Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите създадоха комисия за ревизия на управлението на Борисов

Снимка: Ани Петрова

Депутатите одобриха създаването на временна комисия, която ще ревизира управлението на Бойко Борисов. 214 депутати подкрепиха предложението. Депутатката от Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова ще оглави комисията. За нея гласуваха 147 народни представители. Комисията ще ревизира период от 10 години. За зам.-председател бе избран Георги Георгиев от „Има такъв народ“.

В срок от 3 месеца Комисията ще проверява последните четири години от управлението на премиера Бойко Борисов. Към първоначално предвидените дружества, органи и ведомства, обект на проверката, ще бъдат и предложени от различни парламентарни сили.
От ГЕРБ-СДС в комисията влизат Дани Каназирева, Маноил Манев, Тома Биков, от Има такъв народ - Георги Георгиев, Иван Хиновски, Пламен Абровски, от БСП - Румен Гечев, Явор Божанков, Пламен Милев, от ДПС - Йордан Цонев, Сергей Кючюков, Адлен Шевкед, от ДБ -  Иван Димитров, Борислав Сандов, Калоян Янков, от Изправи се! Мутри вън! - Мая Манолова,. Драгомир Ошавков, Андрей Вълчев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Разцъфнали японски вишни радват жителите и гостите на Ардино

Млади японски вишни, плачещи японски вишни и глициния красят центъра на град Ардино. Най-новите попълнения на дървесния фонд на Ардино са засадени преди три години по идея на кмета на общината Изет Шабан. Със затоплянето на времето японските вишни вече разцъфнаха и се превърнаха в красива пролетна атракция, като събират погледите на местните..

публикувано на 19.04.24 в 13:37

Отлага се с година либерализацията на пазара на ток

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за енергетиката, с които либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с една година. Така вместо на 1 юли тази година - излизането на свободния пазар трябва да стане на 1 юли 2025 г. Основният аргумент на вносителите на предложението за отлагане с година е, че страната ни..

публикувано на 19.04.24 в 12:52

Ергюнал Сабри излиза срещу азербайджанец на Европейското в Белград

На започналото Европейското първенство за мъже и жени по бокс, жребият определи първият противник на  Ергюнал Сабри да е Хасан Маликов от Азербайджан. Звездата на "Арда бокс" ще се състезава в традиционната си категория 48 кг. Треньорът на Ергюнал Стоян Узунов уточни, че мачът ще се играе на 22 април .Той каза за Радио Кърджали, че се надява Оги да..

публикувано на 19.04.24 в 12:00
Служебният премиер Димитър Главчев и президентът Румен Радев (05.04.2024 г.)

Без новини приключи срещата на Радев и Главчев

Остават предложенията на служебния премиер Димитър Главчев за рокади в Министерство на външните работи и в това на земеделието, но все още не е известно дали и кога президентът ще подпише указ за персоналните промени в състава на кабинета. Това стана ясно след срещата на президента Румен Радев със служебния премиер Димитър Главчев на..

публикувано на 19.04.24 в 10:51

Приютът за бездомни животни в Кърджали ще се изгражда поетапно

Община Кърджали има готовност да започне изграждането на Приюта за безстопанствени животни. Това ще става поетапно, заяви на пресконференция кметът Ерол Мюмюн.   " Направихме оглед, инспектирахме стария Приют за безстопанствени животни, с представители на Агенцията за безопасност на храните. Там съществуващите клетки, съществуващата база ще бъде..

публикувано на 19.04.24 в 10:36

Полагат ли ви се помощи може да проверите онлайн

Българският Червен кръст започна раздаването на хранителни пакети за нуждаещи се  от цялата страна по възобновената програма за храни и основно материално подпомагане, финансирана от Европейския социален фонд+. Желаещите да получат такива пакети и отговарящи на условията, могат да потърсят най-близкия от общо 300 пункта на организацията...

публикувано на 19.04.24 в 08:31

Времето над Източните Родопи ще е облачно и дъждовно

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава. Днес преди обяд ще преобладава слънчево време, но от юг облачността бързо ще се увеличава и към обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна.   Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна..

публикувано на 19.04.24 в 08:07