Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Демократична България-Обединение" регистрира последна листата си в РИК Кърджали


"Демократична България - Обединение" регистрира последна листата си в РИК Кърджали за участие в изборите на 11 юли. Водачът на листата се запазва, както бе на изборите на 4 април. Това е журналистът Вилдан Байрямова. Радослав Милев, който е втори сред кандидатите на "Демократична България - Обединение" в Кърджали коментира списъка с листата и предизборната им кампания: 
 "Няма промяна в листата от миналия път, с едно изключение, че за съжаление ни напусна Шукри Топчу - нашият дългогодишен член, симпатизант от Ардино, който си отиде ден преди регистрацията. Имаме един нов участник, който се казва Николай Сиджимов. Той е от партията на Зелените. Водач на листата е Вилдан Байрямова – журналистка, аз съм втори в листата - Радослав Милев, трети е Митко Синабов, четвърта е една госпожица от Крумовград Календжиева, Агоп Узунбохосян, Шукерска и т.н. Нямаме промени в листа с това изключение, че господин Шукри вече не е при нас". 
"Предизборната кампания трябва да бъде борба на идеи, а не на това кой има най-много налепени плакати", заяви Радослав Милев. За пореден път преди избоите той апелира и другите представители на политически сили да не лепят предизборни плакати, защото често след изборите забравят да ги свалят: 

"Надявам се да успеем да се организираме достатъчно добре, така че да увеличим резултата.  Кампанията като миналия път - отсега мога да кажа твърдо, че ние няма да имаме плакати със сигурност, защото градът изглежда много зле след едни избори, облепени са всички дървета, трафопостове и всякакви сгради, които не изглеждат добре и никой не почиства, за съжаление. Аз направих и апел към другите партии, да не се случва това, което след избори виждаме.  Според мен, трябва да е борба на идеи, а не на това кой има повече плакати и повече рекламни места. Виждате каква е ситуацията в страната, вече е пределно ясно, че държавата ни е корумпирана от най-горните етажи на властта. Корупцията се свлича надолу из цялата държава. Това е промяната, която трябва да се случи на тези избори - трябва да бъде изкоренена тази корупция иначе не ни чака нищо добро". 

Чуйте интервюто в звуковия файл.


Вижте още

Системата за ел. рецептите допуска възможност за теч на лични данни на лекари и фармацевти

С въвеждането на електронните рецепти, лекари и фармацевти стават уязвими. Системата е направена така, че допуска възможност за кражба на личните им данни. В момента върви комуникация между Министерството на здравеопазването и с Комисията за защита на лични данни и лекарите и фармацевтите за преодоляване на тази опасност. Това стана ясно в..

публикувано на 09.06.21 в 16:53

Кърджали домакин на кампанията „Измерване , което спасява живот. Твоя."

По повод 17 май –Световния ден за борба с хипертонията, в градския парк в Кърджали  се проведе  кампанията "Измерване, което спасява живот.Твоя", при която Кърджалийци безплатно измериха кръвното си налягане. Кампанията е във връзка с инициативата "Май месец за мерене" на Българската лига по хипертония. Това е най-голямата глобална здравна..

публикувано на 10.06.21 в 05:00

Джаз фест "Долината на Орфей" - емоция и импровизация

Десетото юбилейно издание на джаз фест Долината на Орфей вече остана в историята. В събота вечерта обаче събра десетки ценители на музиката. На сцената, изградена в един от хотелските комплекси в Кърджали, свириха млади и изключително талантливи музиканти от Пловдив и Кърджали - дуото Ники Бобчев и Преслав Пеев, специално събраната в разширен състав с..

публикувано на 07.06.21 в 23:14

Елен лопатар се мисли за крава край Кьосево

Елен, който се мисли за крава, обикаля всеки ден в землището на Кьосево и пашува заедно със селските животни. Това може би е нормална гледка за природата, нищо че буди любопитство, но по-любопитното е, че еленът бозае мляко от кравите и се ядосва и става агресивен, ако животните не му дават да суче. Еленът е лопатар, на възраст между 2 и 3 години...

публикувано на 07.06.21 в 16:51

Ученици от Електрониката сами направиха автосимулатор

Дни на отворени врати провежда на 8 и 9 юни Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Капитан Петко войвода" в Кърджали. Ще бъде показана новата работилница по електрообзавеждане на производството, която дава нови възможности в практическото обучение на учениците. Повече внимание и интерес ще привлече другата разработка, която е..

публикувано на 07.06.21 в 16:33

"Медика и Медико" - новото заглавие за деца на Оперетата към Дома на културата

Оперетният театър към Дома на културата подготвя премиера на спектакъл за деца. Новото заглавие е "Медика и Медико" по текстове на кърджалийската писателка Маргарита Павлова. Режисьор е Ангел Чавдаров, който е и ръководител на Оперетата, а в спектакъла е ангажиран целият състав. Музиката е на Ангел Чавдаров и Антоний Желев.  "Медика и Медико"..

публикувано на 04.06.21 в 10:30
pimpirev

Антарктида се топи със скоростта на човешки живот

Към приключване е работата по филма, посветен на ледения континент "Антарктида-ледена магия" , в която са приложени кадри на председателя на НЧ "Обединение 1913" Стоян Анадолиев. Благодарение на кърджалийското участие в 22-ата българска полярна експедиция , на Антарктида се вее знамето на общината, има южен ледник Кърджали и филиал на..

публикувано на 03.06.21 в 16:34