Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресторантьори от Кърджали подкрепят протеста днес в социалните мрежи

Снимка: БГНЕС



Около 150 души от Кърджали трябваше тази сутрин да потеглят за столицата за участие в протеста. Заради лошото време обаче те се отказаха и ще подкрепят колегите си в социалните мрежи. Това каза Данаил Дялков, регионален председател на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. "Мен най-много ме притеснява, че губим персонала. Губим хора, обучени, млади и работоспособни. Заминават за чужбина, не знам как ще ги върнем после.

Какви са очакванията за ефекта от протеста: "Мисля, че този вариант отваряне от 1 март, ще остане. По-добре да останем затворени до 1 март, но при едно условие - да се подпомогне на 100 процента персонала и 20 или 30 процента от оборотите да ни ги възстановят държавата".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Водата в село Ерма река е негодна за пиене

Водата в златоградското село Ерма река е негодна за пиене към момента. Това сочат резултатите от проведен мониторинг на питейната вода за периода от началото до средата на този месеци и регистрираните случаи на чревни инфекциозни заболявания.  Регионалната здравна инспекция е извършила изследвания в 18 населени места. Единствено пробата в с. Ерма..

публикувано на 20.04.24 в 16:02

242 865 лева са необходими за укрепване на компрометираната подпорна стена на блок ,,Орфей Юг“

Община Кърджали входира искане в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за предоставяне на средства във връзка с проблема с компрометираната подпорна стена на блок „Орфей Юг“ в кв. „Веселчане“. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн каза, че проблемът с подпорната стена на блок „Орфей ЮГ“ е сериозен, но той датира..

публикувано на 20.04.24 в 15:57

„Лирата на Орфей“ в Кърджали придобива нов облик

Монументалната пластика „Лирата на Орфей“ ще придобие нов облик. Предвидено е арт осветление и цялостно облагородяване на пространството, което се е превърнало в емблема на Кърджали, съобщи кметът Ерол Мюмюн. Припомняме, че монументалната пластика “Лирата на Орфей” беше открита през ноември 2006 година. Автор на композицията е скулпторът Зиятин..

публикувано на 20.04.24 в 15:45

Таня Светлинова е определена от ЦИК за председател на Районната избирателна комисия в Смолян

Таня Светлинова е определена за председател на Районната избирателна комисия (РИК) за 22-ри многомандатен район – Смолян. Решението е на Централната избирателна комисия (ЦИК). Светлинова ще оглавява комисията за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители, които ще се проведат на 9 юни. Таня Светлинова..

публикувано на 20.04.24 в 15:36

„Златните баби“ на Пчеларово участват във фестивала „С песните на Кичка Савова"

Певческа група, позната като „златни пчеларовски баби“ при Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ село Пчеларово с ръководител Ваня Михалева участваха за първи път в Международния фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова".  Фестивалът се провежда в свиленградското село Сладун. В първия ден златни пчеларовски баби“ успешно изпълниха песните „Ой..

публикувано на 20.04.24 в 14:30

Хероинът, открит на Капитан Андреево – за 16 млн. лева

Намереният на "Капитан Андреево" хероин е на парична стойност 16 милиона лева.  Дрогата е открита в турски тир, пътувал е от Иран, през Турция за страна от ЕС, като е декларирал превозването на матраци. Камионът е пристигнал на "Капитан Андреево" на 17 април, т.е. преди три дни. Отклонен е за щателна митническа проверка, след като митничарите са..

публикувано на 20.04.24 в 14:20

"С песните на Кичка Савова" отново събра сърцати народни музиканти

В свиленградското село Сладун се провежда XIII издание на Международния фолклорен фестивал "С песните на Кичка Савова".  В първия ден от фестивалната програма на сцената в местното читалище ще се качат над 82 състава.  За първа година във фестивала ще участва фолклорната група "Златните пчеларовски баби" от с. Пчеларово.  Участници има и от..

публикувано на 20.04.24 в 11:01