Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радио Кърджали стана на пет години

Пийпълметрията сочи категорично, че радио Кърджали вече е на трето място за месец април в системата на БНР по големина на аудиторията



Днес, на 9 май най-новата регионална радиостанция на Българското национално радио - радио Кърджали става на 5 години. Първата емисия на радио Кърджали започна в 9 часа. Тя беше открита с актуални, местни новини от водещата Станислава Георгиева. Стартът се забави поради обжалване на лицензията на СЕМ от представители на ВМРО. В началото радиото излъчваше тричасова собствена програма на български език, и имаше екип от 9 редактори.
От 1 януари 2017 година програмата на Радио Кърджали става 6 часова - всеки ден от 9 до 15 часа. Новите предавания в ефира на регионалната станция са „Денят“, „При съседите“, „Общината“, По стъпките на историята“, „Голямото междучасие“, „Полет над Родопите“ и „Вкусен следобед“. От миналата година радио Кърджали премина на 15-часова програмна схема.
Планира се часовете за ефирно излъчване на собствена програма да нарастват, като достигнат 24 часа.
  Приоритет на регионалната програма стават местните политически, социални, икономически и обществени теми. Освен актуалната информация програмната схема включва предавания за икономика, туризъм,  политика, култура, спорт, музикални етюди от най-новата балканска музика.
От февруари ежедневното спортно предаване на Радио Пловдив „Антена спорт“ увеличава своя периметър на действие - в понеделник и петък като съвместна продукция на Радио Пловдив и Радио Кърджали. „Антена спорт+“ се излъчва едновременно по двете радиостанции с водещи Владимир Григоров, Йордан Данчев и Ангел Чавдаров.
За петте години БНР Кърджали успя да се наложи на медийния пазар в Източните Родопи и достигна до сърцата на десетки хиляди слушатели. Радио Кърджали вече е емблема в ефира - гласът ни се чува из цялата планина, ценят ни, търсят ни и ни вярват. Защото казваме истината, без компромиси.
Директорът на радио Кърджали Красимир Ангелов: "За този малък период на развитие, и с най-малкият екип, който имаме ние, в сравнение с останалите регионални радиостанции, пийпълметрията сочи категорично, че радио Кърджали вече е на трето място за месец април в системата на БНР по големина на аудиторията. Ние имаме средно аудитория от 45 000 души, които ни слушат във всеки един момент, като максимумът ни достига до 90 000 души. Това ни отрежда място след Хоризонт, радио Видин, радио Благоевград, и идва радио Кърджали, което оставя далеч след себе си такива утвърдени регионални радиостанции като радио Пловдив, Стара Загора, Шумен, Варна...Поставихме един своебразен рекорд. Освен това в национален мащаб, сме на 14-о място, в цяла България, радио Кърджали, с тази една шепа хора".



Вижте още
Дарителска кампания

В Ардино приключи акцията „От хората за Хората“

Приключи първата част от фондонабирателната кампания на доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“ към СУ „Васил Левски“. подкрепени от Бахар Реджебов председател на Общинска организация на БЧК - Ардино. Координатор  на проекта е Елица Карамитева. За поредна година партньорството между възрастни и млади доброволци, между гражданите на Ардино и..

публикувано на 21.06.21 в 16:28

От 12 юли на автомобилите ще се поставя екостикер с чип

От 12 юли при извършването на годишен технически преглед на автомобила на предното стъкло ще се поставя екостикер, в който ще има вграден чип.  В него ще се съдържа информация за нивата на замърсяване от всеки автомобил, данните за него и резултатите от прегледа. В седмицата преди 12 юли всички пунктове в страната ще бъдат оборудвани с новия образец..

публикувано на 21.06.21 в 16:20

Регионалната библиотека в Кърджали ще реализира пореден проект

Министерство на културата одобри пореден мащабен проект на Регионална  библиотека „Никола Й. Вапцаров”,  по програма „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност” на обща стойност 15 500 лв. Финансовата  подкрепа, която ще получи библиотеката ще позволи обогатяване на фонда  с  повече от 350 заглавия от различни автори -..

публикувано на 21.06.21 в 14:31
Старозагорски минерални бани

Празникът „Банско одуше” отбелязаха в Минерални бани

Празникът „Банско одуше” отбелязаха през уикенда в националния курорт Минерални бани. На сцената на Летния театър излязоха групи към НЧ „Заря-1957” и оркестър „Топлика” с ръководител Атанас Бойчев. За доброто настроение на публиката се погрижиха и солистките на оркестъра Росица Делева и Ивана Бойчева. Според легендата след битката край Клокотница Иван..

публикувано на 21.06.21 в 14:09

Национали по тенис на маса са на подготовка в Ардино

За първи път Ардино е домакин на подготовката на българските национални отбори по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 години, както и на юношите и девойките до 19 години. Четирите гарнитури на националните състави са на подготвителен лагер в Ардино за предстоящите Балкански игри по тенис на маса.   Състезанието ще се проведе от 23 до 29 юни  в..

публикувано на 21.06.21 в 13:59

Кърджали отново е в Топ 3 на областите със завършен ваксинационен цикъл

Броят на поставените ваксини в област Кърджали вече е 33 632.  В неделя регионът отново попадна в Топ 3 на имунизациите с 227 поставени дози от 3 вида ваксини, без „Модерна“.  15 088 са жителите на област със завършен ваксинационен цикъл - с „втора игла“ или еднократната „Janssen“. "Тенденцията е, че хората вече гледат по-положително. В..

публикувано на 21.06.21 в 11:18

В Славейков обмислят да издадат разработките от ученическите конференции

Да се издадат в печатно издание ученическите разработки, които през годините са участвали в различните издания на националната ученическа конференция по история. Това обмислят организаторите от школата ИстОрика и СУ "Петко Рачов Славейков" в Кърджали, каза преподавателят Димитър Димов. " През всичките тия години сме се старали.  Материалите ги..

публикувано на 21.06.21 в 11:06