Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

95 медици от област Кърджали са ваксинирани за последното денонощие

Снимка: БГНЕС

95 медицински лица в област Кърджали са ваксинирани за последните 24 часа. Това показват данните в Единния информационен портал. Общият брой на ваксинираните медици в областта от началото на ваксинацията е 105, а в страната 15 780. 

30 са новите случаи на коронавирус в област Кърджали, регистрирани през последното денонощие. Общият брой на заразените в страната, които са отчетени в Единния информационен портал е 750, при направени 9647 теста. 

47 души са починали. В интензивни отделения са 367 пациенти, а общо 3945 са хоспитализираните. 2706 са излекуваните.

Най-много са новозаразените в София-град – 156. Следват областите Бургас (65) и Пловдив с 52 нови случая. 

През последното денонощие са ваксинирани 1619 души и така общият им брой достига 15 780.

Националната информационна система показва, че у нас новият коронавирус е доказан при общо 9194 лица-медицински служители. 26 са новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие.


Вижте още

Ботевци: Да засадим "Гора - Христо Ботев"

В чест на 100-годишнината на първата гимназия в град Кърджали, чийто наследник е днешната Езикова гимназия „Христо Ботев“, през първата седмица на месец април учениците от клуб „Предизвикателство” призовават своите съученици, родители и бивши ученици на Гимназията да посадят 100 дръвчета в парк „Простор“. Предизвикателството е отправено и към всички..

публикувано на 18.01.21 в 15:20

Властите обсъждат варианти за присъствено обучение и на големите ученици

Министрите на здравеопазването и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев обсъждат на работна среща връщането към присъствено обучение на част от учениците от 5 до 12 клас в началото на следващия месец. Сред дискутираните към момента варианти е от 4 февруари, когато започва вторият учебен срок, в клас да се върнат три випуска от по-големите..

публикувано на 18.01.21 в 15:15

С инструктаж започнаха присъствените занятия за малките йовковци

С инструктаж за безопасност започнаха присъствените учебни занятия за малките йовковци тази сутрин. Във всичките три приемни школа представители на училищното ръководство от СУ „Й. Йовков“ посрещаха родителите и малчуганите, за да им помогнат да се ориентират в новата среда. Директорката Недялка Кюпреджиева беше при децата, разпределени в..

публикувано на 18.01.21 в 13:27

Полицаи и здравни инспектори изненадаха още едно заведение нарушител в Кърджали

Полицаи и здравни инспектори изненадаха собственици на още едно заведение в Кърджали, което е нарушило ограничението да работи, сигнализираха наши репортери. При извършване на проверка от компетентните органи - МВР и РЗИ, са установили клиенти, които са се хранели на място, въпреки забраната. Документите на нарушителите са били прибрани за проверка...

публикувано на 18.01.21 в 12:57

Малките ученици от СУ "Й. Йовков" започнаха присъствени занятия

От днес учениците от 1 до 4 клас на СУ "Й. Йовков" в Кърджали започнаха присъствени занятия. Те влязоха в класните стаи в сградите на други училища в града, докато трае ремонта на отоплителната система в тяхното. Подробности съобщи директорът Нели Кюпреджиева: От страницата на училището родителите могат да се информират къде конкретно е..

публикувано на 18.01.21 в 12:32
д-р Виктор Кирчев

Започва втората фаза на имунизация срещу COVID-19 у нас, ваксинират учители и възрастни хора, в Кърджали идват дозите за реимунизация

Днес в РЗИ Кърджали се очаква да пристигнат ваксините за реимунизацията на първите 10 медици в областта, които се ваксинираха в края на декември миналата година. Това съобщи за Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, началникът на РЗИ:   От днес стартира втората фаза на имунизацията срещу коронавирус у нас. Съгласно Националния план за ваксиниране..

публикувано на 18.01.21 в 11:46

Властите ще обсъждат поетапно разхлабване на мерките

Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната, което ще се изяснява тази седмица, съобщи за „Нова телевизия“ социалният министър Деница Сачева. По думите й, има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Има вероятност от средата на февруари да отворят ресторанти и заведения в големите..

публикувано на 18.01.21 в 10:31