Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лили Друмева О’Райли записа песен за изплъзващата се любов с кърджалийски музикант


Българската кънтри певица и журналист Лили Друмева О’Райли пусна нов сингъл на 14ти февруари - Денят на влюбените. Дамата на родното кънтри си партнира с актьор за клипа към песента.
Нека да припомним, че Лили Друмева е основател на първата кънтри група у нас Lilly Of The West, и е водеща на предаването "Настроение с Лили" по радио София, което не спира да се излъчва и по време на пандемията.

Автор на музиката и текста е Лили, а записите са направени от Стамен Янев от Кърджали. В продукцията участват музиканти от Чехия и Словакия – Пепа Малина (цигулка) и Михал Барок (мандолина). Китарите са изсвирени от Райко Пепеланов и Лили Друмева.

Паралелно със самостоятелния си албум, Лили Друмева работи и върху нов албум с нейната група, „Lilly of the West“, озаглавен „Swings & Heartaches“.

Към новия сингъл Лили засне и подходящ видео-клип с участието на младия актьор Денис Никифоров в ролята на бягащия мъж. Кадрите са направени в софийското метро на спирка „Театрална“, както и в интимна атмосфера от спалнята на певицата. Оператор и режисьор на лентата е Владимир Василев, с когото Лили Друмева има дългогодишно партньорство.

Но повече за своите проекти, за работата и за любовта, ще ни каже днес, на 14 февруари Ден на любовта и на Трифон Зарезан, самата Лили Друмева: "Песента се появи по време на пандемията. Първо написах припевът, просто така ми дойде една фраза, която римувах и след това написах и куплетите. Също така ми хрумна една мелодия, която разработих с китарата и някъде края на декември, се появи почти завършена песента. Записах я при Стамен Янев, който е от Кърджали, с него работим много дълго, вече почти 20 години. И наскоро заснехме и клип, с младия актьор Денис Никифоров, който е в ролята на бягащия мъж".

"Много сентенции и словосъчетания има с runaway, нали нещо, което бяга, да избягаш, да излезеш от някъде. Всъщност, в моята песен се пее за един мъж, който бяга, който не иска да се обвързва, който го е страх, който просто бяга,  и той не знае защо. И някак си, всяка жена е срещала по един такъв бягащ мъж, а може би и повече от един. И се замислих за това колко е лесно да избягаш, да се махнеш, да избягаш от отговорност и колко трудно е да останеш и да направиш нещо да се получи, да работи...Защо бягат мъжете, може би се чувстват притиснати, страх ги е свободата си... Много мисли са вплетени в тази песен".






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Георги Кулов: Генерират се политически скандали, които да ерозират управлението на страната

Политически страсти и скандали разтресоха България в последните 24 часа - служебният министър поиска смяна на двама министри, опозицията поиска вот на недоверие на служебния кабинет, ПП-ДБ обмисля да поиска оставката на председателя на Народното събрание, управителят на Здравната каса подаде оставка, бившият вече главен секретар на МВР Живко..

публикувано на 19.04.24 в 16:07
Ани Стоянова

Пациентите в Кърджали избягват да подават сигнали и жалби

От 2007 година на 18 април се отбелязва Европейският ден за правата на пациента.  Идеята е на този ден да се прави равносметка как се прилагат основните пациентски права, формулирани в Европейската харта на правата на пациентите. Акцентите са профилактиката и правото на достъп до висококачествени здравни услуги. В област Кърджали..

публикувано на 19.04.24 в 12:45

Един "по-див ден" и наблюдение на лешояди, елени и зубри предлага "По-диви Родопи"

Един "по-див ден" ви очаква, ако откликнете на поканата на Фондация "По-диви Родопи" за еднодневна опознавателна разходка и наблюдение на диви животни на територията на Дивечовъден участък "Студен кладенец". Проявата е посветена на Деня на Земята и е отворена към всички природолюбители и търсачи на различни усещания. Събитието е и продължение на..

публикувано на 19.04.24 в 11:39

Георги Георгиев: Хората разбраха, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС

Предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители за Народно събрание, насрочени на 9 юни 2024 г., ще бъдат по-различни, защото хората са разбрали, че ПП-ДБ са същите като ГЕРБ и ДПС. Това каза депутатът и областен координатор за Кърджали и Хасково от ПП „Възраждане“ Георги Георгиев...

публикувано на 17.04.24 в 15:25

В Момчилград направиха първите номинации за кандидат-депутати на ДПС

Започнаха разширените заседания на ДПС по общини, на които се правят номинации за кандидати за народни представители за листата на Движението в 9-ти Многомандатен район Кърджали за извънредните парламентарни избори на 9 юни. След Момчилград, където заседаваха във вторник, 16 април, днес (сряда, 17 април) се събират партийният актив,..

публикувано на 17.04.24 в 11:57

Родопчани се завръщат към традиционния поминък в региона - тютюна

Наблюдава се  завръщане на родопчани към традиционния поминък в региона  - тютюна. Заради повишения интерес към тютюнопроизводството и трудния набор на документи за регистрация , в две  писма от НАТ  настояват пред Министерството на земеделието и храните за удължаване на срока за вписване  на тютюнопроизводителите в регистъра . През..

публикувано на 16.04.24 в 11:33
Цвета Караянчева

Караянчева: До края на месеца ще са ясни кандидатите за депутати на ГЕРБ

 “Тревожно е това, което наблюдаваме с хора, които изпълняват висши държавни длъжности и тяхното поведение е много неприятно. Очакваме компетентните органи да се произнесат.” Като динамична, интересна и тревожна определи ситуацията в страната в момента областният лидер на ГЕРБ Кърджали Цвета Караянчева. Според нея предсрочните парламентарни избори са..

публикувано на 11.04.24 в 15:33