Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов посрещна посланика на Индия в България

Снимка: Областна администрация Хасково

Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов посрещна посланика на Индия в България Санджай Рана в зала „Марица“ в Областна администрация-Хасково. На официалното посещение присъстваха още заместник областният управител Мартин Узунов, заместник областният управител Виолета Желева, председателят на Балканско-индийска бизнес асоциация (БИБА) Красимир Ангелов и председателят на Хасковска търговско-промишлена палата (ХТПП) Янчо Янев.
На срещата бяха поканени представители на местния бизнес, с които се обсъдиха възможности за развитие на бизнес отношенията между двете страни, приоритетни дейности и отрасли за област Хасково.
Негово Превъзходителство г-н Рана благодари на областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов за гостоприемството и каза, че българският и индийският народ са древни народи и би се радвал да се разшири партньорството между двете страни. Посланикът на Индия в България подчерта, че двете държави биха били много полезни, сътрудничейки си в културно отношение и в сферата на икономиката и на образованието. 
„Провеждаме много образователни курсове в Индия в различни сфери като изучаване на английски език, компютърни технологии и други. Предоставяме възможността служители от администрацията или други лица, които имат желание, да се включат в нея. Пътните разходи са за наша сметка.“, обясни Негово Превъзходителство г-н Рана. Той допълни, че ученици, които след като завършват гимназия в България и искат да продължат образованието си в Индия, биха могли да се възползват от стипендия.
Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов каза, че идеята за обмяната на опит и знания в образователни курсове в Индия е много ползотворна и добави, че ще се реализират информационни кампании за популяризиране на възможностите, които се предоставят.
Г-н Ангелов връчи почетен плакет на Негово Превъзходителство г-н Рана. Посланикът на Индия в България отвърна на жеста на областния управител на област Хасково инж. Минко Ангелов с протоколен подарък.

Вижте още

В Смолян започва дейността си дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция

От 1 октомври т.г. със Заповед на Кмета на Община Смолян ще бъде разкрит „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – Смолян“ за срок от 12 месеца с капацитет 40 потребители. Това съобщи днес на пресконференция секретарят на община Смолян Момчил Николов, който е и ръководител на проекта „Нова дългосрочна грижа за..

публикувано на 25.09.21 в 16:17

Кметът на Кърджали се срещна със Стефан Янев и Виолета Комитова

Кметът на община Кърджали Хасан Азис се срещна със служебния министър председател Стефан Янев. Кметът постави пред премиера искането правителството да  прехвърли на община Кърджали терен държавна собственост край село Седловина за изграждане на регионален приют за бездомни животни. Премиерът се ангажира, че в най-кратък срок  теренът ще се предостави..

публикувано на 25.09.21 в 13:32

39 кг хероин хванаха на "Капитан Андреево"

39 килограма хероин са заловени през изминалата нощ на граничния пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е намерен в превозно средство при влизане в България от екипи на Агенция "Митници". По разпореждане на прокуратурата по случая вече работи и ГДБОП. Предполага се, че наркотикът е трябвало да мине транзитно през страната ни.

публикувано на 25.09.21 в 13:15

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на Ендуро шампионата

В 9.30 часа, кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман даде старт на 7-я последен кръг от Българския Ендуро Шампионат, който се организира от крос клуб Кирково и община Кирково, и се провежда за четвърта поредна година. Състезанието включва традиционните за екстремния шампионат Навигация /която стартира днес 25.09.2021г./ по 50 километрово трасе..

публикувано на 25.09.21 в 13:03

Евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели организира среща-семинар със земеделски производители от Ардино

Атидже Алиева-Вели, член на Европейския парламент, група (Обнови Европа - Renew Europe.) и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, организира семинар-информационна среща на тема „Реформата в Общата селскостопанска политика (ОСП)  2021 - 2027  със земеделските производители и потенциални бенефициенти по програмите на Европейския..

публикувано на 25.09.21 в 12:54

Авариите в Хасково са отстранени, но водата не е годна за пиене

Двете аварии, оставили вчера половин Хасково без вода, вече са отстранени, съобщават от Областна администрация. По препоръка на РЗИ водата не трябва да се използва за пиене и готвене заради завишени норми на уран. Водоноски са разположени в различни части на града. Социалните заведения са снабдени с минерална вода. Очакват се резултати от изследването..

публикувано на 25.09.21 в 12:42

До 18 часа затварят пътя Асеновград - Смолян

Днес от 12ч. до 18ч. ще бъде затворен за всички моторни превозни средства път  II-86 (Пловдив-Асеновград-Чепеларе-Смолян) в участъкът при разклона на с. Забърдо. Обходен маршрут е път III-866 (Кричим-Девин). Причина за въведеното временно ограничение е пътният инцидент, възникнал вчера на главен път II-86 при разклона на с. Забърдо. Днес в..

публикувано на 25.09.21 в 12:29