Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Последен ден за записване след втория етап за прием в гимназии

Снимка: архив

До края на днешния ден продължава записването на ученици след втория етап на класирането за прием в гимназии и професионални училища. 
На 23 юли, петък, трябва да се обявят записаните ученици и броя на незаетите места след второто класиране в паралелките в област Кърджали, които са 53 на брой. Каква е процедурата след това обяснява Ангелина Костова, началник отдел "Организация, методическа дейност и контрол" в Регионалното управление по образованието в Кърджали:
"Подават се документи за трети етап на класиране отново в училищата-центрове, както беше при първия етап. Това е по-специфичното. Сроковете са 26-27 юли - по-кратки, само два дни. Следва обявяване на записаните ученици и броя на незаетите места след третия етап на 29 юли. Отново записване на приетите ученици до 30 юли. Обявяване на записаните ученици и броя отново на останалите места и след трети етап до 2 август".
Има достатъчно места за всички, които искат да учат, обявените по план-прием места са 1378, а кандидат-гимназистите тази година в областта са 1264, каза още Ангелина Костова от Регионалното управелние по образованието в Кърджали

Вижте още

Европейски ден на спорта в СУ "П. Р. Славейков”

Четиричасови спортни дейности проведоха днес всички ученици и учители от Средно училище "Петко Рачов Славейков" в Кърджали в рамките на честването на Европейския ден на спорта в училище, организиран от БГ Бъди активен. Училището за шампиони се включва в инициативата за втора поредна година, много по-активно и масово от предишната. Над 1600..

публикувано на 24.09.21 в 16:05

Общински съветник: Кога отново ще тръгне влакчето в парк „Простор“?

Милен Филипов, общински съветник от БСП, отправя питане към кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис относно съдбата на влакчето в парк Простор и плановете, които има общината в тази връзка. Според Филипов детската железница през годините е създавала много положителни емоции за гражданите и гостите на града ни. В голяма степен влакчето е..

публикувано на 24.09.21 в 15:48

Мая Мечева показа юбилейна концептуална изложба

34 картини показа в юбилейната си изложба "Отражения" художничката Мая Мечева в Керимовата къща. Творбите са подредени на първия етаж и включват маслени бои, смесена техника и някои живописни платна в колоритни и ярки цветове. Неоновите цветове и релефните изображения допълват експозицията . Мая Мечева проявява невероятна смелост да показва..

публикувано на 24.09.21 в 14:36
Мустафа Карадайъ

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните и президентските избори

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в извънредните парламентарни избори, както и за президентските. Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ поясни, че след заседание на Централния съвет ще бъдат приети критерии за номиниране на собствена кандидат-президентска двойка. Карадайъ обвини служебния министър на вътрешните работи..

публикувано на 24.09.21 в 12:24
гр. Ксанти, Гърция

Гърция въведе ограничителни Covid мерки в райони до България

Гръцките власти въведоха ограничителни мерки в райони в близост до границата с България. Граничните пунктове остават отворени, но влизащите през тях трябва да спазват мерките. Областите Драма и Ксанти от днес са с ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. Поради натоварена епидемична обстановка властите удължиха мерките с още една..

публикувано на 24.09.21 в 12:16

Община Ардино се включи в кампанията „Живей активно“

Служители от общинска администрация Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до тракийското скално светилище Орлови скали. Инициативата е организирана от Общината в рамките на кампанията на „Нестле за Живей активно“ за втора поредна година. Всеки от участниците успя да извърви средно..

публикувано на 24.09.21 в 11:55
Архив

Задържаха двама за управление на автомобил след употреба на наркотици

Притежател на наркотик и управлявал автомобил след употреба на дрога е задържан в РУ-Кирково. 29-годишен водач на „БМВ“ бил проверен вчера около 11,30 часа между селата Кирково и Домище. Тестът за наркотични вещества отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е бил талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за химически..

публикувано на 24.09.21 в 11:15