Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Никола Чанев: Кърджали остава сред областите с най-ниска заболеваемост

Никола Чанев
Снимка: Вилдан Байрямова / Снимка: БГНЕСЕпидемичната обстановка в региона е спокойна, отчетоха членовете на Областния кризисен щаб, ръководен от областния управител Никола Чанев. Кърджали остава сред областите с най-ниска заболеваемост. Намалява броят на стационарно болните. 53-маса пациентите с COVID-19 в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. 12 от тях се лекуват в Инфекциозното отделение, 9 в ПФО, 9 във Вътрешно I, 23-ма във Вътрешно II.  Няма настанени в COVID -сектора на ОАИЛ. Между 30 и 50 теста дневно се правят в микробиологичната лаборатория на МБАЛ.  Част от тях са контролни проби на пациенти, останалите са на хора, заминаващи за страни, които изискват задължителен ПСР. Четирима болни с коронавирус се лекуват в болницата в Момчилград,  по един в Крумовград и Ардино. Всички са в задоволително общо състояние.

От началото на пандемията броят на заразените в Кърджалийско достигна 2012 души. 1 661 са излекуваните.

По план върви кампанията по ваксиниране на медиците на първа линия, съобщиха от РЗИ. 456 са подадените заявки. 15 души са ваксинирани в Крумовград, 30 в Момчилград, 25 в Ардино. Предстои да бъдат направени 215 ваксини на медици от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“.

Списъци с желаещи да се ваксинират се изготвят и в системата на образованието. До момента заявка са подали 440 педагози и 93 души от непедагогическия персонал.

От началото на годината органите на МВР са извършили 223 проверки в търговски обекти, 27 от които в хотели и къщи за гости. Две са досъдебните производства за заведения, работещи в нарушение на ограничителните мерки. Проверени са 186 лица за спазване на карантината и 247 за носене на маски.


Вижте още

Масовото тестване на учители в област Хасково започва от понеделник

От 25 януари до 3 февруари ще се проведе масовото тестване с антигенни тестове на педагогически и непедагогически персонал в училищата от област Хасково – докладваха о т РЗИ-Хасково пред Областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова . За цялата област са предназначени 3 199 теста . От тях 2 362 са за учители, а 837 за помощен..

публикувано на 22.01.21 в 17:02

Славейковци единствени отбелязват 143 години от освобождението на Кърджали

Ш кола „ИстОрика“ на СУ „Петко Рачов Славейков“ спази традицията от последните години да организира честването на деня на освобождението на град Кърджали по време на Руско-турската война. Тази година се навършват 143 г. от тази важна за жителите на Кърджали дата.  Единствено НД "Русофили" поднесе цветя в памет на загиналите руски воини...

публикувано на 22.01.21 в 16:11

Хладилник за съхранение на ваксините пристигна в Кърджали

Ваксинацията в област Кърджали върви по план , съобразно доставките, заяви за радио Кърджали областният управител Никола Чанев. През изминалите дни са поставени и повторни дози на медиците, на които е сложена първата ваксина в края на миналата година. Очакват се нови доставки другата седмица. Здравните власти ще бъдат улеснени при..

публикувано на 22.01.21 в 15:24

Няма влошаване на епидемиологичната обстановка в Кърджали

Няма влошаване на епидемиологичната обстановка в Кърджали , стоим изключително добре в национален план, въпреки, че вече не сме областта с най-ниска заболеваемост, отчете областният управител Никола Чанев по време на днешното видеозаседание на Кризисния щаб. Между 3 и 10 души дневно са диагностицирани с коронавирус през последната седмица...

публикувано на 22.01.21 в 14:44

Конкурс, посветен на 148 години от гибелта на Левски

По повод 148 години от гибелта на Васил Левски, Общински комитет “Васил Левски” - Кърджали , със съорганизатори Община Кърджали, Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров” и местен вестник , обявяват национален конкурс, посветен на Апостола, за есе на тема:  „Да си кажем кривиците“.  Информацията допълва Илияна Типова: "Конкурсът ще се проведе в..

публикувано на 22.01.21 в 13:28

Полицаи спипаха 52-годишен в Джебел, нарушил карантината

Досъдебно производство за нарушаване на противоепидемични мерки е образувано в РУ-Джебел по член от Наказателния кодекс. Полицейски служители установили вчера около 11 часа , че 52-годишен не е спазил предписание на здравните власти за 14-дневна карантина.

публикувано на 22.01.21 в 12:10

30-годишен с прободна рана при инцидент в дома си

30-годишен пострадал при инцидент в дома си около 21 часа снощи в село Птичар. Мъжът бил транспортиран до Филиала на спешна помощ в Момчилград с прободна рана в областта на корема за оказване на медицинска помощ, а след това настанен в кърджалийката болница. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за..

публикувано на 22.01.21 в 12:05