Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Багдасаров: БСП ще продължи преговорите с ИТН, но ще отстоява основните си приоритетни политики


БСП ще продължи преговорите с "Има такъв народ" за подкрепа за правителство, като ще отстоява приоритетните за партията политики. Социалистите биха подкрепили в пленарната зала първата политическа сила, но при яснота на имената на министрите в бъдещия кабинет. Това реши Националният съвет на БСП, който се състоя на 25 юли, неделя. От партията са откроили основни приоритети от които не биха отстъпили в преговорите. Кои са те? Областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров коментира в ефира на Радио Кърджали: 
„Социалната политика която включва борбата с неравенството с бедността увеличаване на доходите най-вече, като прибавим тука и политиката за младите и за работещите хора за увеличаване на техните доходи. Вторият приоритет, който постави БСП в този разговор е здравеопазването - реформа в здравеопазването, която да гарантира достъпно и качествено здравеопазване и изпълнение на конституционното условие за достъп до безплатно здравеопазване на българските граждани. Това са основни приоритети, естествено, тук прибавяме и борбата с корупцията и качествена съдебна реформа, която съдебна реформа е условие, което всички политически субекти в с момента в Народното събрание извеждат на преден план". 
Милко Багдасаров каза още, че от БСП не приемат за правилни две теми - либералния модел на управление и оттеглянето на държавата и приватизацията на ББР. 
По въпроса за членството на Република Северна Македонив в ЕС, Багдасаров коментира: 
"Ние сме категорични, че сме „За“ РСМ да бъде член на ЕС, но препотвърждаваме и нашата позиция, че това не трябва да става за сметка на българския национален интерес и за сметка на българската история“. 
В звуковия файл може да чуете целия разговор, където Милко Багдасаров говори дали е възмобно ДПС да даде изцяло подкрепа за кабинет на ИТН,  и изобщо как гледа на едно подобно участие на ДПС във властта. И още: Към формиране на кабинет ли отиваме или към предсрочни избори? Колко ще живее един кабинет на ИТН - каква е неговата прогноза?

Вижте още
Бойка Арабаджиева, дългогодишен учител

Учител: Наложителна е промяна на механизма „защитено училище“

Държавата спешно трябва да преразгледа механизма на организиране е работа на т. нар. „защитени“ училища, защото за разлика от времето, когато беше създаден, сега той вече не работи. Това мнение защити в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали дългогодишният учител Бойка Арабаджиева. За мен всяка учебна година започва по същия начин –..

публикувано на 24.09.21 в 13:53
 Даниел Киряков

Експертът: Говоренето "по махленски" от трибуната на НС девалвира политическото послание

Няколко са причините 46-тото народно събрание да си иде с почти никаква свършена работа, коментира в предаването на Радио Кърджали, „На чаршията, в чата“, експертът по комуникации Даниел Киряков от Центъра за анализи и кризисни комуникации. „Сложната конфигурация, която се повтори от 45-то към46-то НС, с едно изключение „Има такъв народ“ станаха..

публикувано на 24.09.21 в 00:25

Кметът на Кърджали Хасан Азис след годишната среща на НСОРБ

На 19 и 20 септември в к.к. „Албена“ се проведе XXXIV Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Програмата на събитието включваше Икономически форум,  посветен на новите перспективи пред партньорството между държавните институции, местната власт и бизнеса, дискусия по проблемите на финансовата децентрализация и Форум..

публикувано на 22.09.21 в 20:21

Родители оспорват миналогодишната заповед на образователния министър за носене на маски от ученици

Гражданско сдружение „Свободата е отговорност - гражданите в действие“ е внесло жалба, подписана от над 2500 души от страната до ВАС миналата година, за да оспори заповедта на тогавашния министър на образованието Красимир Вълчев за задължителното носене на маски от учениците (публ. 18.11.2020 г.). Делото е насрочено за 1 октомври 2021 г. в..

публикувано на 22.09.21 в 13:35

На почивка в Турция, въпреки коронавируса

На почивка в Турция, въпреки коронавируса. Как южната ни съседка посрещна второто си Ковид-лято, с какво привлича туристите по Егейското и Средиземноморското крайбрежие, има ли много атракции или повече са забраните и здравните изисквания, спазват ли се те? И всъщност почивка ли е морето в Турция или притеснение? Не бих казала, че има нещо..

публикувано на 20.09.21 в 16:45

Засега няма да отстрелват еленчето край Кьосево, търсят му нов дом

Задържали сме разрешителното за отстрел . Имаме го, но не смятаме да го вкарваме в употреба. Търсим вариант да преместим някъде елена-лопатар, търсим му нов стопанин. Това каза за Радио Кърджали управителят на Ловно-рибарското дружество Васил Дончев. Пролетта ви разказахме за красивото горско животно в района на Кьосево , което пасе..

публикувано на 17.09.21 в 11:25

Синем Арслан: Изселническите дружества използват за политически цели наслоените от близкото минало травми

Културните дружества на българските изселници в Турция действат като предствители на различни политически партии, за това нямат влияние сред общността.  Това твърди пред Радио Кърджали социоложката от Истанбул Синем Арслан. Според нея тези дружества използват за политически цели наслоените от близкото минало травми на нашите изселници. Синем..

публикувано на 16.09.21 в 17:37