Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ардино функционират 9 вида социални услуги

Към настоящия момент  в общината функционират 9 вида социални услуги. Една от тях е Клубът на Пенсионера. Решени сме да ги обогатим и да създадем още социални услуги.

Това каза кметът на Ардино инж. Изет Шабан пред членовете на Клуба на пенсионера.

Той подчерта, че искат да превърнат Ардино в център за алтернативен туризъм. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха птичи грип и в крумовградското село Доборско

Огнище на птичи грип в крумовградското село Доборско, констатира Българската агенция по безопасност на храните. Инфлуенцата е открита в нерегистриран птицевъден обект тип „заден двор“ за отглеждане на кокошки, токачки и пуйки. Отглежданите птици са около 100.  Агенцията по безопасност на храните определи около засегнатия животновъден..

публикувано на 15.04.24 в 18:20

Край на опашките и талоните пред паспортна служба в Кърджали

От вторник, 16 април, няма да се раздават талони пред паспортна служба в Кърджали, тъй като опашките са се стопили, научи Радио Кърджали.  От днес приключи удълженото работно време на паспортните звена.  От 8 до 12 април, когато беше свещеният за мюсюлманите празник, са подадени заявления за над три пъти повече документи за самоличност в сравнение с..

публикувано на 15.04.24 в 16:00

"Български възход" вече нареди листата си за Кърджали

Ясна е листата за Кърджали на ПП "Български възход"за предстоящите избори.  До края на следващата седмица ще бъдат оповестени имената в нея.  Това каза депутатът от Кърджали в 48-то Народно събрание  Григор Захариев. Той не си прави никакви илюзии, че изборите ще бъдат леки. "ДПС ще спечели поне 4 мандата. Всички останали партии ще се борим..

публикувано на 15.04.24 в 15:51
Снимката е илюстративна!

22 пострадаха при катастрофа в Източна Турция

Общо 22-ма души бяха ранени днес при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил в окръг Малатия, Източна Турция, предаде БТА Един от ранените е с опасност за живота.  Инцидентът е станал на пътя Малатия - Елязъг. След сблъсъка между двете превозни средства автобусът е излязъл от пътното платно и се е преобърнал.  Ранени са били общо 22-ма души -..

публикувано на 15.04.24 в 14:35

Ясни са критериите и процедурата за номинация на кандидити за евродепутати на ДПС

В Движението за права и свободи няма съществена промяна  в процедурата за номинация за депутати и за  членове на Европейския парламент за  предстоящите на 9 юни избори 2в1.  Това каза областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "До 15 април трябва да са готови всички общински и областни щабове на ДПС в страната. Кърджали няма да направи..

публикувано на 15.04.24 в 13:59

Задържаха 20-годишен с 4 вида дрога зад волана

В Кирково полицаи задържаха 20-годишен, който е шофирал под въздействието на 4 вида наркотик. Проверката е станала по пътя между селата Горски извор и Бенковски.  Тестът за наркотици отчел положителен резултат за кокаин, канабис, амфетамин и метадон.   Взети са проби за анализ, водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кирково. През почивните дни в..

публикувано на 15.04.24 в 13:44

Три язовира остават разрешени за любителски риболов в Хасковско

Три язовира в Хасковска област остават разрешени за любителски риболов по време на забраната заради пролетно-лятното размножаване на рибата, която влиза в сила от 15 април и продължава до 31 май, съобщават от ИАРА. Това са язовир „Корен“ край хасковското село със същото име, язовир „Жълти бряг“ в община Стамболово и язовир „Орешец“ край с...

публикувано на 15.04.24 в 11:07