Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Първан Симеонов: Много хора не видяха смисъл в тези избори

Слави Трифонов прилича на Борисов от 2009-а

Първан Симеонов
Снимка: БГНЕС6 000 гласа е разликата между ГЕРБ/СДС и Има такъв народ и може да се обърне, защото това, което ще идва, макар и да е 5 %, е преимуществено гласове от чужбина, където съотношението е повече от 3 към 1, каза за радио Кърджали за изборната разлика между първите две сили, Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл Болкан".... "така че може да се окаже, че Слави Трифонов е с една прашинка отгоре, може да се окаже, че и Бойко Борисов е с една прашинка отгоре.  Това по думите му "има много голямо символно значение, защото хич не е маловажно дали Борисов ще има правото да каже "аз при всичко което ми се случва, отново ги победих". Или пък контра-Борисов силите ще имат правото да кажат Борисов най-накрая изгуби изборите, след 12 години".

"И още нещо е важно, разбира се, че тук донякъде протестните сили заложиха и без да искат, известни свръхочаквания. Очакваше се да могат да се преборят за мнозинство от 121, по всичко личи, че няма да стане".

За това дали ИТН ще поемат отговорност: "ИТН най-вероятно ще поеме отговорност, аз ако съм на мястото на Слави, ще ви кажа какво ще правя - ще дам вариант за правителство и ще кажа който иска да ме подкрепя.  И тогава отговорността да има парламент и правителство, ще падне върху другите партии".
Вижте още

Синем Арслан: Изселническите дружества използват за политически цели наслоените от близкото минало травми

Културните дружества на българските изселници в Турция действат като предствители на различни политически партии, за това нямат влияние сред общността.  Това твърди пред Радио Кърджали социоложката от Истанбул Синем Арслан. Според нея тези дружества използват за политически цели наслоените от близкото минало травми на нашите изселници. Синем..

публикувано на 16.09.21 в 17:37

Мюмюн Топчу: Дружествата на българските изселници в Турция се занимават с политика, но не и с култура

Политизирането на културните дружества на българските изселници в Турция, доведе до неразумно политическо деление и противопоставяне в общността. Това противопоставяне влияе и на отношенията между България и Турция. Това каза за Радио Кърджали Мюмюн Топчу, главен редактор на излизащият в Бурса вестник „Мисион”. Според него десетките на..

публикувано на 15.09.21 в 13:22

Стартира учебната година за студентите във филиал "Любен Каравелов"

От 13 септември стартира учебната година във филиала на Пловдивски университет „Любен Каравелов“ в Кърджали. Занятията ще се провеждат хибридно – онлайн и присъствено. Лекциите и семинарните упражнения ще се провеждат онлайн, а лабораторните и практическите упражнения присъствено. Държавният прием за учебната 2021/2022 година е от 126..

публикувано на 14.09.21 в 10:50

Хората, които са давали храна на елена лопатар от Кьосево, са в основата на проблемите

За съжаление, единственият реалистичен сценарий за бъдещето на елена-лопатар от Кьосево, е да бъде отстрелян. Това смята Стефан Аврамов от Фондация "По-диви Родопи". Самият той е експерт по елените и един от хората, които подпомагат разселването и възстановяването на лопатари и благородни елени в Източните Родопи. Има теоретична възможност да бъде..

публикувано на 13.09.21 в 16:48

Колко опасни са кучетата около детските площадки?

Кучетата на детските площадки представляват опасност за здравето на децата. Годишно се изхвърлят над 350 000 тона кучешки изпражнения (данни за Великобритания). Над 100 души годишно във Великобритания, главно деца, се заразяват от очни заболявания след поглъщане на яйцата на тенията Токсокара (Toxocara). Яйцата се пренасят от кучешки..

публикувано на 09.09.21 в 14:51

Сезгин Бекир: Започна благотворителна кампания в подкрепа на хора със зависимости - "Розовата къща" в София

В Кърджали стартира благотворителна кампания в подкрепа на хора със зависимости - ,Розовата къща° в София. Тя се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център в. Кърджали. Кампанията ще продължи до 20 септември 2021 г. Всеки, който желае може да дари трайни хранителни продукти и хигиенни материали, като..

публикувано на 06.09.21 в 12:39

Милан Миланов: БСП зае национално отговорна позиция

БСП ще върне мандата  за съставяне на правителство във вторник, 7 ми септември. По неофициална информация Националният съвет е взел това решение. Повече по темата се очаква на брифинг на ръководството на БСП след края на заседанието. Тов а става след като нито "Изправи се БГ, Ние идваме", нито "Демократична България", нито от Има..

публикувано на 02.09.21 в 16:03