Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бойко Рашков: Безпрецедентен натиск върху избиратели в Смолянско

Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че ведомството  вече е идентифицирало лица, които организират купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори.

"Спрямо тези лица в определен момент, който ще бъде избран, естествено, че ще се предприемат необходимите законови мерки, за да се предотврати извършване на престъпления против политическите права на гражданите", отбеляза вътрешният министър.

Бойко Рашков каза още, че върху избиратели от някои населени места в област Смолян се оказва безпрецедентен натиск за гласуват за определена политическа сила.

Това е докладвал пред правителството областният управител. Рашков не коментира подробности, но даде примери за това как се оказва натиск.

"Ако някой отиде в горското стопанство, например да си закупи дърва за огрев, друг отиде да ползва други подобни услуги, всичко това се използва за натиск върху тези лица, което е позорно явление, поне според моята оценка".

МВР събира информация по темата и ще предприеме действия, увери министърът. 


Вижте още

Левски (Крумовград) оглави класирането на Югоизточна трета лига

Отборът на Левски (Крумовград) оглави класирането на Югоизточна трета лига, след като спечели убедително домакинството си на Берое II в отложен мач от XIV кръг. Крумовградчани спечелиха с 4:1, а головете за домакините бяха дело на Ахмед Осман (25" и 63"), Петър Христов (64") и Мирослав Будинов (80"). За пореден път публиката в Крумовград изпълни градския..

публикувано на 03.12.21 в 15:51

АПИ ще ремонтира пътя Джебел-Рогозче следващата пролет

Ремонтни дейности по пострадалия от свлачище път Джебел-Рогозче, в участъка край Самодива, ще стартират през пролетта на следващата година, при осигуряване на финансов ресурс. Поради въведеното зимно поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа се преустановяват всякакви дейности с изключение на аварийни работи. Това отговарят от..

публикувано на 03.12.21 в 15:21

Ремонтираха игрището в Бял извор

 Мултифункционалното игрище за футбол, баскетбол и волейбол в кв. „Диамандово“ към Ардинското село Бял извор е ремонтирано със средства от общинския бюджет. Футболното игрище има нова настилка, изцяло е обновен теренът на волейболното и баскетболно игрище, боядисани са стълбите за осветление, както и футболните врати и баскетболни кошове...

публикувано на 03.12.21 в 14:20

Първите за 2021 г. 42 елена лопатара бяха разселени край Кърджали

В края на ноември край Кърджали бяха разселени първите 42 елена лопатара за 2021г., с което започна есенния сезон за разселване на елени в защитените зони в Източните Родопи. Лопатарите са под постоянно наблюдение от екипа на фондация По-диви Родопи и представители на местните ловни дружини, които сътрудничат за връщането на животните в района...

публикувано на 03.12.21 в 12:49

Мукаддес Налбант: Очаквам повече мисъл за България

4-ма депутати от ДПС, избрани от 9-ти МИР-Кърджали прекрачиха днес прага на Парламента.  Една от тях, Мукаддес Налбант, влезе в  Народното събрание с очакване този път  наистина да бъде съставено правителство.Избраната за заместник-председател на парламента Мукаддес Налбант сподели очакванията си за новото Народно събрание: Очаквам повече разум...

публикувано на 03.12.21 в 11:46
Никола Минчев

Избраха Никола Минчев за председател на парламента

Депутатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ е избран за председател на парламента Кандидатурата на Минчев бе подкрепена от 158 депутати, един бе „против“, 72-ма гласуваха „въздържал се“ Новият председател на парламента е завършил право в Софийския университет. Има дългогодишен стаж като адвокат. Специалист е по процесуално право.

публикувано на 03.12.21 в 11:36

Елхата в Ардино ще грейне на 7 декември

Коледно-новогодишната елха в Ардино ще грейне на 7-ми декември (вторник). Мероприятието ще се проведе на централния парк в града от 17.30 часа. Всички деца и граждани на общината са поканени от ръководството на община за да отбележат с празнично настроение запалването на светлините на коледната елха.

публикувано на 03.12.21 в 10:53
Подкасти от БНР