд, реши правителството. Електронна преброителна карта ще може да се попълва по интернет от 0:00 часа на 7 септември до полунощ на 17 септември. Преброяването чрез посещение на домакинствата, сградите и жилищата от преброител ще се извърши от 8:00..

публикувано на 20.01.21 в 14:22