Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Област Кърджали с най-малко положителни проби за Covid-19 за денонощие

Област Кърджали заедно с Видин имат най-малко регистрирани положителни проби за коронавирус - по 7, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ.
Шест от заразените в областта са мъже и една жена. Разпределението по общи е: Кърджали - 3, Ардино - 2, Крумовград и Момчилград по 1. 
Те са на възраст от 26 до 80 години.

Вижте още

Тържествата по случай 24 май в СУ "Отец Паисий" ще се проведат по график

 За да се избегне струпване на ученици, тържествата по случай 24 май в СУ "Отец Паисий" Кърджали ще бъдат разделени. Съставен е график, по който учениците от различните класове ще  отбележат успехите през настоящата учебна година, ще бъдат връчени грамоти и медали на отличилите се. Това съобщи директорът Златко Атанасов.  На 17 май ще   бъдат..

публикувано на 14.05.21 в 17:56
Снимката е илюстративна

Силна градушка падна в община Черноочене

Силна градушка е паднала в община Черноочене по-рано днес. Кадри в социалната мрежа разкриват как част от пътищата са побелели.  Градушката е била дребна, но много интензивна и за кратко време, твърдят местни хора. В района между Хасково и Кърджали също имаше градушка, но по-слаба.  Към момента няма данни за инциденти и поражения от падналите ледени..

публикувано на 14.05.21 в 17:16

Доброволци ще почистят бреговата ивица на язовир Студен кладенец в неделя

В неделя, 16 май, доброволци ще почистват бреговата ивица на язовир Студен кладенец в района под село Широко поле. Инициативата е част от кампанията на  Грийнпийс за опазването на водните ресурси на България под мотото "Избери водата" и за почистване на любими места край водоемите в страната. Освен да светне брега, организаторите в Кърджали си поставяме..

обновено на 14.05.21 в 15:53

ЦИК определи възнагражденията на членовете на изборните комисии

105 лева ще е еднократно възнаграждение за председател на секционна комисия и 80 лева за член, реши Централната избирателна комисия. За участие в получаване на устройствата за гласуване, изборните книжа и оборудване на секции ще се платят по 15 лева допълнително и по 30 лева за предаване на изборни книжа. За работа в секция с машина..

публикувано на 14.05.21 в 15:15

Обсерватория "Рожен" отваря за посетители

Националната астрономическа обсерватория “Рожен”, която през настоящата година отбелязва 40 години от своето създаване, отваря врати за посещения от днес. До 31 май дневните посещения, които включват обиколка и беседа в кулата на 2-метровия телескоп, ще се извършват на всеки кръгъл час от 10:00 до 16:00 часа в дните от четвъртък до..

публикувано на 14.05.21 в 12:00

Гърция официално отваря страната за туризъм

Властите в Гърция обявиха официално отваряне на страната за туризъм. На Егейските острови пристигат първите групи с европейски туристи.  "Гърция гарантира слънце, чисто море и сигурност“, заяви гръцкият министър на туризма Харис Теохарис. Ваксинирани и с отрицателен тест влизат в страната без карантина. Изисква се също отрицателен тест за коронавирус..

публикувано на 14.05.21 в 11:44

1202 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература на 19 май в област Кърджали

1202 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература на 19 май в област Кърджали. Те са разпределени в учебни зали и училища на случаен принцип.  Както и миналата година, така и тази, ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки.  Ще има видеонаблюдение, за да бъдат пресечени опити за преписване. Предстои да се   определят зали,..

публикувано на 14.05.21 в 11:35