Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежи от Ардино събраха хранителни продукти за уязвими хора извън социалните програми

Снимка: Община МездраПриключи първата част от фондонабирателната кампания на доброволците на клуб на БМЧК „От сърце“ към Средно училище „Васил Левски“. Младежите събраха 275 кг храни от първа необходимост за уязвими и самотни хора, които са извън рамките на програмите за подпомагане.
Акция "От хората за хората" бе подкрепена от Бахар Реджебов, председател на Общинска организация на БЧК в Ардино. Координатор  на проекта бе ученичката Елица Карамитева.В изградени пунктове в хранителни магазини доброволците приканваха хората да купят и нещо за хората в нужда.
Помощта достигна до 50 души - възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания и семейства в риск, които не получават подкрепа от Европейската хранителна програма.
Набраните от дарителска акция хранителни продукти са на стойност 675 лв. Нека чуем ръководителят на клуб От сърце Зоя Пашова.
Какво е за един млад доброволец помощта на хора в уязвима ситуация? Срещат ли достатъчно подкрепа младежите от гражданите, това пита Радка Петкова Елица Карамитева, координатор на кампанията "От хората за хората", по време на която ученици събраха 275 кг храни за хора извън социалните програми.
 

Вижте още

Отраженията на Мая Мечева, рисувани 20 години

Художничката Мая Мечева ще покаже своята юбилейна изложба 20 години по-късно "Отражения", с която отбелязва годишнина от както представя свои платна. Първата й самостоятелна проява е под надслов "Интимно - не разговаряй със страстите си, нарисувай ги" , която бе на 3 октомври, отново в Кърджали, в Керимовата къща. Мая Мечева е родена в Габрово..

публикувано на 19.09.21 в 15:53

Как се прави гръцка мусака?

Ако по нашите географски ширини патладжанът е на почит, то същото може да се каже и за съседните ни държави, например Гърция. Петя Аргирова от Германия ни разказва и как се приема този полезен зеленчук в немската кухня. Хубаво е понякога да се опитва и нещо различно, нетипично за нашия - български вкус. Гърция ни е съседка , но има с какво..

публикувано на 16.09.21 в 13:09

Валентин Велчев с клип на най-празничната си песен

Носителят на наградата „Певец на годината 2021“ Валентин Велчев зарадва почитателите си с нов видеоклип. Той е по най-празничната му песен до момента – „Наздраве“. Спотът е дело на екипа, реализирал предишния му хит „Мамо“ – оператор Чавдар Калдиев, режисьор Лео Богдановски. Самият изпълнител представи новия си проект в страницата си във..

публикувано на 14.09.21 в 12:32

Магията под небето на Небеска

Махалата Небеска на село Женда е сред най-магичните места в Източните Родопи с величествена гледка и много силна и зареждаща енергия. Омайващо е и името й. Всеки, който е стигнал до там, ще го потвърди. Небеска е позната с древното си скално светилище и комплекс от ниши, олтари, скални гъби, чудновати фигури на животни, профили и лица, оживяващи от..

публикувано на 13.09.21 в 17:03

Пожарникарите и спасителите отбелязват своя професионален празник

От вчера започна седмицата на пожарната безопасност, по повод 14 септември – професионалният празник на пожарникарите и спасителите. Няколко са мероприятията, които са предвидени от Районна Дирекция пожарна безопасност и защита на населението – Кърджали. От вчера е започнала дарителска кампания под ръководството на Главна Дирекция пожарна..

публикувано на 14.09.21 в 09:50

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев есенен ден, от мен , Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Надявам се да ви намирам в добра форма, отпочинали и готови за работа! Но сега, направо към темите в предаването! Това е епизодът от 12 септември, тази неделя. Ако има история на флирта, то този, който  я е написал , сигурно е голям..

публикувано на 12.09.21 в 18:18

Еленът лопатар край Кьосево - от мил талисман до проблемно животно с нетипично поведение

Еленът лопатар край кърджалийското село Кьосево, който пасе заедно с кравите от селото и бозае от тях, ще бъде отстрелян. Решението е взето, тъй като животното създава проблеми, като наранява кравите при опитите си да суче от тях, и проявява агресия към местни жители, от които няма страх.  Еленът се превръща в проблем за стопаните от селото още в..

публикувано на 10.09.21 в 17:16