Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Адлен Шевкед: Служебният кабинет да върне доверието в изборите

Адлен Шевкед
Снимка: Личен архивДвижението за права и свободи направи оценка на работата на 45-то Народно събрание чрез декларация. Констатациите в нея са, че въпреки краткия си живот, „това народно събрание беше изпълнено с огромна доза популизъм и предизборна агитация“ от всички партии, които участваха в него, изключвайки ДПС. Това каза в ефира на сутрешния блок „След първото кафе“ на Радио Кърджали Адлен Шевкед, която беше народен представител от Движението, избрана от кърджалийски регион. Ние не внесохме нито един законопроект, защото сме отговорна партия и сме разумни и принципни. Нас ни интересуват последиците и въздействието на тези закони върху този бюджет, който е предизборно продънен, допълни тя. Задачата на служебното правителство е да изнесе данни „на светло“ за реалното състояние на държавата.

„За нас и по конституция, най-важното е този служебен кабинет да произведе едни честни и безпроблемни избори. Единственото, което се очаква от този кабинет е да не внушава на избирателите, че има вероятност изборите да не бъдат проведени в светлина, че ще бъдат опорочени“, каза Шевкед.

В 45-тия парламент ДПС обърна вниманието към доверието и диалога. Основното условие една държава да бъде функционираща, да работи в името и интереса на своите граждани е да има диалог – между партиите, между институциите. Тогава можем да говорим за държавност и за демокрация, допълни тя.

„Рестартът на държавността е основно условие за продължаване живота на всички партии в така създалата се ситуация, не искам да я наричам криза, е да се върне доверието и диалога между институциите, между партиите“, категорична беше Адлен Шевкед.

Според нея, хората са показали, че искат промяна, но отсъствието на диалог в парламента ги е разочаровало и озадачило. Служебният кабинет трябва да работи в посока връщане на доверието в изборния процес.

В идните два месеца политиците трябва да си върнат доверието на суверена.

Предстои познатата вече процедура по номинации на кандидати за депутати в ДПС да бъде изпълнена в идните два месеца.


Вижте още

Добромир Якимов: Възможно е изборният ден да се окаже недостатъчен при машинното гласуване

Опасения, че няма да достигне физическото време в изборния ден всички граждани, имащи право на глас да подадат вота си с машинното гласуване, изрази в ефира на Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия в Хасково Добромир Якимов. Тревогата му идва от факта, че в избирателния район не малко от секциите са с преобладаващо възрастно..

публикувано на 04.06.21 в 22:24

Сомове по 120 кг са хващани край село Студен кладенец

От 15 май е разрешен уловът на бяла риба след едномесечна забрана, наложена заради размножителния период. Очаква се много рибари да изпълнят бреговете на кърджалийските язовири, в които се крият уникални рибни екземпляри. Като например сомове по 120 килограма, извадени от късметлии в района на крумовградското село Студен кладенец, спомня си кметът на..

публикувано на 16.05.21 в 12:01

Максим Генчев: Нямам надежда. Народът очаква възмездие

Смисълът на пребиваването ми в Народното събрание не е случаен, защото научих много неща, които досега ми бяха неизвестни и ме изпълваха с надежда, сега вече нямам никаква надежда . Така оценява краткото време, в което беше депутат, режисьорът Максим Генчев. Той стана народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ от кърджалийски..

публикувано на 14.05.21 в 19:28

Цвета Караянчева: 45-ят парламент - много амбиции, малко реализация

Отминалият 45-ти парламент беше с много амбиции и малко реализация. Това е оценката на Цвета Караянчева, председател на 44-то НС, зам.-председател на 45-то, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-Кърджали. В този парламент „наистина се оказа, че партиите не могат да работят в консенсус, че някои от партиите не..

публикувано на 14.05.21 в 14:48

На петата година от създаването си, Радио Кърджали е с рекордна аудитория

Красимир Ангелов , директор на Ра дио Кърджали по повод 5-тата годишнина на радиото: Радио Кърджали проходи с 3- часов а програма. В момента излъчва 15 часа ежедневно. Голяма е вероятността до края на годината да увеличи програмата си до 18 часа на ден. В момента екипът е от 18 души - най-малката регионална радиостанция в..

публикувано на 11.05.21 в 22:46

Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник с курбан за здраве

На 6 май Църквата „Свети Георги“ в Кърджали ще отбележи храмовия си празник. Празничният ден ще започне с празнична литургия, а след това ще бъде раздаден курбан за здраве. Кметът на Кърджали Хасан Азис също е дарил две агнета за празника на храма. „Нека всички заедно да честваме утрешния празник – Гергьовден или Хадерлез както му казват мюсюлманите...

публикувано на 05.05.21 в 15:04

Музеят в Кърджали посреща гости по Великден

Регионалният исторически музей в Кърджали, вкл. художественият отдел, ще работят по време на великденските празници. „Само на 2 и 3 май няма да работят с посетители, тъй като и колегите, които обслужват експозициите имат право да отбележат този светъл празник“, каза за Радио Кърджали директорът, Даниела Коджаманова. „Тоест, работим до 1-ви,..

публикувано на 30.04.21 в 20:34