Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма новозаразени с КОВИД-19 в област Кърджали

Снимка: Нахит Догу

Няма новозаразени с КОВИД-19 в областите Кърджали и Смолян през отминалото денонощие, двама са регистрирани с положителни проби в Хасково. Общо 42 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа от направените 3470 теста по данни на единния информационен портал към полунощ.
 Починали са двама, като излекувани са отчетени 93-ма пациенти.

Вижте още

Арда излиза в битка с Апоел Беер-Шева

Арда гостува на Апоел Беер-Шева в мач-реванш от Лигата на Конференциите. Двубоят в Петах Тиква е от  20:00 часа.  В първия мач, тимът на Николай Киров загуби с 0:2 и днес ще трябва да се бори за попадения.   Ангел Чавдаров, който следи спортната тема в Радио Кърджали:  "С минорно настроение пристигнаха фотболистите на Арда в Израел, тъй като..

публикувано на 29.07.21 в 11:06

Късо съединение причини пожар в Домище и Крумовград

Лек автомобил е изгорял в гараж в село Домище при пожар около 18 часа снощи.   Екип на пожарната служба в Подкова загасил огъня и спасил постройката.  Късо съединение причинило запалването.  В 22,15 часа снощи бил подаден сигнал за пожар в къща в Крумовград.  Трима огнеборци от службата в града загасили огъня, причинен от късо съединение...

публикувано на 29.07.21 в 10:59

Оранжев код за Кърджали, температури до 41°

За цялaта стана и днес е в сила предупреждение на Националния институт за метеорология и хидрология за опасно високи температури. Оранжев код е обявен в 21 области, където се очакват максимални температури до 41 градуса. Предупреждение от жълт код е в сила в останалите 7 области – София-град и София, както областите Перник, Смолян,..

публикувано на 29.07.21 в 09:31

Сменят директорите на горските стопанства в Крумовград, Ардино и Кирково

Прекратяват договорите за управление на ръководителите на горските стопанства в Крумовград, Ардино и Кирково.  “Считано от утре прекратени са договорите на директорите на Горското в Ардино, Крумовград и Кирково. Освободеният директор в Крумовград ще бъде запазен в системата“ , каза Здравко Бакалов, директор на Южноцентрално държавно предприятие...

публикувано на 28.07.21 в 16:48

Министерството на отбраната даде казармите безвъзмездно на Община Ардино

След близо 22-годишна кореспонденция между Община Ардино и Министерството на отбраната, терените и сградите на закритото поделение, което се намира в центъра на града, с решение на Министерския съвет №162 от 25 февруари 2021 г. беше прехвърлен безвъзмездно на общината. За целта кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан със заповед назначи..

публикувано на 28.07.21 в 16:28

В Ардино предлагат още две училища да станат защитени

На редовното заседание на Общинския съвет в Ардино за учебната 2021/2022 г. в списъка със „защитени  училища“ от общината съветниците предложиха да бъдат включени ОУ „ Св.Св. Кирил и Методий“ в с. Горно Прахово и ОУ „А.С.Макаренко“ в с. Боровица.   Възложено бе на кмета на общината до 10 септември да внесе мотивирано предложение в..

публикувано на 28.07.21 в 14:16

Кърджали единствен без доброволно формирование

Кърджали остава единствената община в област Кърджали без доброволческо формирование.   Всички останали общини имат доброволни отряди, които подпомагат работата на институциите в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Това каза за Радио Кърджали директорът на Регионалната дирекция Пожарна безопасност и..

публикувано на 28.07.21 в 13:52