Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ниските температури навредиха на продукцията на пазара

Снимка: Ани Петрова

Ниските температури навредиха на продукцията на пазара. Част от продукцията замръзва и се изхвърля. Колебливи са наблюденията на продавачите, дали има увеличение в цените. Какви са цените репортерът ни Марина Панайотова попита продавачи от кърджалииския пазар:Вижте още

Онлайн конкурс на мартеници провежда Община Крумовград

Снимки на близо 200 ръчно изработени мартеници ще бъдат изложени на страницата на община Крумовград тези дни и най-добрите ще бъдат оценени в две  категории "Автентичност" и "Оригиналност". Най-малките участници в конкурса на общината са от детски градини, а най-възрастните - жени, които умеят да плетат на една кука.  Дора Милева от общинската..

публикувано на 04.03.21 в 12:59

Д-р Марин Мухтаров: Само масова кастрация може да намали популацията на бездомните кучета

Намаляването на популацията на бездомните кучета е възможна само с прилагане на кастрационна програма. Това коментира гастроентерологът д-р Марин Мухтаров по повод сигналите за агресивни кучета в кърджалийския картал "Студен кладенец".  Д-р Мухтаров продължава да диагностицира пациенти със заболяването кучешка тения. Специално за кучешката тения и..

публикувано на 04.03.21 в 12:50

Расте напрежението между частните пенсионни фондове и държавата

Първите, които ще получат допълнителна пенсия от частните пенсионни фондове от месец септември т.г., са жените родени след 1960 г. Битката между частните пенсионни фондове и държавата за бъдещето на втория пенсионен стълб продължава. В последните дни тя се състои в размяна на съвети към гражданите дали да прехвърлят пенсионните си партиди в НОИ или да..

публикувано на 04.03.21 в 12:28

Учениците от 6-ти, 9-ти и 12-ти клас влизат в класните стаи

Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в класните стаи за период от две седмици, съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство. Към подготовка в електронна среда преминават децата от 5-и, 10-и и 11-и клас, които до 2 март бяха в присъствена форма на обучение. До края на седмицата се очаква крайното решение относно..

публикувано на 04.03.21 в 11:20

Приключва ваксинирането срещу Ковид-19 на членовете на СИК

Днес се очаква да приключи ваксинирането срещу COVID-19 на всички членове на секционни избирателни комисии и служебните лица, ангажирани с организацията на изборния процес за 4 април. Имунизационните кабинети работиха и във вчерашния празничен ден, като ваксина получиха 250 души.  Петя Папазова, гл. секретар на РЗИ-Кърджали: "Плаващо е числото на..

публикувано на 04.03.21 в 11:16

Няма нови заразени с Ковид-19 в Кърджали, 1154 са случаите в страната

Няма новозаразени с КОВИД-19 в Кърджали днес, това сочат данните в Единния информационен портал. Ваксинирани са 264 души с Пфайзер/Байонтех, а с Астра/Зенека - 13 души. Втора доза са получили 459 лица, сочат обобщените данни. В Хасково новоустановените случаи с коронавирусна инфекция са 25 за последното денонощие. Сред тях са учител от професионалната..

публикувано на 04.03.21 в 10:41

Кмет, поп, мюфтия и учител пиха за 17-ти път кафе навръх Трети март

За 17-та поредна година в Кърджали кметът Хасан Азис, попът отец Петър, мюфтията Фикри Сали и даскалът Байрям Юсеин изпиха традиционното Третомартенско кафе на толерантността. Четиримата се обединиха около смисъла, който влагат в тази традиция  - да се даде правилна оценка на историческите събития и да се намери собствения път на развитие, който е..

публикувано на 03.03.21 в 18:24