Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За последните 14 дни заболеваемостта в област Кърджали е 383 на 100 000

Положителни тенденции се наблюдават в развитието на епидемиологичната обстановка в страната, но все още са доста крехки и не водят до отслабване на натиска върху здравната система на местно ниво, отчетоха членовете на Областния кризисен щаб.  Заболеваемостта е 383 на 100 000 за последните 14 дни. 

В МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“  ковид-пациентите са 137.  В инфекциозното отделение са настанени общо 43-ма, в ПФО – 31, във Вътрешно първа база -16, във Вътрешно втора база – 36,  в изолатора на неврологията – 1 и  в ОАИЛ - 10.  Починалите от началото на април са 13. От направените вчера в  микробиологичната лаборатория 55 ПСР-теста положителни са 30. Днес са взети още 50 проби. В Момчилград се лекуват 14 пациенти с коронавирус.

 По данни на РЗИ на домашно лечение са 707 души. Ваксинираните са 7955, от които 1469 с две дози

Тази събота и неделя здравните власти отварят зелен коридор за имунизации с ваксината на „Астра Зенека“.

 По линия на МВР са извършени 353 проверки на карантинирани лица с един нарушител и 1 досъдебно производство. Проверени са 6 търговски обекта и 90 физически лица за употреба на защитни  маски, при което са съставени 33 предупредителни протокола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът ня Смолян обяви 2 май за неучебен ден

Кметът Мелемов обявява 2 май, четвъртък, за неучебен ден.  По повод предстоящите Великденски празници, кметът Николай Мелемов обявява 2 май, четвъртък, за неучебен ден за училищата в Смолянска община.

публикувано на 16.04.24 в 16:30

Започна разследване на пътнотранспортно произшествие в Кърджали с участието на 6 автомобила

Разследване е започнато след пътнотранспортно произшествие в Кърджали с участието на 6 автомобила малко след 16 часа вчера. При навлизане в кръстовище в централната част на града 22-годишен с „Мерцедес“ блъснал „Шевролет“, след това преминал през тротоар и ударил още четири паркирани автомобила. Водачът на мерцедеса е транспортиран в болницата в Кърджали..

публикувано на 16.04.24 в 16:13

Близо 16 000 души от Хасково обявиха доходите си пред НАП

Близо 16 000 души от Хасково и областта са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април. Повече от 81% от годишните данъчни декларации са подадени по електронен път с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Над 300 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а около 2 400 са ги..

публикувано на 16.04.24 в 15:31

Славейковци с медали от два национални конкурса

Единадесетокласниците от журналистически клуб „Славейков“ с ръководител Антония Маровска са отличени с три индивидуални и една колективна награда в XII Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ – Разград. Дефне Риза спечели златен медал за радиорепортаж в раздел „Радиожурналистика“. Жулиде Муталибова е със сребърен медал за..

публикувано на 16.04.24 в 15:27

МВР и Агенция "Митници" започнаха акция "контрабанда" по границите

МВР започна операция по границите на страната. Действията се осъществяват от служители от "Гранична полиция", ГДБОП, Агенция "Митници" и Националната агенция за приходите. Извършва се контрол по създадената организация на работа за нормален пропускателен режим - чрез разчет на силите и средствата, провеждане на ротация на служителите, работещи в..

публикувано на 16.04.24 в 13:53
Смолян

Ученици от Смолян се обучаваха в Детска полицейска академия

Двадесет и четири деца от СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” гр. Смолян се обучаваха в  Детска полицейска академия, организирана по инициатива от Областна дирекция на МВР - Смолян. С атрактивно занимание - стрелба с малокалибрено оръжие, завърши обучението на участниците от превантивната програма. Доброволците получиха дипломи за успешно завършване на..

публикувано на 16.04.24 в 11:47

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба в София на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя". Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ. Органите на реда са уведомени за..

публикувано на 16.04.24 в 11:41