Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

74 заразени с Covid-19 в Хасково и петима починали

Снимка: Архив

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 74 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, пет починали и 38 излекувани.

Разпределението по общини е: Хасково – 51; Димитровград – 7; Харманли и Любимец по 4; Свиленград и Тополовград по 3; Минерални бани и Стамболово по 1.

Починали са четирима мъже на възраст от 55 до 89 години и една жена на 87 години, всички от община Хасково.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 5318. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 142. В МБАЛ-Хасково са настанени - 65. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 13. В МБАЛ-Харманли са настанени - 7. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 22. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 16. В МБАЛ-Хигия са настанени – 1. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 18. На домашно лечение са 995 души, починали са 331 и напълно излекувани - 3850 души.

  Сред положителните лица е учител от ПГМЕТ "Стойчо и Кица Марчеви" - Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 9 души, учащи възрастни.

  На 22 февруари са поставени общо 259 дози ваксина. В Регионалната здравна инспекция са извършени 112 имунизации, в имунизационните кабинети в област Хасково – 74, а личните лекари са поставили общо 73 ваксини. 


Вижте още

Затлъстяването влошава състоянието на заразените с COVID-19

От началото на пандемията десетки проучвания съобщават, че много от най-болните пациенти с COVID-19 са хора със затлъстяване. През последните седмици тази връзка придоби по-остър фокус, тъй като нови проучвания закрепиха връзката и показаха, че хората с наднормено тегло са изложени на по-висок риск като дори потенциалната ваксина..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Все повече българи с „маскне” заради носенето на маска

С появата на COVID-19 и налагането за носене на маски на закрити места разговорите за акне достигнаха рекордно високи стойности, като все повече българи се оплакват от „маскне”. Така дерматолозите наричат проблемите по кожата на лицето, причинени от продължителното носене на маски. Обривите най-често се появяват около устата, носа и..

публикувано на 04.03.21 в 04:00

Всичко, което трябва да знаем преди ваксинация

Въпреки очевидната нужда от ваксини срещу COVID-19, много от българите са скептични към ваксините, като за оправдания изтъкват малкото информация около влиянието и последиците на самите ваксини. Според направено проучване 52 на сто от българите нямат намерение да се ваксинират, 37% се колебаят, а процентът желаещи бърза..

публикувано на 24.02.21 в 05:00

Вицешампионът по плуване Емил Златев: Хранителната комбинация сирене, яйце и салам на едно хранене може да ни убие

През лятото няма как да се храним по същия начин, както през зимата. Това е период, в който ние би трябвало да намалим порциите. Един от сериозните доводи за това, е че белтъчините и мазнините реагират по различен начин на външната температура. Затова и шерпите, к оито живеят нависоко в планината, се хранят основно с мазнинни храни...

публикувано на 23.07.20 в 15:00

Метин Хафъзсалим: В "Бюрото по труда" Кърджали няма наплив на безработни заради извънредното положение

Агенцията по заетостта  препоръчва на всички, които желаят да ползват услугите ѝ, да се съобразят с мерките на правителството по отношение на COVID-19 и с призива на обществеността за ограничаване на контакти и срещи, особено на места със струпване на хора, каквито често са бюрата по труда. Това се отнася най-вече за желаещите да се..

публикувано на 27.03.20 в 12:50

Георги Гарабедян: Хранете се разумно, за да имате добри спомени и тонус за Нова година!

А сега искам да ви отведа до празничната трапеза? Какво ли има на нея и как да  я подредим така , че да няма преяли, препили, а с това и  да си помрачим празника и да нямаме никакъв спомен от него . Нали не ви се иска да прекарате последните дни от новата година в ядене на вредни храни, докато стомахът ви протестира? Едва ли. На този..

публикувано на 31.12.19 в 13:15

На 25 септември в "Хоризонти" очаквайте:

Кристиян Желев за участието на октет "Пловдив" на "Хасково джаз". Археолози от Националния исторически музей откриха мощен духовен център при разкопки на късноантична и средновековна крепост в местността „Балък Дере" край ивайловградското село Хухла. Повече ще научим от кмета на града Диана Овчарова. Под въпрос ли е следващото издание на фестивала..

публикувано на 24.09.19 в 17:50