Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакваните 215 ваксини срещу COVID-19 са вече в Кърджали

Ваксинират медици в област Кърджали
Снимка: БГНЕС

След символичния старт на ваксинацията, която започна в Кърджали през месец декември миналата година, днес бяха получени още 215 дози от ваксините срещу COVID – 19. Те пристигнаха от Бургас и вече се разпределят по лечебните заведения в областта. От утре започва имунизацията в региона – в болниците в Кърджали, Ардино, Крумовград, Момчилград, както и в специализирания кабинет на РЗИ. Подробности, чуйте в звуковия файл от д-р Виктор Кирчев, директор на здравната институция.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Откриха мъртвото тяло на издирваната 82-годишна жена от село Здравчец

Полицейски служители от РУ-Кирково откриха около 17 часа вчера тялото на 82-годишната жителка от село Здравчец, обявена за общодържавно издирване. Жители от района на село Дедец подали сигнал, че са забелязали в района жена, която отговаря на разпространеното описание. Полицаи обиколили посоченото място и намерили тялото на издирваната на остров в..

публикувано на 24.04.24 в 10:31

Част от таксиметровите шофьори запазиха цените на 3.50 лева за пробег

Част от шофьорите на таксита в Кърджали днес 24ти април, започнаха да таксуват клиентите по старите цени от 3.50 лева на курс в рамките на града, след като вчера обявиха, че услугата ще струва 4.00 лева. Припомняме, че таксиметровите шофьори наричат системата "от точка до точка" и Кърджали е единственият град в страната, в който не се използват касови..

публикувано на 24.04.24 в 10:24

Добромир Якимов: Трудно ще е на комисиите, които ще организират трите вота

В Хасково избирателите ще гласуват на 9 юни за представители в Европейския парламент и за народни представители. Две седмици след това, на 23 юни и за общински съветници. Трудно ще е за комисиите, които ще организират и произвеждат трите вота, тъй като повече от половината членове на Районната избирателна комисия участват и в Общинската избирателна..

публикувано на 24.04.24 в 10:18

Слънчево днес, краткотраен дъжд в планините

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време . В сутрешните часове ще има значителна ниска облачност, а след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. На места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд . Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който временно ще се..

публикувано на 24.04.24 в 08:38

Изтича срокът за регистрация на партиите и коалициите за изборите на 9 юни

Днес изтича крайният срок, в който партиите и коалициите могат да подават в Централната избирателна комисия документите си за регистрация за участие в предстоящите избори две в едно на 9 юни за народни представители и за членове на Европейския парламент. Също до днес кметовете на общини определят местата за обявяване на избирателните..

публикувано на 24.04.24 в 08:35
Снимката е тематична!

Такситата в Кърджали ще возят на 4 лева за курс в рамките на града

Шофьорите на таксита в Кърджали от утре, 24 април ще таксуват клиентите с 4 лева по системата, наричана от тях "от точка до точка".  Досега за същата услуга се заплащаше 3,50. Таксиджиите предупреждиха за повишението от 50 стотинки едва днес. Те не дадоха смислено обяснение защо точно цената се увеличава, макар и само по-малко от 15 %.

публикувано на 23.04.24 в 17:01
Перперикон

Съкровищата на скалния град на траките светват (видео)

Едва ли има човек в страната, който да не свързва Кърджали с Перперикон. В годините скалният град на траките се превърна в емблема не само на областния град, но и на региона и фокусира вниманието на туристи от близо и далеч. Археологически комплекс Перперикон най-големия мегалитен паметник в България е на 18 км от Кърджали. Той се състои..

публикувано на 23.04.24 в 16:15