Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Филев: Целта ни е да продаваме на достойни цени, за дълъг период европейските тютюни

Президентът на Европейската междубраншова организация в сферата на суровия тютюн в ЕС смята, че нашият тютюн е с по-високо качество от азиатския

Цветан Филев
Снимка: БГНЕС



Европейската междубраншова организация в сферата на суровия тютюн в Европейски съюз работи по провеждане на поредица от срещи с европейските централи на компаниите от тютюневата индустрия. Целта е продължаване на диалога с "Големи 4", активиран през 2019 година. А най-важните акценти са сигурни, адекватни и дългосрочни пазари за европейските тютюни, в това число и за българския.
В Европа се произвежда висококачествен тютюн, базиран на строги фитосанитарни планове. При отглеждането му са отчетени всички социални и екологични фактори, а веригата на доставки е проследима, смята председателят на НАТ Цветан Филев.
Насрочена е първа видеоконферентна среща на 17 май с една от водещите тютюневи компании. От България участва президентът на Европейска междубраншова организация в сферата на суровия тютюн  Цветан Филев. Нека чуем интервю с Цветан Филев по повод предстоящия диалог.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията в Смолян започва срещи с жители на отдалечените населени места

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян ще проведат традиционните срещи с жителите на отдалечени и малки населени места на територията на областта. В екипите са включени полицейски инспектори от Криминална полиция, Икономическа полиция и Охранителна полиция. Целта на изнесените приемни е да се постигне по-добър резултат в противодействието на..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Библиотеката в Кърджали подреди изложба с книги с посвещения

Изложба от книги с автографи и посвещения от самите автори или дарители към Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“ подреди културната институция в Кърджали. Те са част от фонда й и са събирани в продължение на няколко десетилетия, като първите са от шейсетте години на миналия век.  „Книгите с автографи и думи на автора са подарявани на библиотеката..

публикувано на 28.03.24 в 08:39

Жълт код за силен вятър в 12 области на страната

Много ветровито ще бъде в четвъртък със силен вятър с посока от юг-югозапад. Предупреждение за опасно силни пориви със скорост до около 90 км/ч е обявено в областите Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Разград, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Още по-ветровито ще бъде в планините със силен, по високите и..

публикувано на 28.03.24 в 08:34

Третият мандат - в ръцете на ИТН. Радев им го връчва в 11 часа

Днес в 11 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това съобщиха в съобщение от президентството в 8 часа днес. Кандидатът ще има седем дни, за да..

публикувано на 28.03.24 в 08:30
Снимката е илюстративна

Изложение на местни млечни и фермерски продукти представя регионални деликатеси

Приоритетно фермерски продукти, произведени в региона ще бъдат представени в 10 шатри на площад „Освобождение“ в Кърджали по време на „Изложение на местни млечни и фермерски продукти“. Земеделското експо е по пилотен проект на Българския фермерски съюз и Министерството на земеделието и храните. То ще се състои на 29 и 30 март, съобщи Георги..

публикувано на 27.03.24 в 16:44
Кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу подписаха споразумение

Община Кърджали и Тракийският университет в Одрин ще си сътрудничат

Споразумение за сътрудничество между Община Кърджали и Тракийския университет в Одрин подписаха кметът Ерол Мюмюн и ректорът проф. Еркан Табакоглу. Целта е сътрудничество в областта на образованието, здравеопазването и технологиите, споделяне на полезен опит, изследвания и добри практики в различни сфери на обществено-социалния живот, обмен на..

публикувано на 27.03.24 в 16:13

Чанев посрещна ректора на Тракийския университет проф. Табакоглу

Доброто сътрудничество между област Кърджали и Тракийския университет в Одрин в сферата на образованието, здравеопазването и новите технологии обсъдиха на среща областният управител Никола Чанев и ректора на учебното заведение проф. Ерхан Табакоглу. Във фокуса на разговорите бяха също партньорството на университета с местната власт и областната болница..

публикувано на 27.03.24 в 15:50