Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Един от тримата депутати на ДПС-Кърджали:

Мукаддес Налбант: Моето присъствие в областта ще бъде постоянноДо утре партиите трябва да представят окончателната си листа с депутати, които ще влязат в новото НС. Байрам Байрам, Адлен Шефкет и Мукаддес Налбант ще бъдат депутатите на ДПС от Кърджали.
ДПС спечели 3 мандата от Кърджалийския избирателен район. Централната избирателна комисия извади от списъка на избраните депутати двама от ДПС Кърджали - това са Ресми Мурад - областният лидер на движението и Хасан Азис - който остава кмет на Кърджали. 
Мукаддес Налбант бе 4-та в кандидатската листа на ДПС-Кърджали. В ефира на Радио Кърджали Мукаддес Налбант заяви, че ще работи, както за доброто на хората в региона, така и на национално ниво, което неминуемо ще се отрази и в Кърджалийско: 

"За хората в този регион бих разделила проблемите на две групи – такива, каквито касаят проблемите на общините, където хората имат проблеми , а общините нямат достатъчен ресурс да им помогнат, и втората група са вече от национален характер и решаването на които ще се отрази, разбира се абсолютно и върху Кърджалийска област"

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.  


Вижте още

Полицейска акция срещу купения вот тръгна в няколко области на България

Полицейска операция срещу престъпността и нарушаване на политическите права на гражданите се провежда в различни райони на страната. 8 души са задържаните в област  Велико Търново  тази сутрин при специализирана полицейска операция. Образувани са 8 бързи производства - основно за притежание на наркотици.  13 са сигналите за изборни..

публикувано на 29.09.22 в 09:57
Клуб

Клуб "Родолюбие" отпразнува с концерт 20 години дейност

Клуб „Родолюбие“ при Военен клуб Хасково отпарзнува 20 години от създаването си.  По повод годишнината Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва и клуб „Родолюбие“ връчиха награди. "Те се дават за заслуги на най-изявените членове на доброволната организация за неуморната им работа в полза на Родината", казаха организаторите. Кметът на..

публикувано на 29.09.22 в 09:39

12097 от Хасковска област поискаха помощи за отопление, отказаха на 1956

От началото на кампанията за целеви помощи до сега в социалната служба са подали молби 12 079 души от Хасковска област.  1956 заявления са получили отказ, като основната причина е по-високи средни доходи.  Това съобщи главният експерт в Регионална дирекция "Социално подпомагане" Васка Атанасова.  Според нея расте интересът към тази вид помощ...

публикувано на 29.09.22 в 09:03

Над 1.6 кг контрабандни златни накити задържаха митничари на МП Капитан Андреево

Контрабандни златни накити за над 146 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. На 27.09.2022 г., около 01.20 часа, на пункта пристига автобус с турска регистрация с 24 пътници, на път от Турция през България за Румъния. Превозното средство с водач турски гражданин е селектирано за щателна митническа проверка. Част от..

публикувано на 28.09.22 в 15:31

Интерконекторът с Гърция има Акт 16

Газовата връзка България-Гърция вече има издаден Акт 16, съобщи служебният регионален министър Иван Шишков и показа документа пред журналистите:  "Ето го! Имаме разрешение за ползване за газовата връзка между България и Гърция! Тя не е плод на никакви документални компромиси. Служебният кабинет рапортува пред вас с една от основните..

публикувано на 28.09.22 в 15:28

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес

Обученията на членовете на СИК в област Кърджали приключват днес, като в община Черноочене от 14.00 ч. ще бъде последното. Интересът към обученията не е много голям, каза председателят на РИК Кърджали Павел Гатев:

публикувано на 28.09.22 в 13:18

Има опасност изборният ден в област Кърджали да стартира с незапълнен състав на СИК

Има опасност изборния ден в област Кърджали да стартира с незапълнен състав на Секционни избирателни комисии. Това заяви председателят на РИК Кърджали Павел Гатев, тъй като броени дни преди изборите, една от парламентарно представените партии е освободила своите членове в 4 общини в областта:

публикувано на 28.09.22 в 13:16