Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха 17-годишен за кражба на пари от автомат за кафе

Снимка: БГНЕС

За кражба на пари от автомат за кафе 17-годишен е бил задържан в РУ-Кърджали. 

В управлението вчера бил подаден сигнал, че от машината са били откраднати около 120 лв., след като бил разбит монетникът. 

Извършен е бил оглед от дежурна оперативна група и при организираните издирвателни действия бил установен съпричастен към случая непълнолетен. 

Образувано е досъдебно производство и работата продължават сектор „Криминална полиция“, инспектор от Детска педагогическа стая и разследващ полицай.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Собственикът на заразени птици от Доборско ще започне от нулата

В резултат на установеното огнище на птичи грип, са унищожени хуманно 86 кокошки в личното стопанство в Доборско, каза зам.-кмета на Крумовград Абидин Хаджимехмед, който в тези дни е замествал кмета на общината. Определена е 3 километрова зона и още една 10-километрова, на наблюдение, която включва населени места и в община Ивайловград. Още какви..

публикувано на 16.04.24 в 10:29
Музеят „Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново. Снимка: Здравка Маслянкова

145 години от приемането на Търновската конституция

Днес се навършват 145 години от приемането на Търновската конституция. 230 са били първите ни следосвобожденски народни представители, които са заседавали във Велико Търново от 10 февруари до 16 април 1879 година в Учредителното събрание и са приели първия български основен закон, с което е възродена българската държавност. 16 април се чества като Ден..

обновено на 16.04.24 в 10:05

Промени в Закона за здравето подобряват психиатричната грижа

Пациенти, които със състоянието си застрашават собствените си живот и здраве или това на други хора, ще подлежат на временно физическо ограничаване. Това предвиждат промени в Закона за здравето, подготвени във връзка с препоръки към страната ни за подобряване на психиатричната грижа и гарантиране на правата на хората с психични заболявания...

публикувано на 16.04.24 в 09:59

Президентът поздрави юристите, пожела да са "стожер на законността"

Държавният глава Румен Радев поздрави юридическата общност по повод Деня на Конституцията и празник на юриста и на съдебните служители, като им пожела да останат верни на призванието да са стожер на законността. "На днешната дата с благодарност си спомняме за далновидността, политическата мъдрост и чувството за отговорност на участниците в..

публикувано на 16.04.24 в 09:54

На второ четене: Бюджетната комисия разглежда промените в инвестиционната програма на общините

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа на второ четене промените в Инвестиционната програма на общините. Между двете четения е направено само едно предложение, което съдържа технически редакции. Общините имаха възможност за промени в проектите, заложени в Бюджет 2024. Текстовете трябва да бъдат одобрени от парламента.

публикувано на 16.04.24 в 09:16

Времето ще е слънчево и топло

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от югозапад. Максимални температури ще са между 27° и 32 градуса. За Кърджали очакваме предимно слънчево време, с температури до плюс 29 градуса.  Атмосферното..

публикувано на 16.04.24 в 09:09

Откриха птичи грип и в крумовградското село Доборско

Огнище на птичи грип в крумовградското село Доборско, констатира Българската агенция по безопасност на храните. Инфлуенцата е открита в нерегистриран птицевъден обект тип „заден двор“ за отглеждане на кокошки, токачки и пуйки. Отглежданите птици са около 100.  Агенцията по безопасност на храните определи около засегнатия животновъден..

публикувано на 15.04.24 в 18:20