Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Д-р Йорданка Господинова: Винаги има време за любов

Нетрадиционно са избрали да отбележат деня на жената в многопрофилната болница Д-р Атанас Дафовски в Кърджали. С литературно четене и любовна лирика. Точно в 12 часа един лекар говори за любовта пред колеги и приятели. Лекарят е д-р Йорданка Господинова, която разкри лицето си на поетеса и поведе слушателите си по пътеките на изживяната, търсената, загубената или жадуваната любов от стихосбирката й "Другата любов". 
"Срещата с приятели винаги е вълнуваща. А другото лице всъщност не е друго. Всички колеги, приятели, хората в медицинските среди в Кърджали познават това друго мое лице на поетеса", каза в интервю за Радио Кърджали д-р Йорданка Господинова. Поканата идва от ръководството на болницата и от директора д-р Тодор Черкезов, а тя самата не е мислила дълго и е приела веднага предизвикателството за литературното приключение.
"Освен колеги, с д-р Черкезов сме и приятели, лесно ме убеди, още повече в едно много напрегнато време, в което последните две години ние като че ли преосмислихме отношението си към здравните работници и оценихме цялата тежест и напрежение на професията на лекаря, на медицинската сестра, на санитарите. И това напрежение може би съвсем естествено поиска един по-поетичен отдушник, една по-различна среща, едно по-друго лице, което да даде друг смисъл на ежедневието", казва д-р Господинова.
Цялото интервю на Станислава Георгиева с д-р Йорданка Господинова може да чуете в прикачения звуков файл.
Вижте още

Радослав Милев: 30% от активите на Пазара в Кърджали са разпродадени

На днешната сесия общинските съветници ще гласуват предложение от Съвета на директорите на „Пазар на производителите - Кърджали” да се допълни Бизнес плана и инвестиционната програма на дружеството. Тя е приета през 2018 година, но сега се допълва и удължава. Кредитът към настоящия момент на Пазара, заедно с лихвите е  777 хиляди и 504..

публикувано на 30.07.21 в 10:30

За 51-ви път Персеидите събират ученици, студенти и астрономи на Белите брези

От 2 до 17 август на Белите брези за 51 път ще се проведе лятната школа по астрономия. За пореден път под небето на Брезите ще се съберат ученици, студенти, любители и професионални астрономи от различни български градове, училища и университети. Тази година и времето е с лагерниците, тъй като на 8 август е новолуние и ще е идеално за наблюдение на..

публикувано на 28.07.21 в 15:07

Иванка Караколева: Ако депутатите са отговорни политици, трябва да приемат актуализацията на бюджета

Правителство, синдикати и работодатели се обединиха в идеите си за актуализация на бюджета за 2021 г. На извънредно заседание Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие и за актуализацията на на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) и НЗОК за 2021 г. Тя предвижда до края на годината да бъдат реализирани с 2 млрд...

публикувано на 28.07.21 в 14:13

Комисар Сергей Заимов: Очакваме огнено и напрегнато лято

От 5 април до 15 ноември тази година е пожароопасния сезон за горите в област Кърджали. Периодът е обявен със заповед на областния управител в началото на месец април, не само в Кърджалийска област, но и в цяла България със заповеди на областните управители. През това време важат различни забрани за палене на огън в близост до горски масиви, поддържа..

публикувано на 27.07.21 в 17:57

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики

БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са..

публикувано на 26.07.21 в 14:30

Д-р Фикри Гюлестан: Политиците да се държат по-скромно и да решават, а не да създават проблеми

Песимистичен оптимизъм - така определи настроенията след първото заседание на 46-ото Народно събрание, общественикът д-р Фикри Гюлестан . Според него, отказът за обща снимка на ГЕРБ и ИТН, задава въпросителни и е израз на неуважение към избирателя. А в същото време пред депутатите стоят много проблеми, един от които е четвърта вълна на..

публикувано на 22.07.21 в 15:22
Богдан Боев

Богдан Боев: Следвам мечтите си и това ме прави щастлив

Богдан Боев е един от най-добрите фотографи на дива природа в България в момента. Запленен е от света на птиците и животните от ранното си детство в Димитровград. Вече 15-на години снима дивия свят на България, а от 7-8 години е превърнал хобито си в професия, след като прекратява активната си баскетболна кариера. Опитвам се да следвам..

публикувано на 21.07.21 в 13:07