Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С решение на общинския съвет ще бъдат продадени терени на Пазара в Кърджали

"Пазара на производителите" отново се оказа ябълката на раздора в днешната сесия на ОбС. За да погаси остатъка от кредита към банката в размер на 777 хиляди и 504 лева, управителният съвет предложи за гласуване от местния парламент допълнение към Бизнес плана на дружеството. То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис. Единствени съветниците на ДПС бяха съгласни с това допълнение, но тъй като те са мнозинство, то се прие с 23 гласа "за" и 16 "против". Съветникът Георги Кючуков коментира защо тяхната група от БСП няма да подкрепят това предложение: 

Огнян Иванов, избран от групата на ПП ГЕРБ, а в момента независим общински съветник повдигна въпроса за изтичащия мандат на УС на дружеството. Той заяви, че общинска администрация не е предоставила доброволно тази информация. Освен това Иванов каза, че новият Управителен съвет ще бъде избиран според Закона за публичните предприятия, който закон има нови изисквания, а също и че този УС няма необходимото време, за да си поставя подобна амбициозна програма за изпълнение: 


  Кметът Хасан Азис отговори на Огнян Иванов, че Общината е наясно с новите изисквания на Закона за публичните предприятия:  


 Радослав Милев, общински съветник от "Демократична България" също не бе съгласен с поредната разпродажба на активи на "Пазара на производителите". Той констатира, че погасяването на вноските по кредита на дружеството не е от дейността на Пазара, а от разпродажба на дълготрайни материални активи и добави, че 30% от активитевече са разпродадени: 


Управителят на "Пазара на производителите" Рамадан Вели, който присъства на заседанието заяви, че има разминаване в сметките на Радослав Милев: 


Общинският съветник от "Демократична България" Радослав Милев поиска още от управителя на Пазара Рамадан Вели да обясни, "Опитва ли се Управителният съвет да подведе ОбС с намерението си за продажба на навеса за отпадъци?": 

Управителят на дружеството на Пазара Рамадан Вели отговори: 


Групата на съветниците от ГЕРБ също не подкрепиха допълнението на Бизнес плана на "Пазара на производителите", но и не взеха участие в дискутирането. 

Вижте още

Ученичка от Кърджали е лауреат на националния литературен конкурс "Бодлите на таралежите"

Есето „Нещо ново, нещо старо“ на Дефне Риза, ученичка от СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали получи отличие в конкурса „Бодлите на таралежите“,  който се организира от фондация „Братя Мормареви“. В 15-тия поред конкурс са отличени само четирима победители между участвалите ученици от цяла България. Есето на Дефне „Нещо ново, нещо старо“,..

публикувано на 17.09.21 в 15:31

Районен съд Кърджали се включи в благотворителна кампания в подкрепа на хора със зависимости

Съдии и съдебни служители от Районен съд– Кърджали за пореден път през настоящата година се включиха в благотворителна инициатива за подкрепа на хора в нужда. Колективът на съда взе участие в организирана от Общински съвет по наркотични вещества– Кърджали, съвместно с Превантивно-информационен център– Кърджали, благотворителна кампания в..

публикувано на 17.09.21 в 13:51

13 000 ученици в област Кърджали започнаха присъствено учебната година

Близо 13 000 ученици в регион Кърджали започнаха присъствено тази учебна година.  Тепърва предстои да се изяснява колко не са влезли в класните стаи и какви са причините. Това каза за Радио Кърджали Ангелина Костова от Регионалното управление по образованието. Ангелина Костова: „В регион Кърджали стартира успешно учебната година за..

публикувано на 17.09.21 в 13:32

„Галъп“: ГЕРБ-СДС е първа сила, ИТН пада на четвърто място

Според проучване на агенция „Галъп“, ако изборите за Народно събрание се провеждаха в първата половина на септември, ГЕРБ-СДС получава  22,5% от гласовете на пълнолетните българи, БСП - 16,1%. „Демократична България“ получава 15,8%, „Има такъв народ“ - 15,5%, ДПС - 11,9%. Над електоралната бариерата остават „Изправи се, България! Ние идваме!“ с 4,8%...

публикувано на 17.09.21 в 13:05

ЦИК ще купи още 1600 машини за гласуване за изборите на 14 ноември

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще купи допълнителни 1600 машини за гласуване за изборите на 14 ноември. Така вотът „две в едно“ и машинното гласуване извън страната ще са обезпечени, дори и при провеждане на втори тур на президентските избори. В този случай ще са необходими 840 машини, половината от тях ще са в чужбина. Втора машина в страната..

публикувано на 17.09.21 в 11:15

Безплатни лекарства за домашно лечение на болни от коронавирус

От днес пациентите с леки и средно тежки симптоми на Covid ще получават безплатни лекарства за домашно лечение.  Освен възможност за безплатно лечение у дома пациентите могат също напълно безплатно да получат клиничен преглед, изследвания и рентгенови снимки. Услугата е достъпна и за здравно неосигурени пациенти. За първи път Здравната каса ще поема..

публикувано на 17.09.21 в 09:57

1724 са новите случаи на коронавирус у нас, в Кърджали 11

1724 са новите случаи на коронавирус при направени 21 167 теста, показват данните на Единия информационен портал към полунощ. Общият брой на потвърдените случаи на заразяване у нас е 478 885. Активните случаи са 39 599. Хоспитализираните са 4627 души (най-голям брой от 16-и май 2021 г.), като 396 от тях са в интензивни отделения...

публикувано на 17.09.21 в 09:53