Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областният управител: Общините да се активизират срещу пожарите

Общините да са по-ангажирани при потушаването на пожарите. В момента има известно безхаберие от страна на местните власти, не се включват с достатъчна отговорност и сериозност в борбата с огненото бедствие, предизвикано от високите температури. Това са някои от изводите, до които е достигнал областният управител на област Хасково Минко Ангелов. Наблюденията му са във връзка с потушаването на разразилите се три големи горски пожара в рамките само на двадесет дни на територията на областта. В тях бяха засегнати близо 10 000 дка горски насаждения.

Само последният пожар между селата Брягово и Остър камък обхвана близо 3 000 дка широколистна гора. Пожарът беше низов, периметърът беше овладян на около 8 км и за момента може да се каже, че е потушен, каза областния управител в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали. Към момента пожарникари дежурят около мястото, което горя. „Ако няма пробив по периферията в днешния ден, то утре ще бъдат изтеглени автомобилите и можем да кажем, че окончателно е потушен пожарът“, каза Ангелов.

„Искам да обърна внимание на общините да бъдат по-активни в превенцията, в информиране на населението, предупреждаване на кметовете по малките населени места да спазват всички мерки за предотвратяване на пожари“, препоръча областният управител. 


Вижте още
Павел Митев

Павел Митев: Закономерно стигнахме до световната ученическа титла по волейбол

Миналия месец Кърджали се сдоби със световна титла по волейбол от Световните ученически игри в Сърбия. Донесе я волейболният отбор на СУ "П.Р.Славейков". Това е единствената титла не само в Кърджали, но и в цяла България. Изненадата беше голяма, но закономерно се стигна до този резултат, тъй като в последните 7-8 години нашите волейболни отбори..

публикувано на 21.10.21 в 18:50

Фотографията е съпреживяване с природата

Снимките, представени във изложбата  "Кърджали днес" на фотоклуба към ОДК, са преживени снимки, защото всеки един от младите автори е намерил своята гледна точка към родния си град. Това каза в празничния сутрешен блок на Радио Кърджали ръководителката на фотографите Антония Грозева. Фотографията ги учи да бъдат много наблюдателни, нещо, което остава..

публикувано на 21.10.21 в 18:22

В Окръжен съд Кърджали „Председател на съда за един ден“

В Окръжен съд Кърджали се проведе инициативата „Председател на съда за един ден“.  В ролята на Председател на съда влезе Никол Вълчева – ученичка от 11-ти клас на Средно училище „Отец Паисий“ – гр. Кърджали, която имаше възможността да се запознае отблизо с дейността и функциите на председателя на съда. Инициативата е част от Образователна..

публикувано на 21.10.21 в 16:12
Протест срещу новите мерки срещу разпространението Covid-19 и въвеждането на зелен сертификат, 20 октомври 2021 г.

Хасково на протест срещу зеления сертификат и предложението на МОН за тестване на учениците

Точно в полунощ зеленият сертификат стана задължителен за дейностите на закрито. Новите мерки, обявени от здравните власти, предизвикаха сериозно недоволство и напрежение в тези сектори, които ще работят със сертификати както за посетителите, така и за служителите. Именно затова в събота от 17:00ч. жителите на Хасково се готвят за протест..

публикувано на 21.10.21 в 13:58

Адвокат: 5 г. затвор за неспазване на мерките. Промени в закона развързват възможността за диктатура

От 00:00ч. днес влезе в сила Зеления сертификат, който служи като пропуск за големите търговски магазини, моловете, заведенията, спортните дейности на закрито, галериите, кината и театрите. Aкo някoй нe прeдcтaви зeлeн ceртификaт, тoй нaрушaвa бeзoпacнитe уcлoвия нa труд и нямa дa бъдe дoпуcнaт нa рaбoтнoтo cи мяcтo и рecпeктивнo мoжe дa..

публикувано на 21.10.21 в 13:07

Ресторантьори от Кърджали излизат на протест

Ресторантьори от Кърджали се събират утре, за да обсъдят протестни действия срещу заповедта за задължителен Зелен сертификат за достъп. Те настояват държавата да осигури равнопоставеност, като първо задължи всички свои държавни служители да имат този документ, а също положителният тест за антитела да бъде включен в зеления сертификат. Данаил..

публикувано на 20.10.21 в 15:55
Директорът на СУ

В СУ "Йордан Йовков" откриха училищна STEM среда

В СУ "Йордан Йовков" в Кърджали откриха кабинети за наука, технология, инженерство и математика или така наречени STEM кабинети в които участие в обучението на учениците ще вземат и роботи. Това е реализиран проект по програма на Министерството на образованието – Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. „Тези кабинети са..

публикувано на 18.10.21 в 17:40