Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На петата година от създаването си, Радио Кърджали е с рекордна аудитория


Красимир Ангелов, директор на Радио Кърджали по повод 5-тата годишнина на радиото:

Радио Кърджали проходи с 3- часова програма. В момента излъчва 15 часа ежедневно. Голяма е вероятността до края на годината да увеличи програмата си до 18 часа на ден. В момента екипът е от 18 души - най-малката регионална радиостанция в семейството на БНР. За сравнение, в някои от дългогодишните, утвърдени регионални радиостанции работят по 60 – 70 журналисти и техници.

Пипълметрията (статистика, която следи каква е аудиторията на всяка радиостанция в страната), сочи категорично, че Радио Кърджали вече е на 3-то място за месец април в системата на БНР по големина на аудиторията. Имаме аудитория от средно около 45 000 души, които ни слушат във всеки един момент, като максимумът ни достига до 90 000 души. След „Хоризонт“, Радио Видин, Радио Благоевград идва Радио Кърджали, което оставя далеч след себе си такива утвърдени радиостанции като Пловдив, Стара Загора, Шумен, Варна. Поставихме един своеобразен рекорд. В национален мащаб сме на 14-то място в цяла България сред всички радиостанции в страната и на 7-мо място по продължителност на слушаната програма. Тоест, нас не ни слушат като другите радиостанции за по една-две песни, а трайно и сериозно. Този изключителен успех трябва да се оцени на фона на факта, че Радио Кърджали работи само с един предавател, чрез който покрива територията на нашата област и части от областите Хасково, Пловдив и Смолян – а сме 14-ти в сравнение с радиостанции, които работят с по 30 – 40 предаватели, за да имат покритие и да се чуват навсякъде в България. Една от най-старите програми на БНР – Програма „Христо Ботев“ е вече зад нас, има по-малка аудитория от Радио Кърджали.

Това е една изключително висока оценка за труда и уменията на екипа на Радио Кърджали.

От нас няма да чуете жълтини, клюки, няма да Ви вкараме в интригите, защото ние сме част от най-уважаваната обществена медия в България. При нас точността и истинността на информацията са на първо място. Дори и да знаем нещо, докато не го потвърдим, докато не сме сигурни на 100 процента, че това е истина, няма да го съобщим. Затова – извинявайте, ако някога закъснеем малко, но пък бъдете сигурни, че няма да Ви излъжем!“

Повече подробности, чуйте в звуковия файл.


Вижте още

Добромир Якимов: Възможно е изборният ден да се окаже недостатъчен при машинното гласуване

Опасения, че няма да достигне физическото време в изборния ден всички граждани, имащи право на глас да подадат вота си с машинното гласуване, изрази в ефира на Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов. Тревогата му идва от факта, че в избирателния район не малко от секциите са с преобладаващо възрастно..

публикувано на 04.06.21 в 22:24

Сомове по 120 кг са хващани край село Студен кладенец

От 15 май е разрешен уловът на бяла риба след едномесечна забрана, наложена заради размножителния период. Очаква се много рибари да изпълнят бреговете на кърджалийските язовири, в които се крият уникални рибни екземпляри. Като например сомове по 120 килограма, извадени от късметлии в района на крумовградското село Студен кладенец, спомня си кметът на..

публикувано на 16.05.21 в 12:01

Максим Генчев: Нямам надежда. Народът очаква възмездие

Смисълът на пребиваването ми в Народното събрание не е случаен, защото научих много неща, които досега ми бяха неизвестни и ме изпълваха с надежда, сега вече нямам никаква надежда . Така оценява краткото време, в което беше депутат, режисьорът Максим Генчев. Той стана народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ от кърджалийски..

публикувано на 14.05.21 в 19:28
Адлен Шевкед

Адлен Шевкед: Служебният кабинет да върне доверието в изборите

Движението за права и свободи направи оценка на работата на 45-то Народно събрание чрез декларация. Констатациите в нея са, че въпреки краткия си живот, „ това народно събрание беше изпълнено с огромна доза популизъм и предизборна агитация “ от всички партии, които участваха в него, изключвайки ДПС. Това каза в ефира на сутрешния блок „След..

публикувано на 14.05.21 в 18:24

Цвета Караянчева: 45-ят парламент - много амбиции, малко реализация

Отминалият 45-ти парламент беше с много амбиции и малко реализация. Това е оценката на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС, зам.-председател на 45-то, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-Кърджали. В този парламент „наистина се оказа, че партиите не могат да работят в консенсус, че някои от партиите не..

публикувано на 14.05.21 в 14:48

Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник с курбан за здраве

На 6 май Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник. Празничният ден ще започне с празнична литургия, а след това ще бъде раздаден курбан за здраве. Кметът на Кърджали Хасан Азис също е дарил две агнета за празника на храма. „Нека всички заедно да честваме утрешния празник – Гергьовден или Хадерлез както му казват мюсюлманите...

публикувано на 05.05.21 в 15:04

Музеят в Кърджали посреща гости по Великден

Регионалният исторически музей в Кърджали, вкл. художественият отдел, ще работят по време на великденските празници. „Само на 2 и 3 май няма да работят с посетители, тъй като и колегите, които обслужват експозициите имат право да отбележат този светъл празник“, каза за Радио Кърджали директорът, Даниела Коджаманова. „Тоест, работим до 1-ви,..

публикувано на 30.04.21 в 20:34