Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Юзкан Али заема мястото на Баирам Байрам в местния парламент

Снимка: Ани Петрова

Юзкан Юзджан Али влиза в групата съветници на ДПС в местния парламент в Кърджали на мястото на областният лидер на МДПС Байрам Байрам,който става народен представител. Юзкан Али е председател на Младежкото ДПС в община Кърджали. Той получи 109 гласа от 131 делегати на Осмата редоена отчетно-изборна конференция на МДПС в Кърджали.

Юзкан Юзджан Али е роден преди тридесет години в гр.Ардино. По професия е мениджър. Завършил е стопанско управление и има магистратура по публична администрация.

Активната му дейност в ДПС започва с членството му в Академичното дружество на МДПС във Великотърновския университет "Св.св.Кирил и Методий". 6 Кърджали политическата му дейност е свързана с Местните младежки съвети "Център" и"Център-1 "в Кърджали. Пред своите съпартийци Юзкан Юзджан Али подчерта,че ако получи подкрепа ще работи за учредяването на нови и активизиране на настоящите младежки местни съвети.

Той се опря на номинациите в негова подкрепа на ММС "Център 1",всички райони в общината, по които са структурирани 44 младежки съвета, както и на академичното младежко дружество.


Вижте още

Служебното правителство положи клетва

Служебното правителство с премиер Стефан Янев, назначено от държавния глава Румен Радев, положи клетва на специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Президентът подчерта, че пред служебното правителство стоят важни задачи. Сред тях да гарантира нормалното функциониране на държавата, да осигури провеждането на честни..

публикувано на 12.05.21 в 11:32
Контрабанда на 576 броя антични предмети предотвратиха митничари.

Контрабанда на антики за 50 000 лв. предотвратиха митничари

Сериозно количество археологически ценности откриха митничарите на МП "Капитан Андреево" в  товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Франция, съобщиха от отдел Връзки"с обществеността" в Агенция Митници". По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка...

публикувано на 12.05.21 в 11:13

12 май – Международен ден на сестринството

Днес е Международният ден на медицинската сестра, който се празнува по целия свят. Той се отбелязва  за да  се почете приносът на сестрите към обществеността.  На 12 май преди 201 г. във Флоренция се ражда Флорънс Найтингейл, жената, която се счита за основателка на сестринската професия.  Затова Световният ден на сестринството се чества..

публикувано на 12.05.21 в 10:57

Днес е денят Арифе

Днес е денят Арифе -  последнен ден от свещения за мюсюлманите месец на постите Рамазан, денят, в който се почитат мъртвите.   Утре започва първият ден на религиозния празник Рамазан байрам, който продължава три дни. Какво каза  районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди може да чуете в прикачения звуков файл:  

публикувано на 12.05.21 в 10:07

В ОУ "Св. св. Кирил и Методий" продължават празничните прояви

През целият месец май в ОУ "Св. св. Кирил и Методий"  продължават празничните прояви и мероприятия. На 11 май българския народ почита Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий.  На този ден своя  патронен празник отбелязаха и в училището . На новооткритата в двора на училището лятна сцена  прозвучаха възторжени стихове и песни в прослава..

публикувано на 12.05.21 в 09:48

10 са новите случаи на коронавирус в Кърджали

877 са новите случаи на коронавирус или 6,6 процента от направените 13 190 теста през изминалото денонощие, показват данните на Единния информационен портал към полунощ.   Новодиагностицираните лица в Кърджали са 10, в Хасково - 20 , в Смолян - 11. Броят на пациентите с Covid-19, които се нуждаят от лечение в болница намалява за..

публикувано на 12.05.21 в 08:39
Румен Радев и Стефан Янев по време на церемонията пред Паметника на незнайния войн в София по случай отбелязването на 76 години от победата над нацизма.

Днес служебното правителство встъпва в длъжност

От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, назначено от президента. 45-ото Народно събрание се разпуска с указ на държавния глава. Това е първият парламент в най-новата ни история, който не успя да излъчи кабинет. Румен Радев насрочи избори за нов парламент на 11 юли. Президентът ще представи структурата, състава и..

публикувано на 12.05.21 в 08:31