Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Кърджали кметът, мюфтията и попа изпиха традиционното Байрамско кафе

Станалото традиционно пиене на кафе, инициирано от кмета на Кърджали Хасан Азис, и днес събра на една маса духовните водачи на мюсюлманите и християните в общината.
След празничния Байрамски намаз в новата джамия районният мюфтия Басри Еминефенди и енорийският свещеник отец Петър изпиха по чаша кафе с Хасан Азис, с което показаха взаимност и споделяне на празника Рамазан Байрам.
Кметът Хасан Азис винаги е твърдял, че споделянето на общи надежди и празници дава своите знаци, повтори го и сега.
В Кърджали винаги хората около кафето са истински! И именно кафето е онова, което ни събира, обединява, сплотява. Кафето по празници в Кърджали е дългогодишна традиция, която повелява сила, доброта и единство! Кафето в Кърджали е символ на толерантност и добронамереност, изтъкна Хасан Азис.

Вижте още

Четири предписания за нарушение на мерките срещу Ковид 19 връчи за ден РЗИ-Кърджали

Регионалната здравна инспекция в Кърджали като контролна институция извършва непрекъснато и всеки ден проверки спазват ли се заповедите и предписанията на министъра на здравеопазването за противоепидемични мерки в обекти с обществено предназначение. Това каза за Радио Кърджали главният секретар на РЗИ Петя Папазова. "Нашите инспектори обикалят..

публикувано на 20.06.21 в 13:09

Спортен празник и концерт на Дийп Зоун Проджект в Кърджали

В събота, 20 юни в парк Арпезос Север в Кърджали се провежда Спортен ден срещу зависимости "Аз имам волята, А ТИ?".  А група Deep zone ще повишат градуса на лятното настроение на кърджалийци.  Проявата е част от дейностите на проекта „Аз имам волята, А ТИ?“ на Сдружение „Долината на Перперек“, финансиран по Национална програма за изпълнение на..

публикувано на 20.06.21 в 12:53

Без нови случаи на Ковид 19 в Кърджали, поставените ваксини са 188

Няма нови заразени с коронавирус в Кърджали, Хасково и Смолян за последното денонощие. 41 са регистираните в страната случаи през изминалите 24 часа по данни на Единния информационен портал. Положителни са 0,48 на сто от направените над 8400 теста. 1746 са хоспитализираните, от които в интензивни отделения са 207 души. Починалите са двама души, а..

публикувано на 20.06.21 в 12:08

Георги Първанов в Кърджали: Да се свика консултативен съвет по темата "Македония"

Да се свика консултативен съвет по национална сигурност по "Македонския въпрос" и партиите да се разберат за единна позиция, призова в Кърджали президентът в мандат 2002 - 2012 г. Георги Първанов. "Да се съберат, да си поговорят, да поспорят и да излязат с актуална позиция по темата. Преди време президентът Радев свика подобно съвещание и те се бяха..

публикувано на 20.06.21 в 10:40

Ръст на вноса на пресни плодове и зеленчуци

За първото тримесечие на тази година България е внесла 88 000 тона пресни зеленчуци и близо 95 000 тона пресни плодове, сочат данните на Националния статистически институт. Според  Министерството на земеделието площите, засадени със зеленчуци у нас, непрекъснато намаляват.  Лидер при пресните плодове остава вносът на цитруси и банани - 71 000 тона са..

публикувано на 19.06.21 в 19:01

Лошото време си отива, задават се тежки горещини

След обичайното за началото на лятото по-нестабилно време с краткотрайни валежи се задава другата крайност- тежки горещини, според синоптиците. Утре минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса. През деня краткотрайните превалявания вече ще са на много по-малко места от днешните, главно на изток и в планините на Западна България...

публикувано на 19.06.21 в 18:26

В 791 секции в чужбина ще може да се гласува на парламентарните избори на 11 юли

 Централната избирателна комисия реши, че  на парламентарните избори на 11 юли ще може да се гласува в 791 секции в чужбина . Най-много секции ще бъдат открити във Великобритания - 135 и Турция - 121.  Броят им не е ограничен според последните промени в Изборния кодекс.  От европейските страни най-голям брой секции ще бъдат открити в Германия...

публикувано на 19.06.21 в 16:18