Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гърция удължи ограничителните мерки до 8 февруари

Снимка: БГНЕС

Гръцкото правителство удължи до 8 февруари 2021 г. ограниченията за всички пристигащи с въздушен, сухоземен или морски транспорт в страната.

От пътниците се изисква да представят негативен резултат от PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пътуването, както и попълнена PLF форма, с генериран QR код.  Остава в сила и задължително тестване с бърз (антигенен) тест на граничните пунктове.

Изключение от изискването за тест има за шофьорите на камиони, осъществяващи търговски превози – както за предварително направен PCR, така и бърз тест на съответния ГКПП.

Пристигащите в Гърция граждани подлежат на задължителна 7-дневна карантина, като тя продължава 14 дни, в случай че резултатът от бързия тест е положителен. Карантината може да бъде прекъсната единствено, в случай че престоят в страната е по-кратък от задължителните за самоизолация 7 дни.

Вижте още

Расте заболяемостта от Ковид в Кърджали, отчете Оперативният щаб

Здравните власти в Кърджали отчитат покачване на заболеваемостта от коронавирус и усложняване на епидемиологичната обстановка, съобщи изпълняващият длъжността Областен управител Севда Камбурова след заседанието на Областния оперативен щаб днес. 62-ма пациенти с covid-19 са на лечение в Многопрофилната болница за активно лечение в Кърджали.  Към..

публикувано на 04.03.21 в 15:03

Избиратели в карантина ще гласуват в подвижна секция в домовете си

Карантинираните с КОВИД-19 ще могат да гласуват в подвижни секции, а броят им ще зависи от броя на карантинираните лица. Петър Захариев, председател на РИК-Кърджали, обясни за Радио Кърджали, че членовете на подвижната секция ще се качват до дома на избирателя, който е включен  в избирателния списък за гласуване в такава подвижна секция, в защитно..

публикувано на 04.03.21 в 14:39

Онлайн конкурс на мартеници провежда Община Крумовград

Снимки на близо 200 ръчно изработени мартеници ще бъдат изложени на страницата на община Крумовград тези дни и най-добрите ще бъдат оценени в две  категории "Автентичност" и "Оригиналност". Най-малките участници в конкурса на общината са от детски градини, а най-възрастните - жени, които умеят да плетат на една кука.  Дора Милева от общинската..

публикувано на 04.03.21 в 12:59

Д-р Марин Мухтаров: Само масова кастрация може да намали популацията на бездомните кучета

Намаляването на популацията на бездомните кучета е възможна само с прилагане на кастрационна програма. Това коментира гастроентерологът д-р Марин Мухтаров по повод сигналите за агресивни кучета в кърджалийския картал "Студен кладенец".  Д-р Мухтаров продължава да диагностицира пациенти със заболяването кучешка тения. Специално за кучешката тения и..

публикувано на 04.03.21 в 12:50

Расте напрежението между частните пенсионни фондове и държавата

Първите, които ще получат допълнителна пенсия от частните пенсионни фондове от месец септември т.г., са жените родени след 1960 г. Битката между частните пенсионни фондове и държавата за бъдещето на втория пенсионен стълб продължава. В последните дни тя се състои в размяна на съвети към гражданите дали да прехвърлят пенсионните си партиди в НОИ или да..

публикувано на 04.03.21 в 12:28

Учениците от 6-ти, 9-ти и 12-ти клас влизат в класните стаи

Учениците от 6-и, 9-и и 12-и клас се връщат в класните стаи за период от две седмици, съгласно ротационния план на обучение, изготвен от просветното министерство. Към подготовка в електронна среда преминават децата от 5-и, 10-и и 11-и клас, които до 2 март бяха в присъствена форма на обучение. До края на седмицата се очаква крайното решение относно..

публикувано на 04.03.21 в 11:20

Приключва ваксинирането срещу Ковид-19 на членовете на СИК

Днес се очаква да приключи ваксинирането срещу COVID-19 на всички членове на секционни избирателни комисии и служебните лица, ангажирани с организацията на изборния процес за 4 април. Имунизационните кабинети работиха и във вчерашния празничен ден, като ваксина получиха 250 души.  Петя Папазова, гл. секретар на РЗИ-Кърджали: "Плаващо е числото на..

публикувано на 04.03.21 в 11:16