Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Днес ще е предимно слънчево

Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Днес ще е предимно слънчево. Преди обяд на отделни места главно около Дунав ще има мъгла. След обяд ще се появи слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°.

В Кърджали максималната температура ще достигне около 17°, Хасково 16°, в Смолян 13°.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 6°.


Вижте още

Тръгна делото срещу Лютви Местан

За днес следобед в Окръжния съд в Кърджали беше насрочено делото за катастрофата от април 2019 година край село Загорско, в което подсъдими са политикът Лютви Местан и бащата на загиналото 6-месечно бебе Юсеин Ахмед. Двамата са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост. Заседанието днес е разпоредително. Това е второ начало за процеса. Веднъж..

публикувано на 24.02.21 в 17:01

Откриха филиал на регионалната библиотека в "Славейков"

Директорът на СУ "П.Р. Славейков" Милко Багдасаров и директорът на Регионалната библиотека "Н. Й. Вапцаров" Елисавета Кехайова откриха новата училищна библиотека в сградата на школото. По стар български обичай те прерязаха лентата, плиснаха вода от менче за късмет и потопиха късче хляб в шарена сол за здраве, берекет и пълна с четящи деца зала...

публикувано на 24.02.21 в 15:28

Прогноза: Цените на горивата ще спрат да растат най-рано през март

Скок в цените на петрола през първите месеци на годината отбелязаха световните борси. Цените на горивата у нас също тръгнаха нагоре. Само в рамките на месец най- масовото гориво А-95 е скочило между 6 и 10 стотинки.  Според част от експертите има връзка между пандемията и повишаването на цените на горивата. За сравнение в началото на ноември, на..

публикувано на 24.02.21 в 15:15

749 нарушения на трудовото законодателство са установени през януари в област Кърджали

749 нарушения на трудовото законодателство при извършени 109 проверки са установили през януари служителите на Инспекцията по труда в Кърджали. 391 от нарушенията са по Закона за здравословни и безопасни условия на труд, останалите 358 се отнасят за трудовите правоотношения. За отстраняване и преустановяване на установените нарушения са дадени 671..

публикувано на 24.02.21 в 15:07

Деца от Хасково украсяват дървета в очакване на Баба Марта

За поредна година Младежки център Хасково организира празничната инициатива "Украси дърво за Първи март“. Заради усложнената епидемична обстановка тази година в проявата участват само деца от детските градини в Хасково. След жребий, изтеглен в Младежки център Хасково, за всяка забавачница бе определено дърво, което малките хасковлийчета да украсят в..

публикувано на 24.02.21 в 14:56

Делегация от Ардино, Джебел, Крумовград и Момчилград посети Голяма община Бурса

Представители на общините Ардино, Джебел, Момчилград и Крумовград проведоха работна среща с кмета на Голяма община Бурса, Република Турция Алинур Акташ. От българска страна присъстваха кметовете на Ардино, Джебел и Момчилград – Неджми Али, Изет Шабан и Илкнур Кязим, зам.-кметът на Община Крумовград Абидин Хаджимехмед, както и председателите на..

публикувано на 24.02.21 в 14:49

Над 230 елени-лопатари са разселени в област Кърджали в последните 6 години

Повече от 230 са елените-лопатари, които ловците от Ловно-рибарския съюз в Кърджали са разселили на територията на област Кърджали в последните 6 години. Тази година се предвижда още поне 40 животни да бъдат пуснати в естествена среда. Основните усилия на ловците от Източните Родопи са насочени към разселването и увеличаването на популацията на..

публикувано на 24.02.21 в 14:37