Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пострадалите при наводненията могат да кандидатстват за отпускане на еднократна помощ

Снимка: Радио ВИДИН


От днес пострадалите при наводненията могат да подават заявления към Агенцията за социално подпомагане за отпускане на еднократна помощ от 375 лева. Служители от дирекции „Социално подпомагане” ще се включат по места в сформираните от общините комисии за оглед и оценка на нанесените щети. Те ще предоставят декларации на пострадалите. 
Право на помощ имат хора, притежаващи на свое име едно жилище или с право да ползват такова, информира Цветомир Хаджиев, директор на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" - Кърджали. 
Същевременно фермерите, чиито ниви са наводнени, могат да подадат заявления за обследване на пострадалите площи, за да получат компенсации, съобщиха от земеделското министерство. Заявленията се подават в общинските земеделски служби по места.
Огледите ще се правят от експертни комисии, които ще издават протоколи за щетите. За да разчитат на обезщетение, земеделците трябва да подадат заявлението най-много 10 дни след настъпването на бедствието.

Вижте още

Женят безплатно на 14 февруари в Момчилград

В Момчилград двойките, които са решили да се врекат във вечна вярност точно в Деня на влюбените, 14 февруари, могат да го направят безплатно. Щедрият жест е от ръководството на общината и вече се превръща в традиция, става ясно от сайта на общинската администрация.  Влюбените, които са си избрали този ден, за да сключат граждански брак ще бъдат..

публикувано на 18.01.21 в 16:31

Ботевци: Да засадим "Гора - Христо Ботев"

В чест на 100-годишнината на първата гимназия в град Кърджали, чийто наследник е днешната Езикова гимназия „Христо Ботев“, през първата седмица на месец април учениците от клуб „Предизвикателство” призовават своите съученици, родители и бивши ученици на Гимназията да посадят 100 дръвчета в парк „Простор“. Предизвикателството е отправено и към всички..

публикувано на 18.01.21 в 15:20

Властите обсъждат варианти за присъствено обучение и на големите ученици

Министрите на здравеопазването и на образованието Костадин Ангелов и Красимир Вълчев обсъждат на работна среща връщането към присъствено обучение на част от учениците от 5 до 12 клас в началото на следващия месец. Сред дискутираните към момента варианти е от 4 февруари, когато започва вторият учебен срок, в клас да се върнат три випуска от по-големите..

публикувано на 18.01.21 в 15:15

С инструктаж започнаха присъствените занятия за малките йовковци

С инструктаж за безопасност започнаха присъствените учебни занятия за малките йовковци тази сутрин. Във всичките три приемни школа представители на училищното ръководство от СУ „Й. Йовков“ посрещаха родителите и малчуганите, за да им помогнат да се ориентират в новата среда. Директорката Недялка Кюпреджиева беше при децата, разпределени в..

публикувано на 18.01.21 в 13:27

Полицаи и здравни инспектори изненадаха още едно заведение нарушител в Кърджали

Полицаи и здравни инспектори изненадаха собственици на още едно заведение в Кърджали, което е нарушило ограничението да работи, сигнализираха наши репортери. При извършване на проверка от компетентните органи - МВР и РЗИ, са установили клиенти, които са се хранели на място, въпреки забраната. Документите на нарушителите са били прибрани за проверка...

публикувано на 18.01.21 в 12:57

Малките ученици от СУ "Й. Йовков" започнаха присъствени занятия

От днес учениците от 1 до 4 клас на СУ "Й. Йовков" в Кърджали започнаха присъствени занятия. Те влязоха в класните стаи в сградите на други училища в града, докато трае ремонта на отоплителната система в тяхното. Подробности съобщи директорът Нели Кюпреджиева: От страницата на училището родителите могат да се информират къде конкретно е..

публикувано на 18.01.21 в 12:32
д-р Виктор Кирчев

Започва втората фаза на имунизация срещу COVID-19 у нас, ваксинират учители и възрастни хора, в Кърджали идват дозите за реимунизация

Днес в РЗИ Кърджали се очаква да пристигнат ваксините за реимунизацията на първите 10 медици в областта, които се ваксинираха в края на декември миналата година. Това съобщи за Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, началникът на РЗИ:   От днес стартира втората фаза на имунизацията срещу коронавирус у нас. Съгласно Националния план за ваксиниране..

публикувано на 18.01.21 в 11:46