Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За 8 години Община Кърджали е подпомогнала над 80 двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури

Снимка: pixabay.com

За 8 години Община Кърджали е подпомогнала над 80 двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. Инициативата да се гласува отпускане на еднократна помощ в размер на 2000 лв. в Общинския съвет е от 2012 година. До момента в Общината имат информация за 19 родени бебета, чрез тази процедура. Чуйте повече в разговора на Илияна Типова с Юсеин Ахмед, председател на ОбС Кърджали: 
 

"За януарската сесия имаме 1 предложение за такова семейство. Заявлението е подадено през декември и е разгледано през януари на комисиите на ОбС и вярвам, че ще бъде подкрепено на заседанието. Има си определени изисквания, съгласно правилника – двойката, която е извършила процедурата, след като се изчерпа капацитета от държавната помощ, мисля, че беше 2 пъти държавата подпомага, следващата възможност вече е да може да подпомогне и самата община. Сумата се изплаща след като се разгледат необходимите документи , че са извършени разходите. През всичките тези години, знаете аз съм общински съветник вече 4 мандата, който отговаря на условията, до тук не е имало върнати и спряна помощ, винаги са намирали подкрепа, тези, които са подали документи". 


Вижте още
Ардино

Стартира обновяването на градския парк в Ардино

В Ардино започна обновяването на градския парк по проект „Обновяване на парк за широко обществено ползване в град Ардино”. Началото на строителните дейности даде кметът Изет Шабан . Проектът предвижда промяна на старите и изграждане на нови алеи, полагане на настилка от нови тротоарни плочи, оформяне на цветни площи с градински бордюри, разширяване и..

публикувано на 01.04.21 в 17:45

Предвижда се нова визия за централната част на Момчилград

Почти е готов проектът за обновяване, реконструкция и архитектурно оформление на централния градски площад в Момчилград . След окончателното му довършване, общината ще кандидатства с него за финансиране. Проектът цели запазване на основната функция пространството като център на града, средище за осъществяване на различни културни и социални събития и..

публикувано на 31.03.21 в 18:26

Златен медал за Рухан Расим

Борецът Рухан Расим от клуб „Крепост”-Стремци отново се окичи със златен медал. Това стана на международния турнир за мъже и жени до 23 години „Петко Сираков – Иван Илиев“. Надпреварата се проведе в зала „Диана“, а в трите дни за призовите места спориха борци от 10 страни .  Над 200 състезатели от изявени в свободната борба школи се събраха в..

публикувано на 31.03.21 в 14:13

Родопското село Момчиловци заспа зимен сън

"По-скоро е зима, отколкото пролет. И в момента Момчиловци няма гости от страната"  каза Сийка Суркова, кмет на смолянското село. Животът на хората в село Момчиловци замря, къщите за гости затвориха врати. "Тази сутрин снегът ни е около 30 сантиметра" информира кметицата и допълни, че животът на хората в родопското село коренно се е променил с..

публикувано на 24.03.21 в 16:24

Емил Мартинов се записа в историята на "Арда1924"

Емил Мартинов стана първият футболист в историята на АРДА, който изигра 50 мача в елита на българския футбол с екипа на АРДА. Това стана в мача с Локомотив Пловдив в среща от 22-ри кръг на efbetЛИГА. Мартинов се присъедини към клуба през 2019г., когато отборът за първи път в своята история получи право на участие в най-високото ниво на родния..

публикувано на 24.03.21 в 13:13

Денят в Кърджали започна със сняг

Сняг вали от сутринта в Кърджали , като към 9 часа снеговалежът  се засили . Вали и над почти цяла Хасковска област . Всички машини работят по  разчистването на републиканската пътна мрежа.  Всички пътища са проходими при зимни условия. Няма информация за сериозни пътни инциденти. На много места в страната ще вали  сняг, като в планините и..

публикувано на 24.03.21 в 10:53
Неделино

В Неделино забраниха провеждането на пазарните дни

Боян Кехайов, кмет на община Неделино, издаде заповед с която се забранява провеждането на пазарни дни.  Във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването и зачестилите случаи на COVID-19 на територията на общината  са въведени нови противоепидемични мерки за периода 22 - 31 март. Сред тях са преустановяването на   провеждането на събирания и..

публикувано на 22.03.21 в 16:39