Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА победи с 2:1 Лудогорец

Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи с 2:1 Лудогорец като гост в мач реванш от полуфиналите за Купата на България, игран на стадиона в Разград пред празни трибуни, заради пандемията от коронавирус. Първата сраща между двата отбора завърши наравно 1:1.
Първото полувреме започна страхотно за армейците. Още в 3-ата минута след много прецизна атака по левия фланг, Жорди Кайседо бе изведен от Амос Юга. Нападателят тръгна на скорост, влезе в наказателното поле и в последния момент успя да подаде към връхлитащия Енрике Рафаел, който с много  техничен изстрел преодоля вратаря на домакините и откри резултата. 
В 36-ата минута Варела направи страхотно извеждащо подаване към Енрике Рафаел, който центирара отляво към Георги Йомов и бързоногото крило завърши атаката по великолепен начин с едно докосване, разписвайки се за 2:0.
До края на срещата резултатът не се промени и армейците заслужено спечелиха с 2:1 и се класираха за финалния сблъсък за трофея, който ще се играе на 19 май (сряда) на Националния стадион „Васил Левски“, където червените ще се изправят срещу състава на Арда (Кърджали).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В югозападната половина от страната ще има валежи

Вятърът и в източната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, в София – около 4°. През деня облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове в Източна България, а около и след обяд на много места в югозападната половина от страната ще има валежи,..

публикувано на 18.04.24 в 01:07

Търсят 10 външни експерти по машинно гласуване

Министерство на електронното управление обяви, че ще привлече 10 външни експерти със съответните компетенции и опит за удостоверяването на машините за гласуване. Подборът на специалистите ще бъде извършен съгласно утвърдена от ресорния министър Валентин Мудров процедура. Кандидатите, които желаят да се включат в процеса на удостоверяване на..

публикувано на 17.04.24 в 16:50

Техническите прегледи за колите скачат почти двойно

Вдигат цените на годишните технически прегледи на автомобилите почти двойно. Досега те струваха между 45 и 50 лева, а сега проверката на изправността на превозните средства може да стигне между 80 и 100 лева. Причините за драстичния скок е компенсиране на разхода за оборудването, необходимо за въведеното от "Автомобилна администрация" наблюдение в..

публикувано на 17.04.24 в 16:08

Започна поставянето на безплатна пневмококова ваксина в Смолян

Започна поставянето на безплатна пневмококова ваксина за хора на и над 65 г.  Имунизацията е в ход от началото на годината по Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и на пневмококовите инфекции при хора на и над 65 годишна възраст и продължава целогодишно при всеки личен лекар в Смолянска област, съобщиха от..

публикувано на 17.04.24 в 14:42
Снимката е илюстративна!

За два дни над 100 се изследваха за бъбречна недостатъчност

Засилен е интереса към скринига за бъбречна заболеваемост.  Клинични лаборатории „Рамус", отчетоха че има засилен интерес от страна на жителите на община Кърджали към скрининга.  Само за два дни са се изследвали над 100 души. Скринингът включва кръвни и уринни показатели за бъбречно увреждане сред здравото население на общината на възраст над 18..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Георги Георгиев: "Възраждане" приветства идеята за избори "2 в 1"

ПП "Възраждане" смята, че решението за провеждане на избори по формулата "2 в 1" е добро в дадената политическа ситуация. Това заяви в ефира на БНР депутатът от Хасково и координатор на партията за Хасково и Кърджали Георги Георгиев. Според него ще се спести финансов ресурс на държавата, защото разходите ще са почти същите, както и имаше само..

публикувано на 17.04.24 в 13:53

ЦИК предложи на президента да насрочи частични местни избори за съветници в Хасково

Президентът Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково, предлага в свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК). Това става ясно от официалния сайт на ЦИК. В решението се посочва, че в ЦИК е постъпила преписка от Общинска избирателна комисия (ОИК) – Хасково. Към преписката е приложено копие на решение..

публикувано на 17.04.24 в 11:16