Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Радослав Милев: Отварянето на открития плувен басейн в Кърджали е въпрос на желание от страна на кмета

4
Открит плувен басейн в Кърджали
Снимка: Радослaв Милев, личен архив


Вчера, по повод Деня на детето, общинският съветник от Демократична България Радослав Милев се опита да прикове общественото внимание върху съдбата на плувните съоръжения в областния град. Той публикува снимки, показващи окаяното и занимарено състояние на открития плувен басейн, като текста под тях гласи "Честит празник мили деца! За поредна година община Кърджали и г-н Азис не могат ви осигурят работещ открит басейн!". Припомням, че в началото на годината ОбС гласува двата басейна (покрития и открития) да бъдат отдадени на концесия. До момента обаче такава процедура не е обявена от страна на Общинска администрация. Потърсихме Радослав Милев, за да научим подробности. Милев коментира:

"Г-н Азис твърди, че има комисия, че се работи по отдаването на тази концесия, но за съжаление процедура датирала до този момент аз не съм видял в общинска администрация. Дори и да има стартирана процедура, такава не е обявена и не знам изобщо дали има подготвена някаква документация. Абсурдно е да се смята, че за този сезон открития басейн може да бъде отдаден на концесия и да започне концесионера да работи с него. Единственият шанс да имаме сега басейн е да се стегнат в общинска администрация, разходите за отварянето на двата басейна като почистване, зареждане с химикали не са толкова големи. Не са толкова големи и пак казвам – въпросът е на желание, но за съжаления изглежда, че г-н Азис и общинска администрация нямат желание". 

 Проверка нa Радио Кърджали установи, че към момента в Община Кърджали има стартирал проект за концесия, който е създен след гласуването на общинския съвет, плувните басейни да бъдат отдадени на концесия. Проектът гласи:

- Концесия за строителство на  имот  публична общинска собственост - Закрит плувен басейн гр.Кърджали, включващ 2 сгради към него. 
-И  Концесия за строителство  на  части от имот публична общинска собственост представляващи:
 - Открит плувен басейн с олимпийски размери с площ 1 250 кв.м.; детски плувен басейн със застроена площ 465 кв.м.; водна пързалка със застроена площ 500 кв.м. ведно с обслужващи сгради към него, общо 4 бр., както и филтърно помещение. 
Настоящият план за действие за общинските концесии в Община Кърджали за 2021 - 2027 г. 
От Отдел „Управление на общинска собственост и приватизация ” в община Кърджали коментираха, че процедурата по изготвяне на план за концесия ще стартира през програмния период 2021-2027 г. 

Галерия

Вижте още

Шампионите на екстремния ендуро шампионат стават ясни този уикенд в Кирково

Шампионите за сезон 2021 в Българския Екстремен  Ендуро шампионат ще станат ясни тази неделя след надпреварата в 7-ия кръг от BG X Enduro Championship, който ще се проведе в Кирково на 25 и 26 септември 2021г. Организаторите „Крос клуб Кирково“ и Община Кирково ще посрещнат 120 състезатяля. Самото състезание включва традиционните..

публикувано на 24.09.21 в 05:00

За "Един народ" пеят Илия Луков и Валерия Момчилова

На 22-ри септември за първи път ще прозвучи песента "Един народ" посветена на Независмостта на България в изпълнение на Илия Луков и Валерия Момчилова. Красивите гласове на народните изпълнители ще накарат народа ни да си спомни, че носи вятъра в свойта риза и свобода в сините очи. Текстът за песента е на поетесата Даниела Атанасова, която не за..

публикувано на 22.09.21 в 09:10
Елкая Дуганова

Елка Дуганова девет години събира експонати за етнографска сбирка

Елка Дуганова изпълнява това така характерно, само за град Неделино двугласно пеене в Родопите. Тя пее неделинският двуглас със сестрите Анета и Снежана Чакърови. Тя е учила песните от своята баба и майка. Радва се, че след нея има на кой да предаде местните песни. Нейните внуци също изпълняват неделински двуглас. „Научих песните от..

публикувано на 21.09.21 в 13:43

Бегачите в маратона K 3 Ултра ще се включат в екокауза

Около 700 маратонци от България и 10 чужди държави ще участват в изданието на ултрамаратона К3 Ultra , който започва в събота от Златоград . Изградени са три трасета - 23 км, 53 и 85 километра , които пре сичат областите Смолян и Кърджали . Някои от участъците минават по граничната бразда между България и Гърция, както и през забележителности..

публикувано на 21.09.21 в 10:04

Еленът лопатар от Кьосево - роден под щастлива звезда?

Щастлива развръзка се очертава на сагата с елена лопатар от Кьосево, която Радио Кърджали следи от самото начало. Горското животно ще живее, няма да бъде отстреляно.  Кметът на Кърджали Хасан Азис е поел ангажимент да откупи елена и да го дари на природен парк край морето, който се намира над курортното селище Свети Влас.  Еленчето ще има..

публикувано на 20.09.21 в 16:27

Непосилни изисквания за медицински центрове и ДКЦ в област Кърджали за оформяне на Ковид-зона

Нито една Ковид зона не е обособена до този момент в област Кърджали. В края на миналата седмица от Министерството на здравеопазването съобщиха, че пациенти със съмнения за коронавирусна инфекция ще получават безплатни лекарства и безплатни прегледи, ако са посетили обособена ковид-зона в медицински център или ДКЦ. А още в края на август здравният..

публикувано на 20.09.21 в 16:02

Театърът в Кърджали кани на премиера. Открива сезона с три нови заглавия

„Деца на света" на Стефан Цанев е премиерното заглавие на Театрално-музикален център – Кърджали. Пиесата е социална трагикомедия, която изследва темата за заплашените от изчезване малки култури и разпада на традиционното семейство в контекста на съвременния глобализъм. Режисьор на спектакъла е Денислав Янев, носител на наградата за млад..

публикувано на 20.09.21 в 13:52