Какво по-хубаво щастие, от радио в неделя следобед, удобно място за полягане, и аромат на домашно приготвени ястия, овкусени с много любов, майсторлък и усет към апетитното. Петя Аргирова живее и работи от години в Германия, иначе си е от София и има роднини и приятели в Кърджали. Създателка е на кулинарни групи и кулинарен блог, а нейните близо 2000 рецепти, вече описва в книга.
Въпреки че е далеч от България, не спира да готви традиционни наши гозби и предлага много често шопска салата, която е фаворит сред гостите й. Понякога готви по 5-6 пъти на ден. Сигурно като стрес терапия, но най-вече по наследство.
Сега тя ще ни предложи да се доближим до аромата и духа на немската кухня, с една рецепта за бавно готвени заешки бутчета от Тюрингия.
Любопитното в нея е, че всъщност има сорт питомни зайци, които носят името на тази провинция. Така най-често се приготвя и заешкото месо в Германия. Породата е създадена в края на 19 век и е много разпространена, като се отглежда основно за месо, а сега и за домашни любимци. Но нека чуем от Петя Аргирова, любопитни факти за немската кухня, за нейната страст към готвенето и разбира, се за тези сочни заешки бутчета с много вкусен сос.
Знаем, че няма пълно щастие, но затова пък, ако си сготвим едно хубаво основно ястие и към него прибавим, една хубава торта или друг сладкиш, то дефиницията се променя.
Да, приятно е у вас да замирише на прясно изпечено месце с ароматен сос, а след това и на една хубаво сладкарско изкушение, което може да хапнем веднага след това или със следобедното кафе.
Най-приятно е да приготвяме храна за любимите си хора и да я споделяме с приятелите си! , казва кулинарният блогър и наш слушател в далечна Германия Петя Аргирова.
Затова, без много сладки приказки, преминаваме към рецептата за ефирна розова холандска торта!
Международна среща на момчилградчани предстои да се проведе за тринадесети път тази година. Събитието ще е в дните между 25 и 30 юли, а мотото - "Момчилград винаги в сърцето ми". Срещата е традиционна и в дните, когато се провежда в Момчилград се завръщат много местни хора, живеещи във вътрешността на страната и в чужбина. Един от акцентите на..
Ресторантьори пишат до президента Румен Радев с молба да наложи вето за стафката от 9% за слабоалкохолните напитки да не се променя на 20 %. Те настояват още компенсациите за тока, които бизнеса получава да не бъдат спирани. На 1 юли, ДДС за слабоалкохолните напитки се увеличава от 9 на 20%, след като Народното събрание не прие..
Как ви звучи в хубавото слънчево време, да си хапнете сладкиш, разхладен приятно със сладолед и освежен с черешов конфитюр или сладко. Тук ни идва на помощ и черният шоколад , както и тъмното какао. В панджиалото, което означава жълт хляб и е бил приготвян по коледа, се вплитат аристократични аромати като този на шафрана , различни ядки и..
Възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали дискутираха въпроси за посредничеството при защита правата на детето с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал и нейния правен консултант. Това се случи по време на годишната среща на Националната мрежа за децата (НМД), която се проведе в Трявна. Област Кърджали беше представена от..
Есен Устренска е сред малцината европейци, които са влизали в Сирия през последните единадесет години, след началото на войната. Тези географски ширини винаги са били мечта за младата адвокатка от Кърджали, която е страстен пътешественик. „Когато войната в Украйна избухна, тогава вече моите емоции преляха и нещо в мен също избухна. И всички очи..
Нашият редовен слушател Орхан Бакал е от не многото хората, които имат и българско, и немско, и турско гражданство. Живял е в трите страни и разказа какво е общото в живота ни, какво е различното и какво не знаем едни за други. През 90-те години е завършил българска филология. Две години по-късно, като следдипломна квалификация – турски..
Чeтвъpти нaциoнaлeн фoлĸлopeн фecтивaл c мeждyнapoднo yчacтиe „C пecнитe нa Гeopги Чилингиpoв“ щe ce пpoвeдe нa 25 и 26 юни в родното село на родопския певец Πoлĸoвниĸ Cepaфимoвo. Cъбитиeтo щe бъдe oтĸpитo в cъбoтa, в 11.00 чaca. Фестивала е с конкурсен характер. Тричленно жури ще оценява участниците. Това са: Елена Каневска; Мария Бебелекова и..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478