Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над половината от личните лекари в Хасково са заявили желание за ваксина

Снимка: БТАПовече от половината от 116-те общопрактикуващи лекари в област Хасково са се записали за доброволната ваксинация срещу коронавирус. Това обяви председателят на Сдружението на личните лекари в Хасково д-р Николай Николов. Той подчерта, че останата част от джипитата вече са преминали след вируса и разполагат с антитела. Д-р Николов прогнозира, че ваксинацията в страната ще бъде съпътствана от организационни проблеми. Специалистът призова на централно управленско ниво всички неясно да бъдат изчистени, за да може процесът да протича бързо и безпроблемно по места.

Вижте още

С инструктаж започнаха присъствените занятия за малките йовковци

С инструктаж за безопасност започнаха присъствените учебни занятия за малките йовковци тази сутрин. Във всичките три приемни школа представители на училищното ръководство от СУ „Й. Йовков“ посрещаха родителите и малчуганите, за да им помогнат да се ориентират в новата среда. Директорката Недялка Кюпреджиева беше при децата, разпределени в..

публикувано на 18.01.21 в 13:27

Полицаи и здравни инспектори изненадаха още едно заведение нарушител в Кърджали

Полицаи и здравни инспектори изненадаха собственици на още едно заведение в Кърджали, което е нарушило ограничението да работи, сигнализираха наши репортери. При извършване на проверка от компетентните органи - МВР и РЗИ, са установили клиенти, които са се хранели на място, въпреки забраната. Документите на нарушителите са били прибрани за проверка...

публикувано на 18.01.21 в 12:57

Малките ученици от СУ "Й. Йовков" започнаха присъствени занятия

От днес учениците от 1 до 4 клас на СУ "Й. Йовков" в Кърджали започнаха присъствени занятия. Те влязоха в класните стаи в сградите на други училища в града, докато трае ремонта на отоплителната система в тяхното. Подробности съобщи директорът Нели Кюпреджиева: От страницата на училището родителите могат да се информират къде конкретно е..

публикувано на 18.01.21 в 12:32
д-р Виктор Кирчев

Започва втората фаза на имунизация срещу COVID-19 у нас, ваксинират учители и възрастни хора, в Кърджали идват дозите за реимунизация

Днес в РЗИ Кърджали се очаква да пристигнат ваксините за реимунизацията на първите 10 медици в областта, които се ваксинираха в края на декември миналата година. Това съобщи за Радио Кърджали д-р Виктор Кирчев, началникът на РЗИ:   От днес стартира втората фаза на имунизацията срещу коронавирус у нас. Съгласно Националния план за ваксиниране..

публикувано на 18.01.21 в 11:46

Властите ще обсъждат поетапно разхлабване на мерките

Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната, което ще се изяснява тази седмица, съобщи за „Нова телевизия“ социалният министър Деница Сачева. По думите й, има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Има вероятност от средата на февруари да отворят ресторанти и заведения в големите..

публикувано на 18.01.21 в 10:31

Росица Генчева: Радио "Кърджали" стана водещ фактор в обществения живот

Най-цветното предаване на радио Кърджали "Вкусен следобед" празнува след 2 дни своя рожден ден. Ето как оценя екипа на радио Кърджали кулинарката Росица Генчева : "Радио Кърджали е едно семейство на професионалисти, талантливи хора, авторитетни, които със саможертвен труд си извоювахте име във годините . И затова, че вие сте един..

публикувано на 17.01.21 в 18:16

Пристигат още 18 720 дози ваксини на "Пфайзер"

В България утре сутринта ще пристигнат още 18 720 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Пратката ще бъде приета утре зад сградата на Ръководство на въздушното движение, откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната. След приемането на ваксините в 8,35 ч. брифинг..

публикувано на 17.01.21 в 16:53