Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Социално слаби деца получиха хранителни пакети

Снимка: БЧК -Кърджали

Социално слаби деца, които в момента са на зелено училище в Мюсюлманското духовно училище в Момчилград, получиха хранителни пакети от Турския червен полумесец с подкрепата на Българския червен кръст. 
Неправителствената организация на южната ни съседка в момента осъществява кампания в пет области в нашата страна, включително и Кърджали, за подпомагане на социално слаби и уязвими хора. 
Очаква се в нашата област да бъдат раздадени 600 пакета, а в цялата страяна броят им ще е 2000, съобщи за Радио Кърджали Жана Чакърова, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК в Кърджали.


Вижте още

Ремонтират участък от пътя за Дяволския мост

По програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България тече ремонт на участък от пътя до туристическата забележителност Дяволския мост. Водеща организация е Община Ардино, а партньори са община Димотика и Археология Еврос, Гърция. По проекта се изпълнява и реконструкция на калдъръмена пешеходна пътека до Дяволския..

публикувано на 26.07.21 в 15:42

Започва Лятна школа по астрономия „Бели брези“

За пореден път ученици, студенти, любители и професионални астрономи, шe участват в Лятна школа по астрономия. Школата ще се проведе от 2-ри до 17-ти август на „Белите брези“, община Ардино. Ще участват  ученици от Кърджали, Крумовград и още осем областни града, както и студенти от четири университета. Още по темата очаквайте утре в..

публикувано на 26.07.21 в 13:45

18-годишен водач блъсна 13-годишен велосипедист

13-годишен велосипедист пострадал при пътнотранспортно произшествие на 23 юли малко след 19 часа в района на село Седловина.  Малолетният бил ударен от лек автомобил „Тойота“ с 18-годишен водач. На пострадалия била оказан спешна помощ в болницата в Кърджали, а след това е бил транспортиран в пловдивска клиника. Тестовете за алкохол и..

публикувано на 26.07.21 в 11:45

В Джебел е задържан автор на фалшиви сигнали на тел. 112

За подадени два неверни сигнала на тел.112  48-годишен е бил установен и задържан в РУ-Джебел.   В 12 часа на 24 юли мъжът позвънил на единния европейски номер и съобщил за незаконна дейност на крепостта „Устра“, а в 14,23 часа сигнализирал, че му била нанесена телесна повреда от полицейски служител. В 15,30 часа авторът на фалшивите сигнал е бил..

публикувано на 26.07.21 в 11:15

Роднински спор завърши с ранен и настанен в болница

Около 13 часа на 23 юли в село Илийско, община Кърджали възникнал скандал в двор на къща между 67-годишен и 44-годишен.   По първоначални данни по-възрастният нанесъл удари с тояга в главата на опонента си, който бил настанен под наблюдение в болницата в областния град. Извършителят на деянието е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 26.07.21 в 11:07

Предвижда се от 1 октомври минималната пенсия да стане 340 лева

Служебното правителство ще обсъди с работодатели и синдикати предложеното увеличение на пенсиите. Предвижда се от 1 октомври минималната пенсия да стане 340 лева, вместо сегашните 300 лева, а максималната да бъде 1500, вместо досегашните 1440 лева. Това предвижда проект за промени в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който ще се..

публикувано на 26.07.21 в 10:47

Мевлид за здраве и берекет събра стотици в Търносливка

След едногодишно прекъсване поради пандемията от Covid-19, стотици вярващи се събраха в местността „Караюмер йери“ край ардинското село Търносливка за традиционния мевлид за здраве, берекет и благоденствие.  Религиозното събитие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на областния съвет на ДПС Ресми Мурад. Местни..

публикувано на 26.07.21 в 10:44