Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Езиковата гимназия изпълни план-приема си

Снимка: 2els.com

Всички места в езиковата гимназия в Кърджали са заети след първо и второ класиране, съобщи директорът на учебното заведение Даниела Павлова. „Всички места са запълнени, дори желаещите са много повече, но за съжаление  няма място за всички. Наистина една добра кампания. Можем да се поздравим с поредната година със сто процентов изпълнен план-прием“, каза Павлова. По думите й, голям е бил интересът и към паралелката, в която учениците ще изучават профилирано математика и информатика в езиковата гимназия.


Вижте още

Европейски ден на спорта в СУ "П. Р. Славейков”

Четиричасови спортни дейности проведоха днес всички ученици и учители от Средно училище "Петко Рачов Славейков" в Кърджали в рамките на честването на Европейския ден на спорта в училище, организиран от БГ Бъди активен. Училището за шампиони се включва в инициативата за втора поредна година, много по-активно и масово от предишната. Над 1600..

публикувано на 24.09.21 в 16:05

Общински съветник: Кога отново ще тръгне влакчето в парк „Простор“?

Милен Филипов, общински съветник от БСП, отправя питане към кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис относно съдбата на влакчето в парк Простор и плановете, които има общината в тази връзка. Според Филипов детската железница през годините е създавала много положителни емоции за гражданите и гостите на града ни. В голяма степен влакчето е..

публикувано на 24.09.21 в 15:48

Мая Мечева показа юбилейна концептуална изложба

34 картини показа в юбилейната си изложба "Отражения" художничката Мая Мечева в Керимовата къща. Творбите са подредени на първия етаж и включват маслени бои, смесена техника и някои живописни платна в колоритни и ярки цветове. Неоновите цветове и релефните изображения допълват експозицията . Мая Мечева проявява невероятна смелост да показва..

публикувано на 24.09.21 в 14:36
Мустафа Карадайъ

ДПС се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните и президентските избори

ДПС се регистрира в Централната избирателна комисия за участие в извънредните парламентарни избори, както и за президентските. Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ поясни, че след заседание на Централния съвет ще бъдат приети критерии за номиниране на собствена кандидат-президентска двойка. Карадайъ обвини служебния министър на вътрешните работи..

публикувано на 24.09.21 в 12:24
гр. Ксанти, Гърция

Гърция въведе ограничителни Covid мерки в райони до България

Гръцките власти въведоха ограничителни мерки в райони в близост до границата с България. Граничните пунктове остават отворени, но влизащите през тях трябва да спазват мерките. Областите Драма и Ксанти от днес са с ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса. Поради натоварена епидемична обстановка властите удължиха мерките с още една..

публикувано на 24.09.21 в 12:16

Община Ардино се включи в кампанията „Живей активно“

Служители от общинска администрация Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, се включиха в поход до тракийското скално светилище Орлови скали. Инициативата е организирана от Общината в рамките на кампанията на „Нестле за Живей активно“ за втора поредна година. Всеки от участниците успя да извърви средно..

публикувано на 24.09.21 в 11:55
Архив

Задържаха двама за управление на автомобил след употреба на наркотици

Притежател на наркотик и управлявал автомобил след употреба на дрога е задържан в РУ-Кирково. 29-годишен водач на „БМВ“ бил проверен вчера около 11,30 часа между селата Кирково и Домище. Тестът за наркотични вещества отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е бил талон за медицинско изследване и взета кръвна проба за химически..

публикувано на 24.09.21 в 11:15