Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Минко Ангелов: Следващият парламент може да е още по-фрагментиранВъзможно е в следващото, 46-то Народно събрание, да влязат още повече партии, да е още по-фрагментирано и да е още по-трудно да излъчи правителство, което да заработи. Тази лична прогноза допусна в сутрешния блок на Радио Кърджали Минко Ангелов, депутат от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“, избран от 29-ти МИР, Хасково. Според него ИМВ ще има по-добър резултат при следващия вот, тъй като ще има повече време за работа с избирателите и за разясняване на идеите си.

Отказът много важни теми да влязат в дневния ред стана причината парламентът да не заседава миналия ден, каза в ефира на Радио Кърджали хасковският депутат. Той поясни, че гласуването с „Въздържал се“ от парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС и БСП е решило ситуацията, но според него не е имало предварителна договорка помежду им.

„Програмата на парламента е много натоварена и всеки ден, всеки час е важен, за да се отговори на предизвикателствата на кризата, в която се намира страната – социална, икономическа, здравна и за съжаление, се върви и към политическа криза“, каза народният представител.

Неотложно беше да се направи актуалицазия на бюджета, с което да се запазят добавките към пенсиите, да се осигури финансиране за програмите за малки и средни предприятия – 60/40, 80/20, да се осигури подкрепата на хората с увреждания, коментира Ангелов. „За съжаление, правителството не пожела това да го направи, да внесе актуализация на бюджета, а Народното събрание не е в правомощията си да актуализира бюджета без да го предложи Министерски съвет“, поясни депутатът.

По думите му, „Явно, управляващите са свикнали да газят законите и да не се съобразяват с парламентарна зала и с парламент“.

„Позицията на парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ е, че трябваше да има кабинет с кратък хоризонт, който да направи промените в законодателството и то основно в Изборния кодекс, където да се гарантират едни честни и прозрачни избори. Това ще го направим в някакъв много спешен порядък, но тъй като времето е ограничено, не са изключени пропуски“, каза Ангелов.

Според него, коалицията, чийто представител е, е постигнала този резултат, тъй като е била сформирана късно и директно е влязла в предизборната кампания. При следващите избори обаче ще има „достатъчно време да се работи, да се работи с хората, да им се обяснява какви са проблемите, какво сме свършили досега, макар и за това кратко време в парламента и смятам, че ще имаме по-добър резултат от този, който показахме“, категоричен беше депутатът.

При следващите избори, „може би ще влязат още партии в парламента и моето мнение е, че може дори да стане и по-сложно да се състави следващото правителство, тъй като ще има още раздробяване на самия парламент“, допусна Минко Ангелов. 


Вижте още
Валентина Михайловская и д-р Олга Михайловская - на гости в

Преживялата ВСВ Валентина Михайловская: Никога повече война!

Да пиеш вода от локва, пълна с кръв, да не бива да пазиш с тяло децата си от бомбите, за да не умреш преди тях и да ги оставиш на произвола на съдбата, бебето в люлката да спаси всички обитатели на къщата, без дори да подозира. Това са само част от спомените, които пази дълбоко в съзнанието си Валентина Михайловска, една руска жена, преживяла ужаса..

публикувано на 16.05.21 в 17:01
Снимката е от втория рожден ден на Радиото

Екипът: Рецептата е любовта. Най-доброто предстои

За петия рожден ден на Радио Кърджали част от екипа гостува в предаването "На чаршията, в чата". Върнахме се в спомените назад. Припомнихме си началото, трудностите, забавни моменти, гафове, които няма да забравим. В края всеки описа своето виждане за идните пет години на Радиото. Чуйте: Петя Тенева Началото..

публикувано на 12.05.21 в 22:07

Сейнур Мюмюн: За да си медицинска сестра, освен всичко друго трябва да имаш и едно голямо милосърдно сърце

За да си медицинска сестра, освен всичко друго трябва да имаш едно голямо милосърдно сърце. Това коментира Сейнур Мюмюн, главната сестра на многопрофилната болница в Кърджали по повод Деня на сестринството. На Международния ден на сестринството в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" организират скромна церемония. Заради пандемичната обстановка, тя ще бъде в тесен..

публикувано на 12.05.21 в 13:31
Началото на акцията по почистването е поставено със залепване на специални стикери

Екоентусиаст: Не санкции, а акции за почистване ще променят съзнанието на хората

Около 11 тона отпадъци събраха млади кържалийци в зоната за отдих край язовир „Кърджали“ в района на с. Главатарци. Акцията по почистването се проведе през уикенда. На изключително разнообразни и доста интересни находки са се натъкнали ентусиастите, сред които и гости на Източните Родопи, съобщи главният инициатор Мария Димитрова...

публикувано на 11.05.21 в 23:22

„Гласът на Турция” излъчва на български език от 1938 г.

„Гласът на Турция” е част от държавното радио и телевизия ТРТ, което излъчва емисии на 41 езика, включително и на български. В тях се дава информация за събития в Турция и по света. Слуша се от говорещи български език в югоизточната ни съседка и в Европа. Радиовълните стигат дори до корабите в Тихия океан, казва Гюнай Юзгюр, който отговаря за..

публикувано на 11.05.21 в 16:25

Полк. Станчев: Почит към героите не само на празник, България ще я има и в бъдеще

Каквото и да направим, никога няма да бъде достатъчно, за да възкресим славата и паметта на българските войни. Това каза в Деня на храбростта и празник на Българската армия полк. о.р., доц. д-р Станчо Станчев, председател на Военноисторическата комисия, преподавател във Военна академия "Георги С. Раковски" в предаването „След първото..

публикувано на 07.05.21 в 22:49
Храм

Потомците на първия свещеник: Да уважаваме другите, за да бъдем уважавани и ние

Да уважаваме другите, за да бъдем уважавани и ние. Това е посланието, което се предава през поколенията, напред във времето, в рода на първия свещеник в Кърджали, първият предстоятел на централния храм „Св. Георги Победоносец“ – отец Георги Стоянов Голямбатков. „Да си потомък на такъв виден българин е отговорност“. Това каза в деня на..

публикувано на 07.05.21 в 22:06